Pastís de taronja amb llavors de roselles

27 de juliol del 2013


Flor i fruit del taronger
Llavors de roselles 

Flor de la rosella

   La taronja a la cuina, té molt de repertori, encara que sempre estem acostumats a fer-la amb sucs per esmorzar al matí, o bé una taronja per després de dinar... aquí, si us bé de gust, trobareu un lluç fet amb una fina salsa de taronja, que és molt recomenable, al igual que també  aquí, hi trobareu un pastís de taronja molt bo com a repertori per els vostres convidats o si més no, per un capritx per sentir un canvi en els vostres paladars...
   
 Les Roselles, conegudes també com a; Babols, badabadocs, gallarets, caputxins, quicaracocs, paramàs, paparotes, pípíripips, quiquiriquics... són molt habituals d'utilitzar les llavors per fer receptes de repostería en el centre d'Europa i també a l'Índia per aromatitzar molts plats. 

    Per fer aquest pastís, l'hi queden molt bé les taronges caramelitzades i "embol.licant" el motllo, abans d'omplir la barreja del pastís. Per tal de fer-ho, agafarem el motllo i el lleparem amb un pinzell amb una micona de mantega, per tal d'ajudar a que les llàmines de taronja quedin enganxades en el motllo. Les posarem sobreposades, una damunt de l'altre...




  ...per preparar les llàmines de taronja caramelitzades, posarem un tassó d'alumini al foc amb 400 ml. d'aigua, afegirem 250 grams de sucre granulat, i ho remanarem per tal que es desfaci el sucre. Afegirem les llàmines de 4 taronges que les tindrem tallades finament i les courem durant uns 20 minuts, o fins que veiem que estàn tendres. Deixarem que es refredin, escorrarem i reservarem, per separat, l'almivar de la cocció i 125 grams de les llàmines de la taronja. 


   Amb la resta de les llàmines de taronja, farem un puré junt amb l'almívar que teníem reservat. Barrejarem els 150 grams de farina, 3/4 de llevat en pols, 150 grams d'ametlles també en pols i 2 culleradetes i mitja de llavors de roselles i ho reservarem totplegat. En un bol a part, baterem els 3 ous i 175 grams de sucre extrafi, fins que obtinguem una textura força densa i força esponjosa. Seguidament, incorporarem el puré de taronja/almivar reservat, i quant ho tinguem ben incorporat a la massa, hi tirarem la preparació; farina/llevat en pols/ametlles en pols/llavors de rosselles i ho remanarem totplegat, fins que la preparació, ens quedi ben enganxada.


   Tirarem la barreja de la massa en el motllo i fornajarem al voltant d'uns 40/50 minuts a 190 º o fins que veiem que està tot ben daurat, el veiem ben elàstic (esponjós) al tacte i observem que al punjar-l.ho amb un ganivet, surti  sec i net. 
   Deixarem que es refredi del tot abans de desmotllar-l'ho, d'aquesta manera les llàmines de taronja del fons quedaràn al damunt. 

 (Blocaires; que vagi de gust¡¡) 

   Aquesta entrada, va dedicada a un "gran bufet de postres" que sempre que necessitem un postre, per quanlsevol dia de l'any tant sigui per a ben dinat, per a ben sopat, o, com ja he dit, qualsevol moment o celebració, aquí hi trobareu un contingut immens de tota mena de postres, pastisos, xarrups...  punxant aquí, hi trobareu el que segurament busqueu. Moltes gràcies Cristina¡¡

6 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquest pastís ha d'estar molt bo Josep amb la taronja caramelitzada.
M'agrada molt com t'ha quedat.
Petons.

ISABEL ha dit...

M'agafat ganes de fer-lo.
Un super pastís,molt ilustrat.
Sembla super flonjo.
Estem d'acord, la Cristina de Bufet de Postres,es una excelent cuinera de llapoiles (cosas dolçes).
Su mereix.
Una abraçada.

Cristina ha dit...

Oh! Josep...només dir-te que jo a la millor faig bones postres però tu fas unes entrades que ja m´agradaria a mi...cada vegada que et llegeixo creixo una mica més. Gràcies i bones vacances!

PILAR ha dit...

Que bó que ha de ser aquest pastis amb aquesta taronja... ummmm, venen ganes de donar una mossegada a la pantalla.
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Puc donar fe, que així era Ana, era molt i molt bo, les llavors de roselles, l'hi donen un "crec" el menjar dit pastís de taronja, crec que val la pena fer-ho i disfrutar-lo.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Isabel; -La cuina de la Isabel- Val la pena fer-ho, doncs la veritat és que no és massa complicat de possar-s'hi i veure com es va transformant i el preu de les taronges és molt assequible al igual que el de les llavors. Flonjo, suau, lleuger...
Estem d'acord amb la Cristina, Isabel.
Salutacions i fins aviat...¡¡¡ :O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; -Bufet de postres- Crec que quant ens posem a la cuina a fer coses que ens agraden, ho fem tant bé com sabem i aquest saber ens agrada compartir-ho per els que ens estimen i en aquest cas, els que ens llegeixen. Gràcies a tu per fer aquests postres tant entenedors per a tothom.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)

Pilar; -Bufet de postres- Si ho fas, Pilar, trencaràs la pantalla, val més que el facis que és molt millor.
Fins aviat Pilar¡¡ :O) :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,