Flam d'Albergínia

25 d’abril del 2012

 Flor de l'Albergínia
...Sí... síííí... ho heu sentit i llegit igual... Flam d'Albergínia¡¡. El Flam és d'aquells postres, que s'empassa sense tenir gana i,  acompanyat amb el caramel per a  sobre...
    Peró en aquest cas, aquest  flam, no porta caramel doncs, en l' elaboració ja l'hi posem el sucre que porta dit postra, i és aquest sucre que l'hi treu l'acidesa que porta l'albergínia, deixant-l'ho amb un gust molt suau i a la vegada també, dissimulat del gust d'albergínia.   


  L' elaboració d'aquest flam, no tè cap altre secret que, en el moment de posar a la llet el ous, també l'hi anirem col.locant  troçets d'albergínia que, abans haurem bollit uns 5 minuts i un cop escorregut, els posarem junt amb els ous i ho passarem tot plegat per el batador eléctric de mà.
   Aquí us deixo els ingredients i també la recepta.

    Ingredients:    (per a 12 Flams

    1 Litre de llet.
    12 Ous sencers.
    200 Grams de sucre.
    1 Albergínia petita.

    Elaboració:  

   Tallarem l'albergínia a daus petits i, deixarem que bulli 5 minuts, l'escorrarem i la  reservarem.
    Bullirem la llet a foc lent i anirem tirant els ous d'un en un i  amb el batador eléctric de mà, ho anirem barrejant tot plegat.Tirarem un grapat de sucre i anirem tirant els troçets d'albergínia que tindrem ben escorreguts, acabarem de posar el sucre que ens quedi i també els troçets d'albergínia tot ben passat per el batador eléctric de mà.
   Un cop ho tinguem tot ben integrat,  posarem el contingut  en flameres i ho deixarem al forn al "bany maría" durant 20 minuts a 180 graus, passat aquest temps, els deixarem una estona a temperatura ambient a sobre del marbre de la cuina -20/30 minuts- i tot seguit els deixarem a la navera.
    El resultat, és aquest que teniu aquí a baix. Desitjo que si el feu, sigui dels vostre agrat.



     Si trapitgeu aquí, trobareu un altre flam.

(Blocaires; que vagi de gust¡¡)

 

17 comentarios:

Rosa, ha dit...

Una propuesta muy sana y necesariamente deliciosa. Anotada queda.
Muxus

Paloma ha dit...

Qué original! En cuanto lo haga (en breve) vengo y te cuento que tal me salió.
Un petó

Visc a la Cuina ha dit...

Quin flam més original, m'agradaria provar-lo, es veu deliciós!

Margarida ha dit...

Ben mirat, no és tan estrany combinar l'albergínia amb el sucre. La meva mare ens ho feia quan érem petits i ens agradava molt més que la versió salada!
Petons

Cristina ha dit...

Un altre per la llista de pendents.

No tot són postres ha dit...

Curiós i diferent!!!!

PTNTS
Dolça

Per anar fent gana ha dit...

buenas, a mi la alberginia no m'agrada , pero si hi pos carabassonet segur que no queda malament . gracies per la teva visita , desde ara et seguiré per si de cas .. fas alguna cosa bona jajaja
besades menorquines

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paloma; -Cuinereta Palometa- Ja veuràs quànt el facis Paloma, que fa de molt bon fer, i queda molt finet al paladar.
Una abraçada¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Rosa; -La Cocina Vasca- Sana i bona, tu mateixa ho has dit. Si el fas ja veuràs que queda molt finet al paladar. Una abraçada Rosa¡¡ :-D

Maria Àngels; -Visc a la Cuina- Si el fas, -no tè cap dificultat en fer-lo- ja m'ho sabràs dir¡¡
Una abraçada María Ángels¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Margarida: -El Món de la Cuina- Per aixó aquesta proposta. L'albergínia feta amb flam, queda rebaixada del gust àcid que pot tenir. Salutacions a Tiana, Margarida¡¡ :-D

Cristina; -Bufet de Postres- em passa el mateix a mí quant passejo per el teu blog.
Una abraçada Cristina¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Així és... curiós i diferent amb un "altre" toc diferent per fer el flam.
Salutacions "ganxeta". :-D

Marga; -Per anar fent gana- Doncs ja ho saps... si fas el de carbassonet, i el dones a coneixer, potser que també m'agradi.
Salutacions Marga¡¡ :-D ;-D

Alfriston Cottage ha dit...

Efectivament, he vist el títol de la recepta i m'he preguntat a mi mateixa: albergínia?? Però també reconec que, moltes vegades, els ingredients més sorprenents són els que millors resultats donen. Aquest segurament n'és un altre exemple... ;-)

Una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Andy; -Alfriston Cottage- Doncs sí Andy, albergínia...¡¡, aquest flam, resulta diferent de fer i a la vegada molt "resulton", l'albergínia, és una de les verdures amb molt "poder" a la cuina, doncs podem donar-li moltes sortides i aquesta n'és un altre. Puc donar fe, que aquest flam d'albergínia, surt molt finet i que el seu gust, queda molt ben dissimulat.
Una abraçada Andy i Jordi¡¡ :-D

Pili ha dit...

Molt original... em venen moltes ganes de probar-lo!! Petons

Judith ha dit...

Hola Josep!!!! L'alberginia m'agrada moltíssim, i quasi sempre en tenim per casa. Aquest flam és un luxe!!! U milió de gràcies per participar! petonets

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Judith; -El món de Jujú- Gràcies a tú per aportar cada vegada aquets reptes tant apassionants.
Salutacions Judith¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Pili; -Kooking- Doncs quant el facis, ja m'ho sabrás dir¡¡
Salutacions Pili¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,