Tarta de Santiago

28 de març del 2015




 
    Al carrer Joan de Mena Nº1  molt a  prop de l'hospital de la Vall d'Hebrón, es troba el restaurant Casa Ovidio, un lloc que és pot gaudir d'unes bones mariscades a un preu molt i molt correcta, també al costat mateix de Casa Ovidio, si troba el restaurant els mistos, rep aquest nom per l'escultura monumental dels mistos que si troben. L'amo l'Ovidio -com és obvi- és un gallec que des de fa molts anys està afincat a Barcelona i en fa  més de 20 que tè el restaurant, de tracte molt amable i simpàtic amb els clients, sempre que hi hem anat ha estat molt atent i quant arribem, ja et diu que té aquell plat que sap que t'agrada.
    Jo per la meva part l´hi  vaig dir: un dia et faré la tarta de Santiago. Aquest dia va venir i aquí vosaltres també la teniu per tal de que si la feu, en tingueu la recepta.




   Ingredients: 
   
     Per la pasta brisa: 

    250 grams de farina
    125 de mantequilla (consisténcia pomada)
      2 Ous
    Ratlladura d'una llimona
    Una pessigada de sal

     Per el farciment: 

   200 g d'ametlles molgudes (jo he fet servir la marcona)
   175 g de sucre extrafí
       3 ous
   Una pessigada de canyella (opcional)
   Sucre glaç per adornar el pastís

    Preparació: 

   Per fer la pasta brisa:    

     Per preparar la pasta brisa, podem comprar-la feta als supermercats i també a les cases de congelats, encara que si apreteu  aquí podeu mirar-la i fer-la vosaltres.

   Per fer el farciment: 

    En un atuell d'alumini, tirarem els 3 ous junt amb el sucre extrafí fins obtenir una barreja que sigui força espesa. Afegirem la ratlladura de la llimona, les ametlles molgudes i la canyella molguda -jo n'he posat una pessigada-.Tirarem la barreja en un motlle d'uns 20 centímetres aproximadament -que ja tindrem la pasta brisa apunt- i la posarem el forn durant 30 minuts fins que estigui daurada. Treurem el motlle del forn i el deixarem refredar. Un cop fred, posarem la plantilla de la creu de Santiago per a sobre i tirarem el sucre glaç per adornar el pastís. Ho podem servir acompanyat amb un orujo blanc -aiguardent-



 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)
 
 Si apreteu a Casa Ovidio, trobareu l'enllaç de dit restaurant i els telèfons per poder disfrutar d'unes bones mariscades i també provar la tarta de Santiago acompanyat d'un orujo blanc.

 
  

10 comentarios:

Cristina ha dit...

A Galícia cada casa té la seva recepta de tarta de Santiago. Passa com a aquí amb els bunyols...Totes són resultones.

Teresa ha dit...

Quina bona pinta fa aquesta tarta!!! la provaré perquè la recepta és diferent a la que faig, no l'havia vist en cap lloc fer.la amb amb pasta brisa.

Cuina Cinc ha dit...

Hola Joseph,
Conec Ovidio, un bon lloc amables y bon producte:))
Que bona la Tarta de Santiago y el detall de les ametlles,
Ara que els ametllers..
Fins aviat, Joseph i Teresa,
f.

Francesc ha dit...

Caram, quin pastís més bo!! No se m'havia ocorregut mai preparar aquest pastís. No en sabia la recepta i sempre em pensava que seria molt difícil. T'ha quedat de primera!!!

Miquel ha dit...

Tomo nota del restaurante Josep.Una clásica tarta que esta muy buena y que siempre gusta.
Una abraçada

Eva ha dit...

Què bona que és la tarta de santiago! i mai l'he feta casa... m'ha semblat molt original aquesta base de brisa, no l'havia vista mai així! una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; -Bufet de postres- Aixó passa com els cakes, les magdalenes i tants i tants productes...
M'explicava una companya de la feina que ella el fa amb un licor gallec.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Teresa; -Com a casa res¡- La pasta brisa, la faig jo. Quant la poso al forn, procuro que sigui el màxim de fina possible. Queda molt i molt bona aquesta pasta brisa i si el farcit acompanya, doble motiu.
Salutacions Teresa¡¡ :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina cinc- Un bon lloc per anar a sopar, amb bons productes -marisc- i també bon tracta i la qualitat preu és molt acceptable.
Salutacions Fina¡¡ :O)

Francesc; -A la taula i al llit...- La veritat que amb aquesta recepta, pots quedar molt i molt bé, és facilota de fer i si tens comensals a casa t'ho agrairan.
Salutacions Francesc¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Miquel; -La cocina de Miguel- Un bon restaurant per anar a dinar o a sopar o alguna celebració, aixó si, és un lloc petit i és millor encarregar taula.
Una bona tarta aquesta de Santiago, acompanyada amb un orujo o aiguardent, queda molt bé com a postres.
Salutacions Miquel¡¡ :O)

Eva; -Cuinant entre llibres- Una tarta aquesta de Santiago, que com estic dient, és facilota, bona i queda molt bé com a final d'un àpat, acompanyada amb un "xupito" millor dit, amb un sorbet d'aiguardent.
Salutacions Eva¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES, PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS. JA VEIEU QUE ENCARA QUE TRIGUI, SEMPRE CONTESTO.
FINS AVIAT.
Josep; -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,