Hummus acompanyat amb el tahi

1 de gener del 2014






   L'hummus - amb àrab  significa senzillament, cigrons- és un plat  molt popular per a tots els paisos del Orient  Mitjà,  i també paisos com; Grecia, Israel, Palestina, Xipre... encara que pot variar els continguts i productes depenent del país, la base principal, són els cigrons, (400 grams)  aquets es desfan amb una batedora eléctrica, junt amb un parell d'alls, acompanyat amb els suc de mitja llimona, s'afegeix  dues culleredetes de sésam, que abans torrarem a la paella desprenen una olor molt carecterística d'aquesta llavor, l'hi afegirem el suc dels cigrons, unes 3 o 4 cullerades, el tahí, que està fet amb el sésam torrat -un parell de culleredetes- i bé podem col.locar-hi, oli de llavors, aigua, o bé oli d'oliva, (jo l'he posat oli d'oliva) i després espécies com ara; el comí, coliandre... posant-l'hi una pessigada al gust (jo l'he posat una pessigada de comí).
    Un cop està acabat, ho posarem a sobre d'un plat donant-hi voltes amb una cullera o llengua de gat, per tal de donar-l'hi una gràcia al plat, acompanyarem amb quatre cigrons que haurem reservat i un rajolí d'oli d'oliva per a sobre, junt amb unes fulles de julivert, per acabar d'adornar el plat.  




Tahí

   El Tahí, és una pasta feta a partir de les llavors de sésam, el color que desprén és degut a l'oli que deixa anar les llavors del sésam, que s'acompanya  amb unes culleradetes d'oli d'oliva, per donar-l'hi la consistència que l'hi volguem donar, junt amb una pessigada de sal. 
  Acompanya  molt bé -a part del hummus-  amb unes brotxetes de carn, ensalades, per untar el pa, per acompanyar les croquetes de cigrons o faves conegudes també amb el nom de falafels , i també el puré d'albergínies, conegut amb el nom de babaganuch.
 

                
(Blocaires...


... que vagi de gust¡¡)

4 comentarios:

VISCalacuina ha dit...

Que bo l'hummus que t'ha quedat, el provaré!

Neus Garcia ha dit...

Jo el faig molt l'hummus a casa i queda boníssim!! És un plat ben complet i fàcil! T'ha quedat perfecte!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Àngels; Un plat fàcil de preparar i de molt fàcil menjar, acompanyat amb; pa de pita, bastonets, untat amb pa, per acompanyar les carns...
Si el fas, ja m'ho diràs¡¡
Salutacions María Àngels¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Neus; Com molt bé dius Neus, un plat complet i fàcil de fer, per acompanyar infinitat d'altres plats.
Salutacions Neus¡¡ :O) :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,