PASTÍS DE MIL FULLS AMB PLÀTANS I COCO

24 d’abril del 2009

hemc 32 - hojaldre




Pastís de mil fulls amb plàtans i coco.-

Aquesta és la meva aportació al hemc 32 que la amfitriona Gemma i el seu blog la cuina de casa, ens ha donat a coneixa. El coco es una fruita comestible obtinguda del cocoter la palmera més cultivada a nivell mundial, i a la vegada poc conegut a la cuina, jo l’he fet servir per arrebossar en alguna ocasió amb una mica de llomillo, algun pastís que hi portés el coco com acompanyament i, com no, per fer els Panellets. El Plàtan de Canàries, per la seva part, es el cultiu més important de les Illes Canàries i a la cuina –no ho sé vosaltres- és de aquelles fruites que em costa força posar-la amb alguna recepta sinó és exclusiu de plàtan. M’ha semblat una bona combinació de dos productes, no massa coneguts a nivell culinari i la combinació m’ha semblat força interessant, mentre estic posant aquest post, n’he provat un bocí i trobo que surt una mica del normal. Ja em direu.

Ingredients:

- 1 rotllo de pasta de mil fulls.

 Per fer-hi la guarnició necessitarem:

- 4/5 Plàtans.
- 80 Grams de coco ratllat.
- 1 Got de llet.
- 125 Grams de sucre.
- 2 Ous.
- 2 Copetes de ron.-

Aquesta recepta la farem de la següent manera:

En primer lloc, calentarem el forn entre 180º i 200º graus, seguidament extendrem la pasta de mil fulls en un atuell que sigui apta per anar al forn, abans peró, punxarem amb una forquilla la pasta. Col.locarem la pasta 15 minuts al forn. Mentrestant batarem els ous i afegirem el coco i també el sucre. Escalfarem la llet i a poc a poc ho afegirem amb la resta de la barreja anterior, ous/coco/sucre, deixarem la llet bullin perquè quedi ben espés. Un cop fóra del foc, afegirem les dues copetes de ron, tirarem la barreja sobre la pasta de mil fulls i ho decorarem amb rodanxes de plàtans tallat per a sobre, ho deixarem coure durant 10 minuts al forn a 180º/200º i ja el tenim llest per: provar; assaborir; repetir; deixar-ne un troçet per mes tard –el de la vergonya- i… acabar per després rentar l’atuell per tornar a repetir en un altre ocasió. (Blocaires que vaigi bo¡.)

14 comentarios:

OLLES I SOMRIURES ha dit...

El coco m'encanta, encara que procuro no menjar-ne, puja molt el colesterol i tinc tendència a això. Ara reconec que la combinaciño ha de ser estupenda. Salut!!!!!

Francesc ha dit...

Amb aquesta combinació de sabors ha de ser boníssim el pastís. Ara, també molt "potent". Fa ganes de menjar-ne un bon tall. Salutacions

josep ha dit...

JosepB
Magnífica combinació que ha de resultar deliciosa.
Felicitats!

Maria ha dit...

Mira que be, coco i plàtan... com no t'ha de sortir un bon pastís amb aquesta magnífica combinació?

Margarida ha dit...

Una combinació original, feta amb ingredients que m'agraden molt.
De coco en menjo cada dia per sopar: en un bol hi poso dos iogurts, ametlles torrades, panses de corint i un grapat de daus de coco. I un parell de dies a la setmana esmorzo un entrepà de plàtan ben madur. Una delícia.
Una abraçada

Mercè ha dit...

Josep, una combinació genial!! M'agraden els dos ingredients! :) Així que aquest pastís seria del meu gust! ;)

La cuina vermella ha dit...

Molt bona aportació, Josep.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Olles i somriures; per cert...¡ no ho sé com et diuen -nom de pila-de segur que té que sé més bonic que no pas "olles"...
Bé tornant el "post" que he fet, si sabem buscar l'equilibri, podem menjar, una mica de tot..., encara que el coco s'ho quedi mirant de reüll, no et sembla? Salutacions ben coordials també "olles..." -perdona-

Francesc; -A la taula i al llit- Boníssim = Potent = Tentació...? Salutacions també per a tu Francesc i l'Oreto, per cert...¡ vaig està molt content doncs l'altre dia, va entra en el meu bloc, quànt vaig fer el pastís casolà de Sant Jordi¡¡
Josep -Café de nit- Jo l'he provat, i la veritat, surt una mica del pastís de sempre, al menys els veïns tampoc no diuen res... fins dijous. Salutacions per a tu i la Glória¡.

Maria; -La Menta Fresca- Jo espero que el facis també, per poder compartir aquets dos productes, que en els fogons es porten força bé. Fins aviat¡.

Margarida; -El món de la cuina-
Per el que expliques, un bon bol ben carregat de vitamines per pedelar ben lluny... Aixó del entrepà de plàtan m'ho tens que explicar, d'acord? Una abraçada també Maragarida.

Mercé; -Cuina per llaminers-
Doncs si t'han agradat els dos productes, ja una tentació... la de fer-ho i despés disfrutar-ho¡¡ Fins aviat¡.

Quique i Txell -La cuina vermella- Desitjo que vos hagi agradat. Fins dijous.¡

Gemma ha dit...

Josep, aquest cop ens hem posat d'acord :)
Entre el teu coco-plàtan i el meu coco-pinya, hem fet dues receptes ben tropicals. Clar que la teva té el puntet del rom, que segur que l'anima moltísim ;)
Es una participació al HEMC fantàstica, moltes gràcies!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Hem fet les coses de "coco"...
Vaig posar, el coco doncs és un producte poc -diguem-li- conegut a la cuina i el plàtan, com dic en el "post" normalment sinó és amb un postre únicament de plàtan, el manjem després de dinar -per exemple-. Gràcies a tú per donar a coneixa aquestes receptes sempre tan i tan bones i també fàcils. Fins dijous.¡

ANNAFS ha dit...

El coco m'encanta. I ombinat amb la pasta de full i el plàtan...Trobo que és un pastís molt original i ja tin ganes de provar de fr-lo.
Fins aviat

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Doncs vinga Anna, si el coco t'encanta i la pasta de full junt amb el plàtan també... aquí hi tens la recepta per poder-ho realitzar. Que vaigui de gust Anna¡

enric ha dit...

La teva cunyada és una "fan" del coco, i l'única fruita que menja de gust és el plàtan... Cal que digui res més? :))

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Enric; -Samfaina d'arts- No cal que diguis res més... quedat mirant-la, mentre et preparava aquest pastís, tot ballant com si fos la Carmen Miranda... quin "folklóre" no?.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,