Sopa freda de Sindria

21 de juliol del 2014






Sindriera en flor 


    La sindriera és una planta que s'estén per terra i també s'enreda cap amunt  i produeix un fruit; la Síndria, fruit aquest, de forma ovalada i pell verda, que també pot anar acompanyada de colors grocs. El seu interior de color vermell i amb llavors de color negre o marró intens, conté un 95% d'aigua i un 5% de sucre, tenint una gran quantitat de vitamina C. 
  La síndria no suporta les glaçades i necessita dos mesos i mig per arribar a madurar. Es diu que està madura quant el seu pes és elevat, és a dir; quant mes pes, molt més bona, contràriament al que és diu del meló. 

    Jo recordo de petit, la Festa Major de Badalona -15 d'agost- que en el badiu -pati,eixida- de casa i amb un gran cubell d'alumini amb aigua fresca carregada de pou, s'omplia fins d'alt, amb la síndria -a part d'altres productes- i si posava un bon tros de gel, que tenia forma de braç rectangular  i que s'anava a comprar per mantenir-la ben freda, per després de dinar tenir-la a punt i poder-la gaudir amb la frescor, igual que aquesta:

    .-Sopa freda de Síndria.-



Ingredients:
- 1/2 síndria
- 1/2 cogombre
- 1/2 pebrot verd
- sal
- oli d'oliva
- vinagre

Preparació:
   Treiem les llavors de la síndria i la trossegem juntament amb el pebrot i el cogombre. Després ho triturem tot bé i ho passem pel colador xinés. A continuació només hem de posar-hi la sal, l'oli i un rajolí de vinagre. És molt millor servir-ho ben fred. 

 (Blogaires; que vagi de gust¡¡) 


9 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS. SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG.
Josepb. -Menja de Bacallà-

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es com un gaspatxo de síndria, queda molt bo i quan no ens surt massa dolça es una bona manera d'aprofitarla.
Petons i bon estiu per tu i la Teresa.

Francesc ha dit...

Ja fa temps que tinc ganes de fer aquesta mena de sopa, però encara no hi he tingut l'ocasió. Només un dubte: pel que fa a l'oli i el vinagre, n'hi poses molt? Per cert, al País Valencià de la síndria en diem "meló d'Alger" i "meló d'aigua" segons a quines bandes. Crec que també es diu d'altres maneres, però, que jo sàpia, aquestes dues són les més exteses. Salutacions.
P.S. M'ha encantat la introducció del post on parles de la teua infantesa.

Cuina Cinc ha dit...

La sopa de síndria!!
Que bona!!
Un bon estiu! Joseph i Teresa
A Cuina Cinc és el trending tòpic de l'estiu:))

La cuina de la Isabel ha dit...

Que bona la sopa de síndria!!!
Aquest any encara no l' he fet.
Molt i molt refrescant.
Bon estiu per a tu i la Teresa.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Com molt bé dius, Ana, és una molt bona manera d'aprofitar la síndria, encara que si és dolça de gust, queda molt bé, feta d'aquesta manera.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Francesc; -A la taula i al llit...- Doncs la veritat, és molt senzilla de fer. Referent al oli i al vinagre, tant sols una culleredeta per tal de donar-l'hi al gust just i apropiat, al igual que el mig cogombre i el mig pebrot verd, no té que perdre la frescor i el gust de la síndria -meló d'aigua, meló d'Alger- És molt millor deixar-l'ho a la nevera i l'endemà estarà molt fresquet i molt i molt bo.
Salutacions Francesc¡¡ :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina Cinc- Igualment per a tu i tots els teus.
Salutacions Fina¡¡ :O) :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- És molt refrescant i en aquesta època entra molt bé, acabada de sortir de la nevera, agrada molt.
Igualment per a tu i tots els teus Isabel¡¡ :O) :O)

Bela ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Bela ha dit...

A Vinaròs es diu "meló de moro".



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,