Pits de pollastre amb albercocs

2 de juny del 2015




 Flor del albarcoquer 



     La fruita a la cuina té moltes possibilitats. Ara que bé el bon temps i de cara a l'estiu la fruita estiuenca té totes les raons per a ser menjada i si a més a més les podem posar acompanyades amb un altre ingredient i que puguin fer "bona parella" cul.linàriament  parlant, crec que és interessant poder gaudir d'aquesta experiéncia i repartir-ho amb altres persones i grups de gent.

   Aquest plat, la recepta original, és amb pollastre a quarts. Jo tenia aquets pits de pollastre al congelador i tallats per fer-los a la planxa. D'aquesta manera no si troben entrebancs d'osos ni estelles i els albercocs igualment, doncs es treuen els pinyols i es tallen a rodanxes. El resultat final del procés és aquest que aqui us presento:

   Ingredients: 

   10 albercocs sense pinyol i tallats a rodanxes
     2 pits de pollastre tallats per fer-los a la planxa
     2 cebes de Figueres
     1 copa de vi ranci
   Caldo de pollastre o de verdures
   Sal i pebre
     Oli

   Preparació: 

   Posarem una cassola  amb una mica d'oli i deixarem que s'escalfi i tot seguit i tirarem la ceba tallada ben petita, deixarem que es faci melmelada i després i tirarem el got de vi ranci, esperarem que s'evapori l'alcohol del vi i titarem una mica de caldo que ja tenim escalfant en un altre fogó. Salpebrarem els filets de pollastre i els posarem a la cassola, deixant al foc al mínim. Posarem els albercocs al cap de 5 minuts i tirarem una mica mes d'aigua per tal de que quedi cobert i ho deixarem tot esperant que faci el "xup-xup" i al cap de 10 minuts tancarem el foc i el deixarem tapat 5 minuts més. Passat aquest temps podem servir.
   Si el deixem macerar un dia per l'altre queda molt millor.



 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 

 
 

   
 

9 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina salseta Josep, per no parar de sucar-hi pa.
La carn del pollastre queda molt bé amb fruita.
Petons.

GEMMA ha dit...

Jo en faig un de semblant però amb préssec i també queda una salseta per sucar pa!! La propera vegada ho provaré amb albercocs
Petons

La cuina de la Isabel ha dit...

La fruita juga molt be amb diferents plats.
A mi m'agrada cuinar amb fruites, taronja, poma, pera, préssec i ara provaré amb albercocs....
Bona recepta!!!!!!!!
Josep que vagi de gust

Eva ha dit...

Quina combinació més original! ha d'estar ben bo aquest pollastre amb el toc dolç, haurem de provar-lo! bon cap de setmana!!

Gemma ha dit...

A mi també m'agraden molt les guarnicions de fruita. Precisament avui per dinar acompanyo un pollastre farcit amb un puré de poma!
L'albercoc ara està en plena temporada i s'ha d'aprofitar!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Per aixó la pagesía en sap tant de menjar... pollastres, conills, aviram en general i arbres fruites; pomeres, pereres, cirerers...
Salutacions Ana¡¡ :O)

Gemma; -Caprofiti- La gamma de colors de la fruita a l'estiu i en aquest cas el pollastre, té molta varietat a l'hora de cuinar i el suquet que deixa per sucar-hi pa en tots colors¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- La fruita, com molt bé dius Isabel, juga molt bé a la cuina i ara de cara a l'estiu és impressionant les receptes que si poden fer.
Tot un encert la fruita a la cuina¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Eva; -Cuinant entre llibres- Una molt bona combinació aquesta feta amb albercocs, però com pots llegir en els comentaris, es pot fer també amb; peres, préssecs, cireres, pomes i un gran etc...¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -La cuina de casa- La fruita a la cuina i a l'estiu, també, és d'una gran varietat de gustos, colors i sabors, i ho tenim que aprofitar.
Salutacions Gemma¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS I ENTRAR EN AQUEST BLOG.
Josep. -Menja de bacallà-

myhuonglequyen ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,