Espàrrecs al forn, amb salsa de taronja

16 de desembre del 2015





    ...el vint i cinc de desembre fum, fum fum...

     Sembla que va ser ahir que tocaven les campanades de cap d'any i estem a les portes d'un  nou any.
     ... que el temps sens tira a sobre..., que faig per dinar de cap d'any...? ...si però abans vindrà la nit de Nadal, i després Nadal i Sant Esteve... ...que si no puc anar a casa dels sogres, per que han operat al sogre...,  ...que si veniu a casa, que hi ha farem... ...que si per cap d'any anirem a casa de la filla com cada any... que sí...
 
   ... i que sí mentrestant,  us bé de gust, vaig comprar uns espàrrecs i també com cada any per aquestes dades m'en vaig anar a Gandesa i  Xerta a buscar els vins  i les taronges respectivament. 
      Els vins són de la verema d'enguany i les taronges són acabades de collir i vengudes a peu de carretera per els mateixos pagesos, doncs els surt molt millor vendre-ho d'aquesta manera segons m'explica la Teresa de Xerta... però bé, anem al tema de la recepta que és el que ens interessa.

    Sense tenir massa complicació, aquest plat és per fer un entrant, ja sabeu... ...que puc fer per cada bé i que agradi a tothom...? doncs aquí teniu una opció, aquests...

   -....espàrrecs al forn, amb salsa de taronja?.- 



    ...a tothom no ho sabem si els acontentarem, però al menys tenim l'opció de que els poden provar si més no.
     
    Ingredients: 

   2/3 poms de espàrrecs verds
   300 ml de suc de taronja
   250 ml de nata per muntar
        4 rovells d'ou
   formatge parmesà (per gratinar)
   sal i pebre

   Preparació: 

   Escaldarem els espàrrecs en una olla amb aigua i sal. Un cop els tinguem escaldats (10/12 minuts) els posarem amb aigua freda i els deixarem que es refredin.
   En un atuell d'alumini i podem posar els quatre rovells d'ou, l'ampolleta de nata per muntar, sense deixar de remenar i darrerament i  posarem a poc a poc el suc de la taronja. Salpebrarem al gust.
   Amb la mateixa aigua que hem bullit els espàrrecs la posarem al bany maria  junt amb els espàrrecs i la salsa obtinguda; rovells/nata per muntar/suc de taronja i ratllarem el formatge parmesà per sobre. Ho deixarem al forn 20 minuts, passat aquest temps els traurem i els deixarem refredar.
  Podem servir amb una mica de salsa de taronja per acompanyar.

 abans d'entrar al forn...
       
 ...un cop han sortit del forn
(Blogaires, que vagin de gust¡¡) 
 
   Aprofitem la temporada de taronges que tenim, doncs estàn molt bones en aquesta època de l'any i són molt fresques per naturalesa pròpia.
    La taronja a la cuina és molt subtil de gust i dóna molt de sí als plats. Si apreteu aquí  en trobareu un altre, i aquí també i un altre per acabar, encara que en podeu treuren molts més vosaltres.

10 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquests espàrrecs verts es troben tot l'any.
Es una manera diferent de menjar-los i pel que veig molt bona, aprofitant la taronja.
Petons i Bon Nadal!!

ISABEL ha dit...

Amb taronja es poden fer pastissos, sucs, salses, confitura, coques, magdalenes....
Treure sucs a les taronges, una font interessant de vitamina C.
M'agrada aquesta combinació.
Que vagi de gust Josep i bones Festes!!!!!!!

Cristina ha dit...

Uau!!! m´agrada tot. La taronja ara està al seu punt. Deu quedar boníssima aquesta salsa.

Mesilda ha dit...

Hola Josep...Magrada mol la teua proposta,la salsa de taronja en els espárrecs deu de ser bonissima.
Besets.

Unknown ha dit...

A casa no som d.espàrrecs, però amb la salseta de taronja s.haurien de provar! Bones Festes!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Són àpats que per aquestes festes, són diferents de menjar, tot aprofitant les taronges que estàn en el seu moment més dolç¡¡
Salutacions Ana¡¡ :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Les taronges, és en aquesta època, en que es troven més bones i aquesta és una bona manera de menjar-les.
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


ristina; -Bufet de postres- Una salsa, que és pot acompanyar amb moltes més combinacions, doncs la taronja també combina amb el porc -llonzes, filet de porc, de vedella...
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Mesilda; -La cocina de Mesilda- Una proposta que és molt acceptable, doncs la fruita a la cuina -en aquest cas la taronja- té moltes i bones combinacions¡¡
Salutacions Mesilda¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Aquesta salseta, es pot acompanyar amb moltes mes combinacions, la taronja acompanya molt bé amb; llonzes de porc, filet de porc, rodó de vedella...
Moltes gràcies per entrar i deixar el teu comentari en aquest blog Teresa¡¡ :O)

No tot són postres ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
No tot són postres ha dit...

mmmmmmmmm, m'agrada aquesta salseta....i amb els espàrrecs ha de quedar molt bona!!!
Ptnts
Glòria



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,