Pastís de formatge estil Nova York

8 de juny del 2013



... qué... anem bé no...? sembla ser que sí...el menys els admiradors que es troben darrera del pastís així ho veuen...
   Fa poques "baixades", (si em permeteu l'expressió que hi ha entre cometes), vaig fer aquest també pastís de formatge, que amb el toc de la vainílla l'hi donava un gust especial, acompanyat d'una bona tassa de café o té, que, a mitja tarda fa de molt bon entrar... però es clar...¡ les tardes passen i si prenem el café o el té,  i el volem acompanyar d'un bon troç de pastís, també s'acaba... doncs bé, en podem fer un altra, no us assembla...? Per a mí els pastissos de formatge, són la meva perdició, i aquí en teniu un altre...

 
   Aquest, és un pastís "pispat" del bloc de la Cinta, trossets de cuina i la Cinta el va provar mentre esperaba asseguda a les escales de la Biblioteca Pública... i com també diu la Cinta, és un pastís per compartir... que... voleu, comparti-ho...?
   Encara que  l'entrada del seu bloc, hi teniu la recepta, jo també la posaré i d'aquesta manera també és una altre manera de compartir, aquest deliciós i suau pastís de formatge.

   Ingredients: 
     
   Per la base del pastís  (per un motllo de 20 cm)

   200 Grams de galetes digestive.
     50 Grams de mantega fosa.

   Preparació: 

   Deixarem el forn encès a 180º. Triturarem les galetes amb la picadora que tinguem i ho barrejarem amb la mantega fosa. Té que quedar-nos una massa de textura, sorra humida, en tindrem prou per fer aquesta crosta dolça i saborosa. Agafarem un motllo que sigui desmuntable i, apretant  amb els dits anirem col.locant aquesta massa al voltant del motllo deixant que ens quedi ben repertida. Ho deixarem reposar a la nevera mentre preparem el farciment del pastís.



  Ingredients per el farciment: 

   400 Grams de formatge d'untar (tipus Philadelphia)
   100 Grams de sucre
     80 Grams de iogurt grec
       3 Ous
   La pell d'una llimona ratllada

Preparació:  

   Agafarem el formatge d'untar i el barrejarem junt amb el sucre i ho baterem tot plegat fins que ens quedi suau i ben integrat. Després anirem col.locant els ous un a un, procurant barrejar bé per tal de que ens quedi ben amalgamat. Finalment i tirarem  el iogurt grec i la pell ratllada de la llimona. Ho tirem al motllo que tenim reservat a la nevera  abocant-ho a la barreja crosta; galetes/mantega.
   Posarem la barreja al forn, primer a 180º durant 15 minuts, i després, baixarem la temperatura a 120º i ho deixarem entre 45-60 minuts. Passat aquest temps, el treurem del forn i el deixarem refredar. El reservarem a la nevera al voltant d'un parell d'hores, abans de servir-lo.

 (Blocaires; que vagi de gust¡¡)


11 comentarios:

Assumpta ha dit...

Quin aspecte tan cremós!! Mmmmm deu ser deliciós!! Gairebé diria que puc notar el sabor excel·lent!! ;-))

La cuina de la Isabel ha dit...

M'has adivinat el pensament, demà anem a dinar a casa d'una amiga, he fet per portar " pastís de formatge".
La meva recepta es semblant a la teva.
La teva es veu molt cremosa.
Que vagi de gust!!!!

Anònim ha dit...

¿Que rico pastel de queso?daría mi vida por probar solo una tajada...se ve muy provocativo y deliciosos.. besitosssss

Cristina ha dit...

Me l´apunto! Quina fila que fa...

David Vazquez Francisco ha dit...

Amb el que m'agrada el formatge!!!
No sòc massa de pastissos, però el de formatge és un vici irresistible.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agraden els pastissos de formatge. Aquest es veu molt cremós i bo.
Qué xules les tassas que hi al darrera.
Petons.

Cinta ha dit...

T'ha quedat la mar de bé! Gràcies pel teu correu. Una abraçada!

Cinta

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Assumpta; -El bloc de l'Assumpta- És un pastís amb una textura molt suau i a la vegada fràgil a l'hora de servir, doncs es trenca al paladar.
Salutacions Assumpta¡¡ ;O) ;O) ;O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Com ja he dit, de pastissos de formatge se'n troben tants, com formatges n'hi han. Per a mí els de formatge, són la meva perdició...
Una abraçada Isabel¡¡ :O) :O) :O)





Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anónim; Moltes gràcies per el teu comentari. Salutacions¡¡ ;O) ;O)

Cristina; -Bufet de postres- Doncs veuràs que si l'apuntes bé, faràs diana segura¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimiento- A mí em passa com a tú David, aquets pastissos són molt i molt tentadors...
Fins aviat David¡¡ ;O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- Els pastissos de formatge, com ja he dit, són la meva perdició... si al final d'un bon àpat en algún que altre restaurant el demano -quasi sempre són industrials- et treu la gràcia del dinar.
Salutacions Ana¡¡ :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cinta; -Trossets de cuina- Gràcies a tu, per compartir aquest pastís tant i tant cremós i gustós al paladar. Una delícia¡¡
Doncs, com pots veure, els àpats que faig, són molt del día a día, sempre buscant aquell postre o plat, (com exepció) per els dies assenyalats buscant alguna cosa diferent per combarti-lo amb plat de festa.
Salutacions Cinta¡¡ :O) :O)

MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS I CONSELLS, SEMPRE SÓN DE GRAN AJUT A L'HORA DE FER NOUS PLATS I POGUER-HO FER MILLOR.
Josepb. -Menja de bacallà-





Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,