Falafels al forn

5 de setembre del 2013

Flor del cigroner 


 Flor del sésam

   Qué, com han anat les vacacions...?, ...per el que he anat llegint i veien, veig que esteu força col.locats a lloc, -o al menys s'intenta- i els dies de rotina diària ja tornen a ser aquí. Encara que moltes vegades, el fet de no fer res i està de vacacions, ens fan veure quant tornem que les rotines diàries siguin vistes d'un altre manera, i aixó està bé¡¡. 
    Com també d'un altre manera, he volgut començar aquest "nou curs" del blog, amb aquesta recepta de falafels al forn, encara que els autèntics falafels es fan amb molt d'oli calent a la paella i queden fregits, aquesta versió, són fets al forn, no deixen de perdre el seu sabor original i queden molt més fins al paladar, alhora de menjar-ho.    
   "Arrebossats" amb sésam abans de posar-los al forn, l'hi donen un bon acabat, en aquestes mandonguilles de cigrons. M'ha semblat un bon principi del "nou curs" començar amb un plat; fàcil de fer, económic, saludable, sa, vegeterià... i sobretot, fet amb molt d'amor¡¡.


   Els cigrons , el principal país productor és l´India i a Europa, tant sols són els paisos de l'àrea mediterrànea, és on es cultiven. A Catalunya el cigronet de l'Alta Anoia.

   Ingredients: 

    .-400 Grams de cigrons 
   .- 2 o 3 culleredetes de sésam
   .-2 Culleredetes de llavors de comí
   .-2 Culleredetes de llavors de celiandre
   .-2 Culleredetes d'oli d'oliva
   .-1 Ceba de Figueres petita
   .-1 All
   .- 1 Ou
   .- Un parell de poms de julivert
   .- Sal i pebra
   .- Tomàquets xerris per acompanyar, al igual que també; rúcula, canonges, escarola...
   


   Preparació: 
   
   Tirarem les llavors de comí i celiandre en una paella i les torrarem un parell de minuts fins que veiem que desprenen el seu olor particular. Les triturarem en un morter. Les decantarem.
   En una paella calenta  afegirem la ceba tallada ben petita i deixarem que es faci durant, 3 a 4 minuts fins que veiem que està ben caramelitzada, i afegirem l'all i ho fregirem 1 minut més. Treurem el sofregit i tirarem els cigrons (que previament teniem amb vigilia i  bicarbonat i cuits en una olla), que els passarem primer per el passapurés. Afegirem les espècies molgudes i el julivert i ho salpabrerem.
   Barrejarem bé tots els ingredients. Batarem l'ou i el tirarem a la barreja i remanarem fins que ens quedi ben enganxada la massa.
    Anirem fent  unes petites boles amb les mans, i  les anirem "arrebossant" amb el sésam i les colocarem al forn a sobre de la plata. Tindrem les boles de cigrons en el forn al voltant d'uns 20 minuts fins que ens quedin ben daurades.

(Blocaires... 
...que vagin de gust¡¡)






12 comentarios:

Neus Garcia ha dit...

sincerament no he provat mai el falafel, pero els cigrons i l'hummus agraden molt a casa així que potser haurem de provar també aquest plat que fa molt bona fila!

ISABEL ha dit...

Quants anys fa que no hi fet falafel!!!!!!
Gràcies per recordarme aquesta sana recepta (bona idea el fer-les al forn) jo sempre les fregia.
Felicitats per les fotos.
Fins aviat.
Que vagi de gust!!!!!

Cristina ha dit...

Bon dia! Fa temps que no en menjo...bona idea aquesta d'acompanyar-los amb tomàquet cirerol. Li donen un toc mediterrani preciós.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Em pensava que tenía aquesta recepta al bloc i resulta que no.
Molt bona Josep i al forn encara més.
Petons.

Cuina Cinc ha dit...

Hola Josepb!
Tachin tachin... he comprat fa 15 dies cigronets de L'Alta-Anoia!
Bona proposta de la Mediterrània.
He fet de vegades l'humus (paté de cigrons) per acompanyar les tajins)
Amb un raig d'oli estan simplement deliciosos:))
La flor una meravella!
Salutacions!

PILAR ha dit...

I tant que es un bon principi de curs. A mi el falafel em xifla i si no en menjo mes es per el freginat però si al forn queden be es fantàstic. A més arrebossar-ho amb sésam es ja de nota.
Petons!

Gemma ha dit...

Ben tornat de nou! Mica en mica tots anem tornant a la rutina, oi? Quin remei...
A mi m'agrada molt més la teva versió de falafels fets al forn, agafen menys oli que fregits. I amb el toc del sèsam han de quedar ben gustosos!

Teresa ha dit...

Josep, entre la recepta i les flors, que són maquíssimes, comences fort! provaré aquesta versió dels falafels! bona Diada!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Neus; -Estovalles a quadres- Vaig fer aquest recepta per que em va semblar que feta al forn era diferent i no hi havía tant de fregit, la veritat acompanyada amb amanida i amb tomàquets cirerols queda un primer plat molt i molt adeqüat, per acompanyar amb els teus convidats.
Salutacions Neus¡¡ :O) :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Fer receptes i llegir-les persones com tu, sempre donen molta satisfacció i ganes de fer-ho sempre una mica millor.
Moltes gràcies Isabel i fins aviat. :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina: -Bufet de postres- Moltes gràcies per la correcció dels tomàquets i espero que aquesta recepta sigui l'inspiració, per tal de que facis la recepta i poguis menjar-ho.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- Amb la mà de receptes que tens en el teu blog... veig que al forn, ha tingut força éxit, és una manera més "làic" de menjar-los i molt més saludable.
Salutacions Ana i fins ben aviat¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina cinc- Meravellós, que t'hagi agradat aquesta proposta i si a més a més tens els cigronets de l'Alta Anoia, de ben segur que tens l'éxit assegurat.
Salutacions Fina¡¡ :O) :O)

Pilar; -Cau de cuina- Celebro que t'hagui agradat aquesta recepta, et puc assegurar que al forn queden molt bé i molt més sanes.
Salutacions Pilar¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -La cuina de casa- Tornem a la rutina, sí, i la veritat, que per molts anys..¡¡
Al forn queden més gustosos i no "s'escolten" els fregits al paladar.
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)

Teresa; -Com a casa res- Dono fe, que queden molt bons aquets falafels fets al forn, desitjo que t'agradin també.
Igualment per a tu Teresa i tots els teus.
Salutacions Teresa¡¡ :O) :O)





Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,