Préssecs al forn, amb almívar al gust d'avellanes.

12 d’agost del 2011

Flor del presseguer.

Aquest mes amb la recepta del 15,  ha estat el PRÉSSEC convidat per la Sandra i el  Xavi de; Els fogons de la Bordeta, i la Marina de; Xocolata desfeta.


   He volgut fer aquets préssecs al forn, doncs en els llibres que col.leccionava la meva mare, he trovat aquest postra, que la veritat l'he trovat d'alló tant i tant genial per la fecilitat de fer-los -ara és una bona temporada per els préssecs- al forn. Les avellanes són  un altre producta que el podem col.locar a molts plats, tant sigui de primer plat, al igual que en segons -carn o peix-  i és clar... com no, en postres i pastíssos¡¡. Espero i desitjo que siguin del vostre grat.
   Els préssecs que siguin de vinya, doncs, tenen que anar al forn, i millor que siguin carnosos i forts.

   Ingredients: (per a 4 persones)

   8 préssecs mitjans.-
   150 grams de sucre.-
   Claus d'espècia.-
   1/2 branca de canyella.-
   1/2 litre d'aigua.-
   100 Grams d'avellanes picades.-
    1 Copeta de licor d'avellanes.-
    1 taronja tallada a trossets.-
    Nata muntada  (opcional)

    Preparació:

   Agafem els préssecs, els rentem ben rentats i els posem en una plàtera que pogui anar al forn amb l'aigua, la taronja, la copeta de licor d'avellanes, els claus d`espécia, la canyella i el sucre. Ho posarem tot plegat al forn fins que els préssecs quedin ben tous. -de tant en tant amb una cullera de fusta podem anar regant els préssecs- Passarem els préssecs en un altre  atuell i els deixarem refredar.
     El líquid obtingut, el posarem en un pot al foc  i deixarem que bulli, al voltant d'uns 15 minuts, més o menys, a fi d'aconseguir l'almívar. Ho passem per un colador xinés i ho reservem. 
   A continuació, pelem els préssecs. En posem dos en cada plat. Pel voltant, hi afegim la nata (opcional), ho reguem amb l'almívar, ho empolvorem amb avellanes i ho servim.

   Sobre els préssecs s'ha dit:

   -Encara que els seus orígens son sens dubte Xinesos. Es coneix el fruit des de l’antiguitat.
   -El perfum del préssec s’utilitza tan en perfumeria fina com en la perfumeria funcional. Aporta molt sovint un toc afruitat envellutant al ram de flors.

26 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Em sembla una aportació fantàstica. Ho provaré

Anònim ha dit...

I tant que els farem aquests préssecs, han de ser boníssims... la pinta ho diu tot!!
Moltes gràcies per participar!!
Petons
Sandra

Anònim ha dit...

M.e ha encantado tu propuesta. Y sobre todo la explicación sobre el origen y usos del melocotón. Es mi fruta preferida. Por tanto, me has enseñado una nueva forma de hacerlos. Gracias y saludos

Cristina ha dit...

Josep, quina bona idea,segur que estan boníssims! A mi els préssecs m'agraden moltíssim però el meu marit té alergia i llavors poques coses faig amb ells.

GEMMA ha dit...

A mi els pressecs m'encanten, es una de les fruites que a casa es consumeix en quantitat!
Aquesta manera de fer-los, s'ha de provar, sens dubte...
Petonets.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Nuri; -Pa amb oli i xocolata- Si ho proves, repetiràs... l'olor que feia la cuina amb tots els productes i a més a més els claus clevats en els prèssecs, dona més que bona aquesta recepta, de veritat¡¡
Salutacions Nuri¡¡ :-D ;-D

Sandra i Xavi; -Els fogons de la Bordeta- ... la pinta i el perfum que deixen anar per a tota la cuina, tant i tant ben condimentats i després l'almívar... es una delícia, dono fe
Salutacions Xavi i Sandra¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

-Cocina... con mucho amor- La veritat és que són molt bons i també una manera diferent de fer prèssecs com a postres.
Moltes gràcies per visitar aquest blog, espero i desitjo que ho facis en altres ocasions -al menys per saber el teu nom-
Salutacions :-D ;-D

Cristina; -Crijoarmael- ...doncs una de les poques coses que pots fer amb ells, són aquets deliciosos préssecs.
Salutacions Cristina¡¡ :-D ;-D

Gemma; -Caprofiti- Els préssecs a mí m'agraden molt també.
Si els proves i els fas, sentiràs una fragancia d'olors a tota la cuina -i a la casa- i veuràs que bé que quedes davant dels començals amb aquets extraordinàris prèssecs. Ja m'ho diràs si els fas.
Salutacions Gemma¡¡ ;-D :-D

paco ha dit...

Josep, lamento haber llegado el último, por que ya no te quedan, pero bueno la próxima vez iré algo más veloz,, y por cierto una receta de melocotones divina......abraçades......paco

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco -Pau&Vell- Arrivar l'últim no vol dir que et quedis sense, ja ho saps Paco, tant sols un cop de teléfon i es tornen a fer.
És una recepta molt facilota de fer amb uns resultats molt efectius, dono fe Paco.
Salutacions a Crevillent¡¡ :-D ;-D

Bet ha dit...

Que bons han de ser aquests préssecs!! me'ls menjaria molt a gust acompanyats d'una bola de gelat! em quedo una estoneta xafardejant el blog, fins aviat!

Narcís ha dit...

Hola Josep
M'ha sorprès aquest préssecs al form. Tal com ho expliques sembla que té que estar molt bo
Bona cuina

Salomé ha dit...

Hola! Gracias por comentar en mi blog porque así he conocido el tuyo, te seguiré... Que buenos tus melocotones y esa flor... nunca la había visto, es preciosa!

Marina ha dit...

Uns préssecs boníssims. No n'he fet mai d'aquesta manera, però s'han de provar, perquè fan molt bona pinta!
Gràcies per participar!
Petonets!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Bet; -Tasta rutes- Ben bons acompanyats amb unes boles de gelat... i tant que sí...¡¡
Moltes gràcies per fer-li una ullada al blog.
Salutacions Bet¡¡ :-D ;-D

Narcís; -La Lionesa- A mí em va passar igual que tu, quant ho vareig llegir, a la pràctica va ser tot un éxit tant a casa com els veïns.
Salutacions Narcís.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Salomé; -Blog de recetas- Moltes gràcies per fer un comentari en aquest -també- el teu blog. Ens visitarem.
Salutacions a Vigo Salomé¡¡. :-D ;-D

Salomé; -Blog de recetas. Muchas gràcias por hacer un comentario en este -también- tu blog. Nos visitaremos.
Salutacions a Vigo Salomé¡¡. :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Marina; -Xocolata desfeta- S'han de provar, de veritat de la bona Marina, la bona pinta amb clentxa inclossa¡¡ :-D ;-D
Salutacions Marina¡¡

Margarida ha dit...

Ja m'imagino el perfum que devia sortir de casa teva! Són tan bons els préssecs de vinya, que de qualsevol manera m'encanten!
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Margarida; -El món de la cuina- Doncs si ja t'ho imagines.... un cop acabat, tot aquest perfum va penetrar al paladar.
A mí els prèssecs també m'agraden molt.
Salutaciaons Margarida¡¡ :-D ;-D

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

HOLA jOSEPH;
ACABO DE RECIBIR TU PAQUETE, ¡QUE ALEGRÍA!
SI ADEMÁS ME MANDAS UNOS GARBANCILLOS QUE TIENEN UNA PINTA ESTUPENDA, LOS VOY A GUARDAR COMO ORO EN PAÑO, Y LOS VOY A PREPARAR TAL Y COMO ME DICES, SIEMPRE DEBEMOS DEJARNOS ACONSEJAR POR LOS QUE SABEN DE UN PRODUCTO...Y EN ESTE CASO ERES TU.
NO TE IMAGINAS LO CONTENTA QUE ME HE QUEDADO Y LAS MILES DE GRACIAS QUE TE MANDO POR ESTE SUPER DETALLE QUE HAS TENIDO CONMIGO.
YO EN POCO PUEDO AYUDARTE, PERO CUENTA CONMIGO PARA TODO AQUELLO EN LO QUE PUEDA AYUDARTE.

UN FUERTE ABRAZO Y MUCHAS, MUCHAS PERO QUE MUCHAS GRACIAS JOSEPH

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Helena; Celebro que t'hagui agradat.
Salutacions a Vigo.¡¡ :-D

Elena; Celebro que te haya gustado.
Saludos A Vigo.¡¡ ;-D

SILVIA ha dit...

Josep, no he menjat mai els pressecs al forn, però amb aquest almívar han d'estar boníssims!
Quina fruita més bona, el préssec
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Silvia; -De l'hort a la cuina- Doncs quant ho provis repetiràs. A mí em va passar igual, quant la vaig llegir per primera vegada, vaig dir-me; Josep aquets prèssecs s'han de provar... de veritat de la bona, són molt i molt bons, dono fe Silvia. I amb els prèssecs... que bons¡¡.
Salutacions ben coordials Silvia¡¡ :-D ;-D

La cuina de la Isabel ha dit...

Josep..
Aquesta no me la perdu...
Quin perfum deu quedar a la cuina.
No mes veure'ls, deliciossos...
Petons i que vagui de gust!!!!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Isabel; -La cuina de la Isabel- No t'ho perdis i ja em diràs Isabel.
Igualment per a tu Isabel¡¡ :-D ;-D

Seda Sabor ha dit...

Qué buena pinta tu receta. Me encantan los melocotones y sobre todo, el clavo, una de mis especias preferidas, les da un sabor a las frutas increíble. Yo le pongo mucho en la manzana.

Un saludo

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mar; -Seda Sabor- La veritat que ho és de bona aquesta recepta amb prèssecs. Els prèssecs són d'aquelles fruites que es poden fer de moltes maneres... jo el clau el tinc amb aigua amb un garret petit i deixa anar tota la seva aroma... molt bo. Saludos Mar¡¡ :-D
Mar; -Seda Sabor- La verdad és que és muy buena esta receta con melocotones. Los melocotones és de aquellas frutas que se pueden hacer de muchas maneras... yo el clavo lo tengo con agua en una jarrita pequeña y deja ir todo su aroma ... muy buena. :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,