Pastís de cireres

21 de maig del 2014



 Flor del cirerer

   Cirerer petit, Cirerer florit que fas arracades
   Dige´m: Quina mà te les ve a cercar quant les tens granades? 
   Dige´m sense por qui et cull la dolçor d'aquesta florida? 
   El que ara és tan blanc després serà sang que allarga la vida. 

    [...]
     
   Quan arriba el mes d'abril ni les oques són tant blanques
   Sóc un cirerer tranquil sense frissament  de branques 
   
     [...]   

    Joan Maria Guasch

   El Baix Llobregat produeix la meitat de les cireres de Catalunya, i n,és la principal comarca productora, amb unes 200 famílies que viuen del cultiu d,aquesta fruita, sobretot a les zones muntanyoses de la comarca. La població de Sant Climent de Llobregat, fins i tot, va rebre el nom de Cirerer del Llobregat durant la primera meitat del segle XX.

   ...qué, després de llegir aquest vers d'en Joan Maria Guasch i llegir la comarca i les poblacions on si troben més bé les cireres, us bé de gust fer-l'ho... ?

  .- Pastís de Cireres.-


    Ingredients: (per 8/10 persones)

    175 Grams de cireres (poden ser confitades o bé naturals, treient el pinyol)
    175 Grams de mantega estovada (pomada)
    175 Grams de sucre fi
    225 Grams de farina
        3 Ous
    Ratlladura i suc d'una llimona
    1 Cullerada (sopera)  de kirsch (opcional)

   Per decorar:

    Cireres 
    Sucre glacé
   

   Preparació: 

      Batarem la mantega i el sucre, fins obtenir un contingut esponjós. Tot seguit, sense deixar de remenar anirem tirant els ous un a un i un cop tot incorporat, i tirarem la ratlladura i el suc de la llimona.
    Tirarem la farina a la massa; (mantega/sucre/ous/ratlladura suc de llimona) i un cop estigui tot ben incorporat i anirem tirant les cireres barrejant-ho ben barrejat, junt amb la cullerada de kirsch (opcional) 
    Tindrem un motlle de 18 centímetres -no massa més gran- untat amb una micona de mantega i també farina.Tirarem la massa en el motlle i el posarem al forn 1 hora i 20 minuts a 160 º. Passat aquest temps el treurem del forn i el deixarem refredar en una reixeta uns 15 minuts, aquesta estona ens anirà bé, per tal d´adornar el pastís amb el sucre glacé i les cireres per a sobre. 
    Servirem i ...


(...blocaires, que vagi de gust¡¡) 

16 comentarios:

trifasic de baileys ha dit...

quina bona pinta!! ara les naturals que estem en temporada! petons

GEMMA ha dit...

M'agraden tots els pastissos que portin cireres...i segur que aquest no es menys!!!
Petonets.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin pastís tan esponjós Josep. Les cireres m'encanten, s'han d'aprofitar ara que estàn en plena temporada.
Petons.

ISABEL ha dit...

No se que passa que no es publiquen els meus comentaris.
I tant que em ve de gust!!!!!!!!!!
Ara mateix em menjaria un trosset.
S'ha d'aprofitar la fruita de temporada.
Petons

ISABEL ha dit...

No se que passa que no es publiquen els meus comentaris.
I tant que em ve de gust!!!!!!!!!!
Ara mateix em menjaria un trosset.
S'ha d'aprofitar la fruita de temporada.
Petons

Margarida ha dit...

Un pastís esponjós i boníssim, Josep. Amb cireres confitades no m'agrada tant, però amb cireres fresques ha de ser un pastís boníssim!
Petons

Unknown ha dit...

Que pinta más rica.

Teresa ha dit...

L'ultima foto és de mossegada!!! quina pintassa!!! el farem amb cireres fresques aprofitant la temporada! bon cap de setmana!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Roser; -Trifàsic de Baileys- Sens cap dubte, les millors les naturals, ara estàn en el seu millor moment.
Salutacions Roser¡¡ :O)

Gemma; -Caprofiti- Aquest és una mostra dels molts típus diferents de pastisos que es poden fer amb les cireres, tenim que aprofitar aquest "dolç" moment de les cireres, doncs val la pena¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Aquest va quedar molt i molt esponjós, amb l'éxit assegurat.
Salutacions Ana¡¡ :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Tenim que aprofitar la fruita de temporada, que està molt i molt bona i val la pena, doncs, podem fer molta variació a la cuina, a part dels pastissos.
Salutacions Isabel¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Margarida; -El món de la cuina- Les naturals, són les millors i queden molt més bons els pastisos, sens cap dubte Margarida.
Salutacions a Tiana Margarida i tu rep una abraçada des de Badalona¡¡ :O)

Trini Altea; -Alcachofina Hortoventas- Doncs, sí, te un aspecta de mossegada increíble¡¡
Salutacions Trini Altea¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; -Com a casa res- És el millor, amb la fruita de la temporada, bona bona...¡¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O)

MOLTES GRÀCIES A TOTS VOSALTRES, PER ENTRAR EN AQUEST BLOG, I DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS, I AMB GANES DE CADA VEGADA FER-HO MOLT MILLOR.
Josepb. -Menja de bacallà-

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Francesc ha dit...

Un pastís boníssim Josep!! Me l'apunte a "pendents"!! :)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; -A la taula i al llit...- De debó que ho és¡. Una meravella els fruits que ens donen l'estiu, per a poder fer aquestes de receptes.
Salutacions Francesc¡¡ :O)

Francesc ha dit...

Josep, l'he fet!!! Està tan bo que ens l'hem menjat a casa i no n'he fet fotos!!! Sóc un desastre!!!! L'he de repetir! Ets un crack!!!



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,