Llibrets de pollastre i formatge de cabra amb pebrot escalivat

25 de maig del 2016


    Sembla ser, que la cabra domestica va ser la fusió dels ramats salvatges que hi havía  entre l'Ásia i l'Europa Oriental.

    És una de les espècies més antigues que van ser domesticades l'A.D.N. trobat, així ens ho explica, doncs, és calcula al voltant dels 9000 anys¡¡. 

   De la cabra, se`n  processa la llet i se'n sol fer; formatge, mantega, flams, iogurts, mató.
   
   Del mató en el Llibre de Sent Soví -segle XIV- ja en parlava i era molt  popular, doncs, es feia natural o també perfumat amb aigua de flor de taronger.

    A Catalunya la producció artesanal del formatge de cabra està prou desenvolupada, es troben granges i obradors a La Garrotxa, Ribera d'Ebre, Alt Urgell.

   Les cabres són conegudes per ser difícils de mantenir en un tancat -origens salvatges- i és en plena naturalesa on si troben en el seu estat pur, és per aixó que els pastors/pastores, surten amb els seus ramats a pastorar per els camins i dreceres, tot buscant els fruits del bosc i les herbes més propicies, per tal de donar la millor llet amb qualitat i sabor.

   Com podem fer-ho: 

   En priner lloc posarem a escalivar els pebrots al forn uns 30 minuts, a 200 º
-si l'escalivada la tenim congelada,(aquest és el meu cas), la treurem el dia abans-.


   Quant aneu a la vostre gallinaire de confiança, podeu demanar-l'hi que us faci els llibrets de pollastre per farcir -veure "fotos" d'aquí al damunt- quant estiguem a casa, els salpebrarem al gust i amb un pinzell de cuina els untarem amb oli per les dues bandes, seguidament  els farcirem amb 4 o 5 talls de formatge de cabra, tot depenen de la llargada dels pits.
   Aquets de la "fotos", val a dir que la gallinaire de confiança en té molta traça, com veieu estàn tallats en una sola peça.
   Tancarem els llibrets amb l'ajut d'uns escuradents i salpabrerem un altre cop.Tot seguit, arrebossarem els llibrets passant-los per farina, ou i  pa ratllat. Fregirem en abundant oli.




    Un altre manera d'arrebossar els llibrets és passar-los per coco ratllat, sense farina, ni ou i tampoc pa ratllat.  (Jo he fet servir aquesta manera)


   Una tercera manera d'arrebossar també pot ser aquesta, doncs dins d'un bol d'alumini, posarem tots els ingredients per arrebossar i d'aquesta manera queda tot molt  més recullit.
   Per acabar, presentarem l'escalivada en forma de corona. Tirarem farigola fresca per a sobre.
 


  Aquesta recepta està inspirada en el llibret, El Formatge de Cabra, de Eulàlia Torras pastora i formatgera i Roger Alcaraz cuiner. L'Eulàlia ha fet de pastora i formatgera des de l'any 1978 fins al 2005 creant l'obrador Serrat Gros. El Roger ha estat cuiner en diferents restaurants, entre ells "La Broche" de Madrid 2008 i dos anys en "El Bulli" de Roses 2009-2011.  
 
 

 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

 Si voleu disfrutar de més receptes de formatge de cabra, -Formatgeries Serrat Gross- podeu trepitjar aquí  i també aquí aquestes dues com a postres.
   Aquesta altre com a primer/segon plat, molt recomenable¡¡
 
 







    



     








 

12 comentarios:

Fem un mos ha dit...

Quina bona idea Josep, fer aquests llibrets de pollastre farcits amb aquest fantàstic formatge.
Una abraçada

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Un llibrets amb molt bon sabor i si s'arrebossen amb coco ratllat han de quedar molt bons.
Petons.

David Vazquez Francisco ha dit...

Quin plat tan bo i sa!!!
Una bona combinació de productes... felicitats!!!

No tot són postres ha dit...

Un plat saborós i molt bo JosepB.
Jo, sense el coco
Ptnts
Glòria

Teresa ha dit...

Han de quedar uns llibrets molt gustosos! bona setmana!

Teresa ha dit...

Han de quedar uns llibrets molt gustosos! bona setmana!

Eva ha dit...

Quins llibrets més bons!! jo normalment els faig de llom, però m'apunto als de pollastre, i més amb aquest farcit tan saborós! una abraçada ;)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sión i Miquel; Una verdadera trobada de la mà dels dos protagonistes del llibre; Formatge de cabra, de la Eulàlia i el Roger.
Les explicacions i les receptes bé ho val fer-les.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Ana; El coco l'hi dóna un toc tropical que lliga molt bé amb el pollastre farcit, a mi personalment m'agrada força.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimiento- Ara hi ha el pots fer aquest pollastre, tens tots els elements per fer-ho.
Fins la propera David¡¡ :O)

M. Glória; -A la taula i al llit...- Ho és de bo... si el coco no t'agrada, tens dues opcions mes, per fer-ho, les dues, també, queden molt bé¡¡
Salutacions "ganxeta"¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res¡¡- A mí, personalment m'agraden molt, d'aquesta manera queden molt gustosos i amb aquest formatge, ho supera¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Eva: -Cuinant entre llibres- El pollastre té poc greix i fercits d'aquesta forma, amb el formatge fos per a dins, és una autèntica delícia.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Cuina Cinc ha dit...

Tinc el llibre Josepb, !!
Al blog hi ha un post dedicat al Serrat Gros:
I també vaig anar el dia de la presentació dels llibres. Ahir varem prendre per sopar.
Precisament fa poc parlava amb uns francesos i deien que aquí tenim poca costum de cuinar amb formatge. Els hi diré que vinguin a veure que has preparat. :) Gràcies
Et deixo els enllaços:
El Serrat Gros un formatge extraordinari:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/05/lo-serrat-gros-un-formatge.html
El llibre i la presentació: http://cuinacinc.blogspot.com.es/2011/12/el-13-de-desembre-presentacio-dels-4.html

A més amés cada 25 de cada mes presento en el facebook de cuina cinc un formatge per si el vols veure.
Gràcies per la teva feina,
Fins aviat,
fina

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina cinc- Quant vaig descobrir el llibre; Cuinar amb formatge de cabra, de l'Eulàlia, em va passar igual que tú, poder cuinar amb formatge -a part dels pastissos,postres...- al moment vaig veure una cuina increíble de possibilitats per tal de cuinar amb els formatges... els francesos fa anys que ens porten avantatge, encara que aquí, el poc que es fa, es fa molt ben fet¡¡
Moltes gràcies a tu també, Fina, per la tasca i la feina tant ben feta.
Salutacions Fina¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,