Llom de porc -llaminera- a la taronja

30 de setembre del 2015



 Flors del taronger -tarongina- 
 
És a partir d'aquesta época, que començarem a veure els camps de tarongers ben equipats, els colors característics dels seus arbres dónen la benvinguda a la fruita més emblemàtica de l'hivern. La taronja.

   De les seves flors, la tarongina, se'n fan infusions, condiments i és una de les flors quasi obligades en la obtenció de la ratafía. 



  
 A la cuina la taronja, podem treure-l'hi bons resultats, aquí en teniu una recepta de la quàl, jo n'he tret sempre bons el.lógis quant l'he fet per la família, convidats, etc. doncs és un plat que un cop fred, amb la seva salsa acompanya molt i molt bé amb un troç de pa. El llom fred el podem acompanyar amb una amanida i també amb un pa amb tomàquet, etc.




   Ingredients: 

   1 Llom de porc -llaminera- (el seu pes està entre 650/700 g )  
   1 k de taronges (tenim que obtenir que cobreixi la meitat/tres quartes parts del llom)
    150/200 grs de sucre


    Preparació: 

   Posarem un pot el foc amb el suc de les taronges i el sucre, i remanarem fins que amb el tacte de la cullera de fusta no hi trobem cap grumoll de sucre, aquesta part, és la més important de la elaboració, doncs, el sucre té que està completament desfet. Un cop estigui el sucre ben desfet -insisteixo-, posarem una cassola al foc i posarem el llom juntament amb el suc de taronges/sucre desfet. Deixarem que es vagi fent i de tant en tant l'hi anirem tirant el suc amb una cullera i anirem regant el llom. Donarem la volta al llom, i farem la mateixa operació. Passat mitja hora llarga, traurem la tapadora de la cassola i el deixarem entre 3 i 4 minuts, per tal que s'evapori el suc i es faci una mica més espès. Deixarem refredar hi el servirem acompanyat amb la seva salsa, una amanida d´ herbes dels canonges i daus de taronges.  


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

   Aquesta recepta està extreta del llibre de la Montserrat Seguí, Cuinar és senzill.

15 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES COM SEMRPE PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ja mateix comencen les bones taronges a treure el cap pels nostres mercats.
A la carn de porc li escau com anell al dit.
Un plat molt i molt bo Josep.
Petons.

MaryLou ha dit...

Jo també el faig del mateix llibre!!! està boníssim!!!
Petonets

Miquel ha dit...

Una combinación muy acertada y que casa magníficamente.
una abraçada Josep

Anna Pigarda ha dit...

Dono fe que ens un plat deliciós! Aquest el farem també a casa, Josep! Una abraçada!

Anna Pigarda ha dit...

Josep, hem penjat al blog un post d'agraïment per haver-nos convidat a casa teva per l'aniversari de Menja de Bacallà! Ha estat tot un plaer! Una abraçada!

ISABEL ha dit...

Es un plat deliciós.
El llom i la llaminera amb taronja casen molt be.
Boníssim, jo també l'he fet.
Una abraçada i que vagi de gust!!!!!!!.

No tot són postres ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
No tot són postres ha dit...

Nosaltres també el fem de tant en tant i puc donar fe de que és molt bo
Ptnts
Dolça

Eva ha dit...

Com m'agraden les taronges! i mai m'he atrevit a ficar-les en un plat amb carn... veient la pinta d'aquest llom, però, crec que m'hi he de ficar ja! un petó!

esborrar ha dit...

M'agrada molt el gustet que li dóna la taronja als plats de carn. I el llibre de la Seguí, un clàssic fantàstic! T'ha quedat molt bo!
Marta

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Tenim bones fruites de tardor i també d'hivern i podem aprofitar-les amb aquests lloms de porc, que com molt bé dius, escau molt i molt bé.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Marylou; -Pa amb tomàquet- Quan un plat veus que altres persones també ho fan, vol dir que el gust de les coses ben fetes, així ho reflecteix.
Salutacions Marylou¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Miquel; -La cocina del Miguel- Fet amb productes de qualitat sempre surt bé.
Salutacions Miquel¡¡ :O)

Anna; -Retalls de cuina- Celebro que us hagués agradat, tant, crec que és d'aquells plats que val la pena està a la cuina i deixar constància de les coses ben fetes.
Salutacions Anna¡¡ :O)








Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Dóna gust veure com hi ha altres persones que també l'han fet i ho celebren igual.
Una abraçada Isabel¡¡ :O)

M. Glória; -No tot són postres...- És un d'aquells plats que quedes molt i molt bé amb convidats, doncs és molt resultón, la veritat és que sí.
Una abraçada cap a Reus¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva; -Cuinant entre llibres- La fruita a la cuina té moltes possibilitats, i aquesta n.és una. És un encert que si el fas Eva, ja m'ho sabràs dir.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Marta; -Cuinant entre llibres- la taronja dona un gust molt especial als plats al igual que també salses fetes amb taronja, és molt fina de gust al plat.
Una abraçada Marta¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,