Llom de porc (llaminera) amb prunes fresques

5 de juliol del 2014


 .-Flor de la prunera.-

   
  Fa pocs díes, vaig trobar per internet; Apadrina tu àrbol frutal, ho vaig trobar molt divertit i diferent, és a dir, una forma diferent de vendra la fruita, en aquest cas, fruita anomenada d'os, (albercoc, prèssec, nectarina, pruna...)


Prunera de la raça, Owen T.  

   
 Un cop fet tot el formulari per internet, van enviar-me a casa el certificat de apadrinament de dit arbre fruiter, concretament una prunera de la varietat Owen T, el nom del pruner, l'hi vareig posar jo: "Pepteia". Durant tot l'any, -un cop estigui feta la collita- m'enviarán les fotos del arbre amb tot el seu seguiment, és a dir; la caiguda de les fulles, (caduca) la poda, els tractaments...-

Primer enviament de fruita fresca... d'una qualitat i calibre molt acertada¡¡

   Junt amb el certificat, van enviar-me un tríptic amb les etapes del arbre fruiter, que tot seguit, aquí us les passo.

Prunera, Owen T. 
El cartell hi posa el nom del arbre apadrinat; "Pepteia"

    Los frutales  son de hoja caduca, de manera que tu árbol durante el otoño y el invierno tiene un aspecto “triste”. Es en este momento cuando se realizan las llamadas “poda de post-cosecha” , y “poda de invierno” que tienen como objetivo lograr que la planta pueda soportar gran carga de frutos  durante el mayor número de años posible.  La poda limita el tamaño de la planta a fin de facilitar la realización de otras tareas: cosecha, tratamientos sanitarios, aclareo, etc.  Además mejora y regula la cantidad, y por tanto la calidad, de los frutos, consiguiendo una distribución armónica de los mismos y favoreciendo la entrada de luz en su interior. También  consigue aumentar la vida útil de las plantas, reduciendo el número de ramas envejecidas.   
    
   [...]   (*)

LLOM DE PORC ( LLAMINERA) AMB PRUNES FRESQUES 



Ingredients:

  300 g de prunes fresques (Owen T., Claudies, Mirabolàs...)
     1 Filet de porc (llaminera)   
     2 culleredetes d'ametlles molgudes.-
     1 copeta de vi ranci.-
     1 culleredeta de julivert picat.-
    Oli d'oliva.-
    Pebre negre acabat de  picar.-
    Sal fina i gruixuda.- 
    Sucre morè (opcional) 




Preparació:
  
  Salpebrarem la carn, l'untarem amb oli i el  deixarem que es dori en una paella a foc viu per a tots els costats. Posarem en una font del forn i posarem la llaminera al forn, amb una mica de vi ranci, i el deixarem al forn al voltant  d'uns 30/35 minuts a 180º.
  Quant veiem que la carn està feta, la deixarem tapada en paper d'alumini i la reservarem. 
  Treurem els pinyols de les prunes i les tallarem en dos o quatre trossos, tot depenent del tamany.
   A foc viu, i tirarem les prunes amb l'oli calent. Tirarem un parell de culleredetes d'oli, l'ametlla, el julivert picat, i una micona de sal gorda, ho barrejarem tot plegat i ho provarem. Si el tastar-ho veiem que estan una micona àcides, i podem tirar una micona de sucre morè. Treurem una font i ho tindrem calent dins del forn.
   Tallarem la llaminera al gust, i tot seguit l'acompanyarem amb les prunes al voltant.



  (*)  Aquí he escrit una primera part del tríptic, en un altre recepta, també de prunes, escriuré l'altre part que he deixat per la següent recepta. 

5 comentarios:

Teresa ha dit...

Què bona la combinació de la carn amb fruita! Un plat molt bo!

La cuina de la Isabel ha dit...

Cuinar amb fruita, m'agrada molt......
Ara, si fos el meu fillol o fillola, ho pensaria....jejejeje.
Petons guapo

Francesc ha dit...

Caram, quin plat més bo t'ha quedat!!! Trobe que és una combinació molt saborosa... MMM!!! Amb tu no es pot fer règim!! :D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res¡- En aquest cas, -amb el llom, llaminera- puc dir-te Teresa, que és una molt bona combinació de gustos, molt ben col.locats al paladar.
Salutacions Teresa¡¡ :O) :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- si fos el meu -de carn i os- també.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; -A la taula i al llit...- És una combinació, molt i molt saborosa i d'una molt bona mossegada, doncs és d'una finor molt agradable.
Els règims, es començen; el primer dia de l'any, -quant s'escolta el concert d'any nou-, el primer dia de la setmana -al menys és el que escolto de les companyes de feina- el primer dia quant es comença a treballar -després de les vacançes- ... góita si ja dies per començar el règim...¡¡
Salutacions cap a Beneixama Francesc¡¡ :O) :O)

MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS I COM SEMPRE, SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG. Josepb. -Menja de bacallà-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,