Morros de bacallà amb botifarra dolça cuita -Gitour 2016-

27 d’abril del 2016


  El passat 9 d'abril es va celebrar  El Gitour 2016, organitzat per la Mónica Tarradellas del blog; Ensucrat, i amb la col·laboració del Gremi de Carnissers i Xarcuters de Girona  i també del Gremi de Flequers Artesans de les comarques de Girona. 

 (Aquesta fotografía, està extreta del blog; Ensucrat,
 de la
     Mónica Tarradellas)

  Els Carnissers i xarcuters, van oferir una gamma de productes al igual que també varen donar a  conèixer la botifarra dolça fresca i també l'envasada cuita.
   Per la seva part, els fleques artesanals ens van donar a conèixer el Pa de Tramuntana i, Es farina de Girona.  

   Amb els lots de productes que ens varen obsequiar, jo per la meva part i fent el.lógis en el meu blog, m'he he atrevit a fer aquets:

.-Morros de bacallà amb botifarra dolça cuita.-

   Per fer aquets morros vaig necessitar: 

   2 morros de bacallà no gaire grans
   1 ceba grossa de Figueres
   Botifarra dolça dolcus  cuita i envasada 
   2 figues seques
   tomàquets (per adornar) 
   farigola fresca
   farina (per arrebossar)
   unes escates de sal Maldon


   La forma que ho vaig fer: 

   Vaig tenir el morros tres dies amb aigua canviant-l'hi  l'aigua tres cops el día -tirant a insípid-, passats aquets tres dies, insistir posant el bacallà sota l'aixeta per tal que quedés més dessalat. 
   En una paella amb l'oli calent, i un cop enfarinat el bacallà el tingué a la paella just que canvies de color, el vaig decantar. 
   A la mateixa paella, vaig posar la ceba de Figueres tallada ben petita, un cop rossa, vaig posar-la en un paper absorbent per tal que deixes anar l'oli acumulat.
   En un plat blanc i vaig tirar la farigola fresca adornant tot el plat, fent un llit amb la ceba i tirant-l'hi una mica del suc de la botifarra dolça, a sobre els dos talls de morro de bacallà, un altre rajolí del suc de les botifarres i al costat, els trossos de la botifarra dolça tallada a discs, les dues figues seques obertes, per tal de donar un toc dolç al plat i per acabar, els dos tomàquets per donar-l'hi el color. Finalment unes escates de sal Maldon per a sobre del bacallà.



 (blogaires; espero i desitjo que sigui del vostra gust¡¡) 

   En nom de la Teresa, la meva parella, i en el meu propi, donem les gràcies a la Mónica per l'organització, al gremi de Carnissers i Xarcuters de Girona, al gremi de Flequers Artesans de les comarques de Girona i també al Vichy Català, les seves explicacions al igual que també per els lots de productes que ens van regalar.
    Moltes gràcies a tots  un altre cop,  salutacions i una abraçada cap a Girona¡¡





    


   

8 comentarios:

Bruixes a la cuina ha dit...

Aixxxx! He llegit ja un munt de resums de la trobada a Girona i cada vegada que ho faig... us "mataria" d'enveja!!!!!! :))))))
Vau passar un dia 10 i coneixeu la meva ciutat fins i tot millor que jo!! :D
Això dels blocs ajuda a fer amics!
Petons

Bruixes a la cuina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Bruixes a la cuina ha dit...

Per cert, m'encanta la recepta! Genial això de combinar la botifarra dolça amb peix! Segur que el contrast és ben iintetessan! :D

Bruixes a la cuina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

No he tastat mai la botifarra dolça, però ja veig que es un mar i muntanya d'allò més bo.
Petons.

Anna Pigarda ha dit...

Quin plat més saborós! N'has sabut treure bon profit de les saboroses dulses. Realment vam passar un gran dia gràcies a la Mònica! Ens va deixar amb ganes de molt més, encara que va deixar el llistó molt alt! Una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Dolors; -Hi ha bruixes a la cuina- Girona be val una visita i dues i més i tot... la trobada molt ben organitzada i molt ben trobada.
El bacallà estava -com molt be dic a la recepta- molt dessalat tirant a insípid. El contrast estava molt encertat.
Salutacions Dolors¡¡ :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- Un mar i muntanya molt encertat, amb la botifarra dolça.
Una abraçada Ana¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; -Retalls de cuina- Un rendiment amb tots sentits, bo el bacallà amb la botifarra dolça i l'organització igual.
Salutacions i una abraçada Anna¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES A TOTS PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de Bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,