Pastís de Salmó amb salsa de menta i cibolet

28 de desembre de 2014



 
   Aquesta és una segona proposta per aquets nadals.
   Aquest pastís, el vaig fer per el dia de Sant Esteve, abans de menjar els canelons, va quedar molt i molt bé, doncs com que al voltant de dit pastís hi havía torradetes, van ser untades com si fos mantega per esmorzar amb la melmelada i d'aquesta manera, es fa "fondre" fins acabar-lo.
   El resultat va ser increïble, doncs, abans d'acabar tothom em va demanar la recepta, que aquí la teniu vosaltres també:






   Ingredients: 

   500 g de salmó fumat
   200 g de nata líquida
   100 mm  de vi blanc
   100 mm  de caldo
       4 fulles de gelatina
        una arrel de fonoll
   Ratlladura de mitja taronja
   Cibolet
   Sal i pebre

Ingredients per la salsa de menta i cibolet:

  200 g de iogurt grec
  3 o 4 fulles de cibolet
   El suc de mitja llimona
   Menta
   Sal i pebre
   Torradetes

   Preparació: 

   Netejarem el fonoll, rentat i picat. Sofregirem el fonoll al voltant de 7 minuts i passat aquest temps i tirarem el vi blanc i ho deixarem reduir 2 minuts mes.Tirarem el caldo, la nata ho salpabrerem i ho deixarem bullir. Deixarem que es refredi una mica i passarem la barreja per la batadora.
   Deixarem la gelatina amb aigua freda i deixarem que es desfaci.

   Farem a troçets el salmó (en guardarem uns troçets per adornar) el posarem en el  puré del l'arrel de fonoll. Ho posarem tot plegat per la batadora al voltant de 2 o 3 minuts, tenim que  aconseguir una crema ben fina i posarem la taronja ratllada i ho remenarem tot plegat.

   Preparació de la  salsa de menta i cibolet:

   Picarem el  cibolet i la menta, ho barrajarem amb el iogurt i tirarem el suc de llimona i ho provarem de sal i pebre.

   Desfarem la gelatina amb aigua calenta i la pasarem a la barreja del salmó. Ho tirarem en un motlle forrat amb paper del forn i deixarem que quedi quallat dins de la nevera al voltant de 4 hores.
   Desmotllarem el pastís i el tallarem en porcions, encara que també ho podem fer amb la salsa de  menta i cibolet, acompanyat amb les torradetes.


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)



Crema de porros amb pera

22 de desembre de 2014




 Flor del porro


   Aquesta és una primera proposta per aquets dies de nadals que intentem buscar alguna menja diferent dels dies de cada dia, encara que avui en dia mengem de tot els 365 dies del any.

    Bé, jo he proposat aquesta crema de porros amb pera, doncs és molt lleugera i com entrant e inclús com a primer plat, podem quedar molt i molt bé davant dels nostres estimats.

   Els porros, es poden menjar crus si son les fulles tendres. Altres formes de menjar-los poden ser cuits, bullits o bé siguin fregits. Acompanyen molt bé amb carn i també amb peix.

   Aquesta crema de porros és una bona alternativa per començar suaument aquets nadals i amb els diferents plats que posaré per aquets dies, -que espero que us agradin- podrem continuar aquesta suavitat que tots desitgem.

   Ingredients: 

      4 porros mitjans
   400 g de patata
   700 g de caldo (*)
   300 g de pera
   200 g de nata líquida
       1 culleredeta de mantequilla
       1 culleredeta d´oli d´oliva
      20 g de pinyons
      50 g formatge parmesà
    Cibolet
    Sal i pebre

   Preparació: 

   Pelarem les patates i les tallarem totes a la mateixa mida.Tallarem el porro fent una creu a cada cantó i els rentarem a sota la aixeta. Calentarem la mantequilla i l'oli en una cassola grossa i sofregirem el porro 10 minuts, remenant de tant en tant. Afegirem les patates i el caldo i ho deixarem bullir, tapat durant 20 minuts. Pelarem les peres, i en deixarem una per posar-la dins la crema tallada a daus. Passarem per el braç eléctric tots els ingredients.Treurem del foc i posarem la pera tallada a daus, tornarem a posar-ho el foc i  tirarem la sal i el pebre. Afegirem la nata líquida i remanarem, si cal,  amb el braç eléctric un altre cop fins deixar una crema fina.Torrarem els pinyons amb unes gotes d'oli. Servirem la crema amb petits bols i ho decorarem amb la pera, virutes de parmesà, els pinyons i uns filets de cibolet posats per a sobre de la crema.
    Aquesta crema és pot servir freda o calenta, ara per aquets dies, queda molt millor servil-la calenta, aquesta de la "foto" està feta calenta i menjada amb cullera. Deliciosa dono fe¡¡


(Blogaires; que vagi de gust i que paseu un bon Nadal¡¡) 

    (*)  El caldo, jo vaig posar-hi aigua de Bezoya, doncs és molt poc mineralitzada i el que  busquem en aquesta proposta és una crema de porros amb pera. Feta d'aquesta manera, si fos caldo vegetal o de pollastre etc, l.hi trauria la cremositat dels porros i la pera que busquem en aquest plat. 

   
   






Crema de pastanaga (del blog al plat)

12 de desembre de 2014





   Aquesta vegada, el blog escollit per la Mercé -Destapant Cassoles- ha estat el de la Cristina
-Crijoarmael- i que si pot trobar una mica de tot. Per la meva part he trobat aquesta recepta de Crema de Pastanaga que aqui us presento, i espero i desitjo que sigui del vostre gust.
   Aquesta recepta, va ser publicada per la Cristina  el dissabte 8 de febrer de 2014.

   Ingredients: 
 
   1  Kilo de pastanagues
   3 o  4 patates
   1 Ceba
   Sal
   maizena (opcional)
   Cibolet (per acompanyar i/o adornar el plat)

   Preparació: 
 
   Un cop netes les pastanagues, les bullirem amb aigua calenta i tot seguit i posarem una mica de sal, posarem les patates palades, rentades junt amb la ceba i ho deixarem tot plegat que bulli 20 minuts, quant veiem que començen  ha estar les verdures estovades, les pasarem per el braç eléctric i anirem mirant la seva consistència, per tal de veure si ens queda més espès, si no és així afegirem un parell de cullerades de maizena per tal de espessir una mica més la crema.


 (Blogaires; que vagi de gust¡¡)