Crema de pastanaga amb calamars

18 de setembre del 2015



 Flor de la pastanaguera 

   El blog proposat per la Mercé -Destapant Cassoles- per aquest mes, ha estat el de la Sión i el Miquel; Fem un mos, un blog que val la pena passejar-hi una bona estona i mirar i veure com tots els plats que si cuinen, queden d'alló tant i tant bé a l'hora de fer un dinar, sopar o si més no, trobar-hi idees per fer algún plat i també, fer-hi un mos. Moltes gràcies i salutacions Sión i Miquel.¡¡  

   He agafat del seu blog, aquesta crema de pastanagues, doncs a part de ser una bona combinació terra/mar, és una delícia cuinar amb les pastanagues, encara que moltes vegades semblen les "ventafocs" de la cuina... on  puc possar la pastanaga...?-penso jo moltes vegades-.Veieu com en el blog de la Sión i el Miquel, si troben bons plats i bones propostes?

  Abans de començar a fer el plat, (com a element curiós) si apreteu aquí, trobareu els diferents noms que se l'hi dona, també, a la pastanaga.  




     Per fer aquest plat, necessitarem: 

   700 g de pastanagues; 2 cebes de Figueres (les que tenia jo, eren petites); 2 patates del "bufet", 2 calamars -calamarsons, no n'he trobat);l'aigua per bullir les, pastanagues/cebes/patates; l'oli d'oliva; una mica de sal; uns grans de pebre negre.

 Un cop he tingut les pastanagues pelades i netes junt amb les cebes i les dues patates, he posat l'aigua al foc i he deixat que bullis a foc lent al voltant d'una mitja hora, passat aquest  temps, amb la batadora elèctrica, ho he desfet tot plegat i amb l'ajut d'un colador xinés, he fet una crema molt més fina, tot rectificant de sal i pebre.




 Sort en tinc, que la "meva peixatera", amb neteja tot el peix, per que sinó, no crec que pogués menjar mai peix..., però bé, aném a la recepta que és el que ens interessa, doncs,  un cop ha tingut nets els calamars, ha fet unes anelles tot tallant-les a rodanxes, i un  cop he arribat a casa els he passat amb una pinzellada d'oli per la planxa i els he salpebrat, i quant he vist que estaven al meu gust,-tirant a fets- els he decantat.

    Dins d'un plat fons, he posat la crema de pastanagues junt amb una mica de la massa de la  pasta de les pastanagues, i al voltant les anelles dels calamars. El resultat ha estat aquest que podeu veure aquí a les "fotos" tot desitjant  que us agradi, d'igual manera que m'agradat a mí.

 
 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)
   Aquesta recepta, va ser penjada per la Sión i el Miquel, el dijous 10 de setembre de 2015. 
   Salutacions Miquel i Sión¡¡.


 

 
   
 






5 comentarios:

ISABEL ha dit...

Un plat molt ben triat!!!!!
Una abraçada i que vagi de gust!!!!!!!!!
Isabel

Fem un mos ha dit...

Gracies pel temps dedicat a navegar entre les meves receptes i per les paraules sobre las propostes del blog.
Una recepta molt resultona.
Gracies Josep

mercè ha dit...

BONA CREMA JOSEP!, ben creativa!, gràcies altre cop per participar!!!, ara poso l'enllaç al meu blog!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; La cuina de la Isabel- Tot el que si troba en el blog de la Sión i el Miquel, és per fer-ho i repetir-ho una i més vegades.
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Sión i Miquel; - Fem un mos- Grácies a vosaltres per compartir els vostres plats.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Mercé; -Destapant cassoles- Una crema aquesta que si en sobra si pot posar una mica de sal i pebre i veure-la com un consomé.
Fins la propera Mercé¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,