Brownies de xocolata

2 de maig del 2013


       Era l'any 1892, i la empresaria i antropòloga Bertha Palmer va demanar al xef del hotel
 Palmer House de Chicago i durant la celebració de l'exposició colombina del món a Chicago, un postre  que pogués anar dins d'una capseta i les senyores no tinguessin que embrutar-se el dits, el resultat foren aquets Brownies -del anglés brown, color marró- doncs al ser consistents al tacte, no s'enganxaven als dits.
  La recepta original porta un glassegat d'albercoc i nous que encara avui en dia, en el  hotel  Palmer House de Chicago, es fan amb la  recepta original.



    La recepta que  aquí podeu veure i llegir, és la més clássica de totes, cruixent i de textura densa al paladar, encara que també si poden posar; avellanes, llevors de xocolata, fruita seca o deshidretada... la xocolata que hi poseu, té que ser del 70% de cacau, si  l'acompanyeu amb avellanes, restarà l'amargor del cacau.

   Aquí us deixo la recepta i desitjo que si teniu l'intenció de fer-ho disfruteu d'aquest moment.  

   Posarem un cassó amb aigua calenta al foc i, a sobra de dit cassó i posarem  un bol resistent al calor del foc, posarem els 225 grams de mantega, -bany maría- i un cop la mantega estigui desfeta, i tirarem els 375 grams de xocolata negra a troçets, tot remenant per tal de que ens quedi la barreja ben fina i sense cap grumoll. Ho treurem del foc i ho deixarem refredar.   
  Per altra banda, posarem els 3 ous barrejats amb els 300 grams de sucre fi dins d'un bol, i amb la batadora eléctrica procurarem que ens quedi una crema ben fina -cinta- 
   Barrejarem la xocolata/mantega, -un cop estigui tot fred- a la barreja ous/sucre procurant que els quatre elements quedin ben incorporats. Un cop ho tinguem tot ben barrejat, i tirarem l'extracte de vainilla  -1 culleredeta de café- i, en compte ho remanarem, per deixar-ho tot ben amalgamat. 
   Tamitzarem els 225 grams de farina, junt amb les 4 culleredetes de cacao en pols. Tirarem la barreja en un motllo rectangular i el posarem al forn a 190 º i el deixarem al voltant de 30-35 minuts. Ho deixarem refredar completament i ho tallarem a porcions abans de servir. 
   


(blocaires; que vagi de gust¡¡)

   Aquesta entrada, va dedicada a un "blocaire" molt  "xocoadicte", de divisió d'honor, doncs sempre està buscant noves sensacions amb aquest ingredient que es la xocolata.
    Francesc; -A la taula i al llit...-   espero i desitjo, que puguis marcar forçes gols, amb aquesta recepta¡¡ 
  


22 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Com sempre, sigueu benvinguts en aquest bloc, i moltes gràcies per deixar els vostres comentaris.
Josepb. -Menja de bacallà-

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Querido amigo, me sorprendes una vez mas con una receta tentadora a mas no poder...me la imagino en la boca y tiene que ser una delicia total!
Hay algo que no te salga bien?
Besos

MaryLou ha dit...

Què bo, el brownie!!! és molt difícil no ser xocoadicte, oi?
Petonets

ISABEL ha dit...

Noi,ja esta bé!!!!!
No més fas, que fer-me dent-etes.
Amb lo que a mi m'agrada la xocolata.
Però també, m'encantat l'introducció (l'historia del BROWNIE).
Petones

Francesc ha dit...

Benvolgut i admiradíssim Josep, no t'imagines com m'has fet de feliç amb aquesta recepta de xocolata!!! I a més, dedicada!!! Els brownies són una debiliat per a mi. Fa una pinta deliciosa i amb xocolata d'almenys el 70%!!! Si és que sóc un xocolataddicte irredempt!!! Visca!!! Moltes gràcies!!! Te'n dec una, amic!!!

VISCalacuina ha dit...

I tant que la farem, amb la pinta que té...

Fem un mos ha dit...

Que boooo, queda anotat, un trosset ara per esmorzar Ummm
Una abraçada

Alfriston Cottage ha dit...

Vivan los clásicos!!! Y lo bueno es que los puedes comer todo el año.
Saludos desde Waterbridge.

-Andy-

No tot són postres ha dit...

Un èxit pels xocoaddictes... i pels no tan xocoadictes també... el brownie sempre agrada!
PTNTS
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Gràcies per explicar-nos la historia dels brownies.
T'han quedat molt bons, molt llaminers.
Petons.

Cristina ha dit...

Ostres Josep...segur que ha passat xuclant es veu al "dente" super humit...Quina delícia!

David Vazquez Francisco ha dit...

No soc massa de xocolata, però reconec que té una pinta magnífica... bon profit!!!

Miquel ha dit...

un brownie de chocolate siempre es muy bueno y este tuyo esta tremendo¡¡
bon cap de setmana

ANNAFS ha dit...

El browie és un dels meus pastissos preferits.. i pensar què va ser un error!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Helena; -Cuatro especias- Moltes gràcies per els teus al.lógis cap a mí. És una delícia i un plaer fer receptes i veure i llegir que hi ha persones com tú que ho disfruten també.
Salutacions a Vigo i per a tu Helena una forta abraçada¡¡ :O)
Elena; -Cuatro especias- Muchas gracias por tus elogios hacia mí. És un encanto y un placer hacer recetas y ver y leer que se encuentran personas como tu que también lo disfrutan.
Saludos a Vigo y para ti Elena recibe una fuerte abrazo¡¡ :O)

Marylou; -Pa amb tomáquet- Per els que ho sou, suposo que ho té que ser-ho...
Salutacions Marylou¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Com ja he dit a la Elena -Cuatro especias- sempre val la pena fer receptes i veure com la gent que entra en aquest bloc, disfruta d'aquest moment i ho deixa escrit amb els seus comentaris. Moltes gràcies Isabel¡¡ :O) :O)

Francesc; -A la taula i al llit...- Aquets moments, són els que et fan disfrutar veure i sentir, -encara que sigui virtualment- com amb poquet, ens conformen... que més necessitem...? Moltes gràcies Francesc, records a l'Oretto¡¡ :O) :O)





Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Àngels; -VISCalacuina- ...doncs... ha disfrutar-ho¡¡
Salutacions María Àngels¡¡ :O) :O)

Sión i Miquel; -Fem un mós- un postre, gens complicat de fer, cruixent, amb textura i fet amb molt d'amor...
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Andy i Eva; -Alfriston Cottage- Així és Andy, uns brownies que tot l'any es poden menjar, són de textura consistent i de bon gust al paladar, per a tota la familia¡¡
Salutacions des de Badalona¡¡ :O) :O)

Glória; -No tot són postres... a la cuina- Hi ha ho veus, M. Glória, per a tota la família, i, sense límit d'edat¡¡
Salutacions "ganxeta" :O) :O)





Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo-
Gràcies a tu també, per explicar-nos la plantada dels gegants de les festes de maig de Badalona.
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Cristina; -Bufet de postres- ha passat no... va passar, si¡¡ és d'aquells postres que quedes molt i molt bé.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimineto- Hi ha gustos per a tothom.
Igualment per a tu David¡¡ :O) :O)

Miguel; -La cocina de Miguel- Moltes gràcies per el teu comentari Miguel. Els brownies sempre queden bé, i, per a tothom¡¡
Salutacions¡¡ :O) :O)

Anna; -M'agrada cuinar- El brownie, s'està combartint també, en el meu preferit.
Salutacions a Olvàn i tu Anna rep una abraçada des de Badalona¡¡
:O) :O) :O)

Cuina Cinc ha dit...

Bones festes de maig, Josep,
amb aquest brownies rebons:))
:))

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina Cinc- Igualment per a tu Fina, que tinguis unes bones festes i que ho puguis celebrar-ho igual de bé, amb un d'aquets brownies.
Salutacions Fina¡¡ :O) :O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,