3 d’abril del 2017

Bundt cake de llet condensada i xocolata blanca


   "Bundt" va ser el nom que va registrar el senyor Nordic Ware fabricant d'estris de cuina nord- americà, per donar-l'hi la forma d'anell distintiu  als motlles que va crear. Inspirats en els pastissos tradicionals del centre d'Europa gugelhupf  (es una llum)  a la dècada dels anys 50/60.
    El gugelhupf, és una especialitat culinària típica d´Àustria, Suïssa, Alsàcia -entre França i Alemanya- Bohémia -república txeca-.




  El que us presento aquí, és un dels motlles bundt més senzills i normals que podem trobar al mercat.

   Per fer aquest bundt cake, els ingredients que necessitarem seran:

   300 g de xocolata blanca
   300 g de farina
   150 g de mantega
   1/2 llauna petita de llet condensada
   6 ous
   1 sobre de llevat en pols
   1 iogurt natural
   1/2 cullerada d'oli d'oliva

   Elaboració: 

   Desfarem 180 g de xocolata blanca amb la mantega, tot seguit anirem tirant els ous d'un en un fins a integrar-ho tot plegat. Tirarem la llet condensada, el iogurt i remenarem altre cop fins a integrar-ho de nou.
   Posarem la farina tamisada i el llevat en pols fins que obtinguem una massa sense grumolls.


 La massa obtinguda la posarem en un motlle prèviament untat amb mantega i el deixaren al forn al voltant d'uns 35 minuts a 180 º.
   Passat aquest temps treure.m del forn el pastís i el deixarem reposar 10 minuts, el desemmotllarem i el posarem a sobre d'una reixa per tal que es refredi.
   Desferem la resta de la xocolata -120 g- al bany maria, afegirem l'oli, ho remenarem i ho tirarem per a sobre del brundt cake.


(Blocaires... 

     Ideal per a berenars infantils, aniversaris o també  per menjar-ne a mitja tarda amb cafè o bé té. Amb els "xocoadictes" ho  dono com un fet.

 ...que vagi de gust¡¡) 😋😋😋

12 comentaris:

  1. Un pastís molt llaminer, venen ganes de fer-li una queixalada, ja es quasi l'hora de berenar, no m'aniría gens malament!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Només veien las fotos ja estic salivan... quina passada!!!

    ResponElimina
  3. Quina combinació més perillosa! Xocolata blanca i llet condensada!! Mare meva quina bomba! Boníssima!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Josep,les teves entrades m'agraden perquè sempre s'aprenen coses. Apart de que son bones, sempre tens aquest punt a l'entrada de informació i saber.
    Amb aquest cas, no sabia perquè aquest pastís li diuen Bundt Cake.
    Gracies i felicitats.
    Una abraçada per tots dos.
    Espero que ens veurem a la sortida organitzada per la Cristina.

    ResponElimina
  5. Quina combinació més dolceta! aquest bundt ha de ser bo si o si, i jo tinc un nordic ware des de fa dos anys i que només he utilitzat un cop, crec que li hauré de treure la pols, no? Una abraçada ;)

    ResponElimina
  6. Un pastís ben llaminer per endolcir el que ens resta del cap de setmana! Recordo que la mare en feia servir un motlle semblant -no de la mateixa marca- per fer-nos els bescuits quan erem petits. Una abraçada!

    ResponElimina

  7. Ana; -La cocinera de Bétulo- Per berenar, o per esmorzar o simplement per que ara és ara... sempre queda bé.
    Salutacions Ana¡¡ :O)

    David; -Restaurantes con sentimiento- És un pastís molt llaminer aquest de xocolata blanca i llet condensada, després amb la xocolata blanca i oli d'oliva, és molt llaminer, la veritat que si.
    Saluacions David¡¡ :O)

    ResponElimina

  8. Dolors; -Hi ha bruixes...- gustos perillosos, gustos engrescadors... la bomba està servida... una bona combinació, sens cap dubte¡¡
    Salutacions Dolors¡¡ :O)

    Isabel; -La cuina de la Isabel- Tot tè un per que i aquesta recepta i el seu contingut igual. Vaig buscar que volía dir "bundt" per tal de fer-ho i de pas informar-ho.
    Espero i desitjo veure'ns a la trobada de la Cristina¡¡
    Moltes gràcies Isabel salutacions per el teu marit també.

    ResponElimina

  9. Eva; -Cuinant entre llibres- Treure-l'hi la pols i deixar el plat ben net...¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    Anna; -Retalls de cuina- Un bon pastís amb bons records... està molt bé haver participat en aquest record de la teva mare.
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina

  10. MOLTES GRÀCIES COM SEMPRE PER ELS VOSTRES COMENTARIS, COM LLEGIU, SEMPRE ELS CONTESTO ENCARA QUE TRIGUI.
    MOLTES GRÀCIES DE NOU I FINS LA PROPERA.
    Josep -Menja de bacallà-

    ResponElimina
  11. Bon diumenge i Bona Pasqua, Josepb,
    Felicitats per aquest pastís nòrdic i també Francés. És preciós i mooolt bo!
    Quan varem estar per Alsàcia estava ple d'aquests pastissos que tan agraden, amb un te resulta deliciós.!
    Fins aviat!
    fina

    ResponElimina

  12. Fina;-Cuina Cinc- De ben segur que t'ho pasassaríes molt i molt bé veient i potser, també, provant aquest pastís típic d'aquesta zona, grans, gruixuts i plens de sabors i colors.
    Salutacions Fina i fins la propera¡¡ :O)

    ResponElimina

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.