Coca de Llardons i Pinyons

23 de juny del 2015




     Al matí a l'hora d'esmorzar, escoltant que farà la gent el dia de la revetlla, escoltes; que si anirem a casa de la meva filla, que si anirem a casa dels meus pares, que si...
    Ah..., jo no em complico la vida, vaig al forn que vaig a buscar el pa cada dia i compro la coca, després tot es feina i queda per tot arreu, el pa el fan molt bo...
    Escoltant en una de les converses vaig sentir a una noia com la feia, i que se l'hi dóna  molt i molt bé la cuina, en paraules de la seva pròpia boca. Dono fe.

   Com la fas? -vaig preguntar-l'hi-.
 
   Me'n vaig a la botiga de congelats que tinc a sota de casa i compro la massa, miro el prospecta del fabricant i mentrestant estiro la massa deixant que es descongeli..., compro els llardons i els poso a sobre de la massa, després l'hi poso el sucre, per a sobre, el forn a 180º durant 20 minuts deixo que es refredi i està boníiiisima...

  Jo per la meva part, l'hi vaig explica com feia la verdadera coca de llardons;





  M'en vaig a comprar 500 g de farina de força, una pastilla de llevat premsat, que en qualsevol forn o pastissería en trobes,  un quart de kilo de llardons, sempre en demano una mica mes, doncs provo la qualitat del producte... hahaha... 4 o 5 ous que sempre en  n'hi ha a totes les cases, 110 g de sucre, 100 g de pinyons, que és el que enquereix més la coca, 5 g de matafaluga, i l'oli que el compro per tot l'any... ahhh...  i una mica d'aigua. 


   Agafo els 4 ous i els poso dins d'un bol junt amb 200 ml d'oli, el sucre i el llevat desfet amb una mica d'aigua tèbia. De mica en mica hi poso la farina fins que vagi formant una massa. (*)
   La massa té que quedà ben compacta i agafada.
   Un cop estigui ben agafada, barrejo els llardons tallats ben petits i també la matafaluga, veuràs com comença agafar una olor penetrant de coca autèntica... Estiro la massa en una plàtera d'uns 5 c d'alçada i untada amb oli. Pinto la massa amb ou i escampo els pinyons i una mica més de sucre per sobre.
    Deixo tapada la massa en un drap i espero que dobli el seu volum, arribat aquest punt la poso al forn 25 minuts a 180 º.

    Un cop acabada l'explicació, la noia em va dir que tot aixó portava molta feina i que no tenia temps de fer-la....
    La paraula no tinc temps, sembla la més barata de les excuses quant no vols fer alguna cosa...

(Blogaires; que tingueu una bona revetlla¡¡)

     DEIXEU ELS VOSTRES COMENTARIS QUE SERAN ESCOLTATS , LLEGITS I CONTESTATS.
   MOLTES GRÀCIES. Josep. -Menja de bacallà-

 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)

 (*)   La massa mare, està extreta del blog; De plat en plat de l'Eduard, ex-xef  i apassionat per la cuina tradicional catalana.

8 comentarios:

No tot són postres ha dit...

Només puc dir ooooohhhhh!!!!!!
Te la copio i serà una altra coca de llardons de les que faig, m'encanten :-)
PTNTS
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Jo també compro més llardons dels que necessita la coca, ja se sap que s'han de tastar unes quantes vegades, hehehe.
Una bona coca Josep!!
Petons.

En Roc a la Cuina ha dit...

Hola Josep giapo tu

Nen quina bona pinta que te, et copio la formula, i ja t´explicaré el resultat,
mentre mil petonets, Susanna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Glória; -No tot són postres...- Quin numero la vuitanta...?
Un altre per a tu Glória¡¡ :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- Els controls de qualitat són els mes difícils de passar i ja ho sabem, tens que tastar-ho per saber que estàn en bones condicions...
Salutacions "col.lega" :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Susanna; -En Roc a la cuina- Doncs ja em diràs el resultat de totplegat.
Salutacions Susanna¡¡ :O)

COM SEMPRE MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
Josep -Menja de bacallà-

No tot són postres ha dit...

Josep...les coques no van numerades, els cocs siiiiiii i ja vaig pel 85 heheh
Ptnts
Dolça

No tot són postres ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M.Glória; -No tot són postres...- Una molt bona col.lecció, ja comença a fer afecta posades en un llibre...?
Salutacions Glória¡¡ :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,