CONCERT AL MNAC

13 de desembre de 2008


-.Concert de piano al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).-

Com cada any el MNAC –i aquest any no podía ser menys- els Amics del MNAC celebra la Nit dels Amics per agrair el compromís i la confiança dels seus amics i col.laboradors.

L’Acte consistirà en un concert de piano que anirà a càrrec de la pianista croata Martina Filjak, guanyadora de la 54ª edició del prestigiós Premi Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, que tindrà lloc el proper dimarts 16 de desembre a les 19,30 hores a la Sala Oval del Museu.

Les obres escullides per aquest concert seràn:

.- J.S. Bach.-F. Busoni: Xacona en re menor.-
.- J. Brahms: Variacions sobre un tema de Paganini.-
.-I. Albeniz: Triana (de la Suite Iberia).-

Martina Filjak, és nascuda a Croàcia. Des de l’edat de dotze anys ja va tocar amb els Solistes de Zagreb, agafant un gran repertori molt desenvolupat i destacant-se com una de les figures més capdals del seu país.
Martina Filjak, ha realitzat nombrosos recitals com a solista a Amsterdam; Sala Cortot de París; Estrasburg; Consell d’Europa; Lisboa; Londres; Barcelona, on ha guanyat el premi Internacional de Música María Canals del 2008. També ha actuat els Estats Units –Los Angeles; Nova York-. El Japó i Austràlia.

El Concurs Internacional d’Execució Musical Maria Canals de Barcelona va ser fundat per Maria Canals i el seu marit Rossend Llates l’any 1954. Degà dels Concursos d’Espanya i pioner dels concursos a Europa, el Concurs Maria Canals és membre de la Federació Mundial de Concursos des dels seus inicis.

4 comentarios:

josep ha dit...

Josep, No dubto que t'ho passaràs la mar de bé. Bach, Brahms i Albéniz no decepcionen mai, i si la intèrpret és aquesta guapíssima pianista croata guanyadora de premis, l'èxit està assegurat.
Una abraçada

Josepb. ha dit...

JOSEP; Vaig està llegint i escoltant el teu "post" referent a la Callas, tots els fragments musicals de "La Divina" que hi vas posar Josep, extraordinàris, i naturalment el teu preferit -el darrer i amb el teu permís- m'el posaré per a mí com a preferit també.

Quànt buscava una fotografía per baixar, d'aquesta pianista croata, vaig veure aquesta intèrpret tant guapa que em va sembla un altre classe de noia, es a dir; model, actriu... que guapísima¡. Hi per el que he llegit té un gran repertori musical com a solista i també amb orquestra. El repertori va des de Mozart; Chopin; Albéniz, -entre altres- deu n'hi dó¡¡, "marca" moltes èpoques i estils diferents.És de soposar que l'éxit estarà assegurat.

Francesc ha dit...

Quina sort de viure a Barcelona! En fi, com a mínim en llegim les minúcies... Salutacions

Josepb. ha dit...

Francesc; quina sort poder agafar unes bones taronges de estàn del arbre i posar-les directe a la boca o també a la cassola¡
Veritat que es guapa aquesta senyoreta?. Es veu que tè un mecanisme i un ventall de tesitures i de composistors musicals a les seves mans molt ampli.
Salutacions per a l'Oretto, i tu rep una forta abraçada¡¡Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,