Peix, marisc, suquets, "fideuàs"...

6 d’abril del 2013



Bassa de l'Encanyissada


  ...Fa tant de temps que no hi anem cap aquí... ...uíííí...mmm... ...i és que si menja un peix i un marisc tant i tant bo... és que està tant lluny... ...des de l'última vegada que hi varem anar, deu està tant canviat...

    Aquestes són frases que s'escolten a dir, quant et pregunten, on has estat de vacances de Setmana  Santa?.Tot fent un recull de totes aquestes frases, et dius a tu mateix;

... la veritat, sí que feia molt de temps que no hi anava cap aquí... de peix i de marisc n'hi ha molt i  de molt veriat, i segons la temporada, és clar...¡¡ -podeu anar mirant les "fotos"- anem o pensem anar a París, Londres... i ho trobem tant a prop... ... les zones i els llocs, tots han canviat, per molt o poc temps que faci que hi hagessim anat... abans eren d'una manera i ara són de la manera que s'han fet... millor, pitjor... diferent segur. 


 Suquet amb rap

  El mestral ens va acompanyar tota l'estada i, era tant mercat que hi havía moments que t'esgarrepava amb molta força tots els moviments que intentaves fer amb el cos...
 
   Però bé..., tornant a les "fotos" i concretament en el segon apartat de les frases del principi, el peix i els crustàcis, són el plat principal d'aquesta població... que per cert..., sabeu de quina població us estic parlant...? bé, un cop trovada la població, podem continuar amb el marisc, que com podeu veure, són d'una qualitat molt elevada i sense cap retall en el seu cos, doncs les pinzes així ho sartificen...


Cigala 


Plata de cigales

   Aquestes de la "foto", estàn fetes a la planxa i fregides per els quatre cantons, -dalt, baix, i cantó dret i esquerra-  acabat amb una pessigada de sal a cadascúna d'elles.
    El suquet amb rap, -un dels meus peixos preferits- puc dir-vos que eren, naturalment frescos, no gaire grans i tallats tots a la mateixa mida, donan a l'acabat del plat l'equilibri d'igualtat, i també del gust  de les coses ben fetes. Exquisit¡¡
    El pop, un cop bullit amb la patata, tallat a rodanxes i acompanyat amb el llit de patata per a sota, amb pebre vermell per damunt, no va trigar gaire a ser provat, i, acabat,  per els que tinguerem aquesta gran sort de poguer-ho fer. Deliciós¡¡



Pop amb pebre vermell 
 
 L'endemà per dinar, la "fideuà" primer de tot  amb la sepia agafan color, i amb oli d'oliva arbequina,  després, la ceba que quedes caramelitzada, acompanyada dels fideus del nº 2 i deixan que agafessin un color rosset, per que tot seguit -un cop rossos- tirar-hi el caldo fet de peix de roca -crancs, galeres, cintes, rapets...-


 Agafan color

 Afegin el caldo (brou)

deixant que els fideus agafin el caldo que necessitin... qué... anem bé no...? ...doncs... tant sols queden 5  minuts al forn i... ahhh..., per cert...  el vi per acompanyar aquesta "fideuà" fou de la comarca veína,  de la Terra Alta i concretament  del Pinell de Brai¡¡  ... ara sí...

(blocaires, que vagi de gust¡¡)


 Sant Carles de la Ràpita vista des de la Foradada i el fons, la Punta de la Banya.




9 comentarios:

paco ha dit...

Ben Estimat Amic Josep, hace mucho tiempo que no me acercaba a ver los blogs,, parece ser, solo parece que, estoy un poco mejor y he decidido volver a saludar a mis amig@s, aunque tardaré un poquito mas en publicar, y qué decir del muestrario de platos presentados..." FABULÓS "....una forta abraçada Josep...........paco

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Des d'el començament d'aquest post sabía que estaves parlant de Sant Carles de la Ràpita, conec molt bé la zona i també el Pinell del Brai amb el seu celler moderniste, la Catedral del vi, una preciositat.
Ja veig ho bé que veu menjar, que aprofiti!
Ah, fa tant de temps que no hi vais, jejeje.
Petons per tu i la Teresa.

Cuina Cinc ha dit...

Bona nit MB,
Té una pinta superior,
T'escric aquest correu perquè veig que el nom del teu blog porta bacallà.
Inicialment vaig pensar que faries receotes tan sols de bacallà.
T'escric perquè fa 2 dies he publicat un post dedicat al bacallà i poder t'agradarà llegir-lo
Gràcies i fins aviat,
fina
Et deixo l'enllaç,
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/04/el-bacalla.html

Cuina Cinc ha dit...

Benvolgut, Josep,
Moltes gràcies per venir a CuinaCinc
I per totes les explicacions i informacions.
Com m'has demanat que esborri el teu comentari una vegada llegit he pensat en contestar-te aquí, en el teu espai.
Efectivament en Josep Pla diu del bacallà el que tu expliqués. Tinc el seu llibre:))
Bé em sap greu esborrar-ho però tu ho demanes. No quedarà el teu nom(?)
Em guardo el teu mòbil i t'envio un w.s. o sms.
I així tu també tens el meu mòbil.
Bon cap de setmana!
fina

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Cuando me cuadre ir por tu tierra,me tienes que llevar a un sitio de esos, donde me hagan un plato como este...se me cae la baba al verlo...es sencillamente delicioso.... a veces nos complicamos cocinando cuando en algo sencillo pero con buena materia prima está todo el éxito.
Ne ha encantado querido amigo!
Un beso

No tot són postres ha dit...

Homeeeee, un altre que ha recordat que el Sud també existeix!!!!! així m'agrada! No sabeu el que us perdeu els que teniu la mania de mirar només cap dalt. Les terres del sud, tant costa com interior són molt interessants, amb molts racons i molt bona gastronomia... com veig que has pogut comprovar!!

PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Paco; -Pau&Vell- Celebro que estiguis molt millor Paco de veritat de la bona, i amb aquesta presentació de la teva última entrada de l'arrós amb els pebrots del "piquillo" fercits, sembla que tot plegat tingui ganes de funcionar molt millor també, deliciós Paco, com sempre¡¡
Salutacions a Crevillent i tu Paco, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O) :O) :O)

Ana; -La cocinera de Bétulo- Els amants d'aquets llocs "amagats" , crec que no fa falta presentacions previes, doncs, el que és bo, es bo aquí i a tot arreu...
Salutacions des de ben a prop Ana¡¡ :O) :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Fina; -Cuina Cinc- Un treball com el teu bloc... Cinc estrelles, cinc sentits... un treball molt meticulós del bacallà i tota la seva história i també, curiositats que aquest peix té al seu voltant al llarg de l'história i com molt bé et vaig dir, podriem parlar del bacallà moltes i moltes hores al igual que receptes té.
Salutacions Fina¡¡ :O) :O)

Helena; -Cuatro Espécias- Com ja he dit, (Ana, -La cocinera de Bétulo) el que és bo, és bo a tot arreu i la sencilleza de les coses ben fetes és el millor premi. Estem completament d'acord.
Salutacions a Vigo Helena i tu, rep una forta abraçada ¡¡ :O) :O) :O)


Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Dolça; -No tot són postres... a la cuina-
Els menjars i els plats ben fets, no tenen fronteres i si es de bona qualitat i bo i ben fet i... fet amb molt d'amor... és el que som.
Salutacions a Reus i tu Dolça, rep una forta abraçada¡¡ :O) :O)

COM SEMPRE, REBEU UNA SALUTACIÓ I SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOC AL IGUAL QUE MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR EL VOSTRES COMENTARIS.
JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-






Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,