Pa de Pessic de la besàvia

24 d’abril del 2013


   En el sempre interessant bloc de, la Dolça; -No tot són postres... a la cuina- hi vareig trobar aquesta senzilla però deliciosa recepta de pa de pessic. L'entrada i la recepta l'he deixat tal i com vareig trobar-la a dit bloc. 

    Primer vam buidar la casa i ara portem un temps classificant papers i més papers que de qualsevol manera vam desar  dins de caixes. Papers vells, papers antics, digueu-ho com vulgueu, papers grocs que es desfan quan els agafes... Entre tots hem trobat unes quantes receptes escrites a mà. M'ha cridat especialment l’atenció el pa de pessic que avui he fet i m'agradat el comentari dels que l’han tastat:  "Té gust a pastís antic" Exactament és això, un pastís la recepta del qual deu tenir vora un centenar d'anys.






   A la recepta original hi posa:

-6 ous sencers de gallina
-150 g de sucre
-200 g de farina

Preparació: 

Preescalfar el forn a 200 º
Batre els ous sencers amb el sucre a punt de cinta ben fort ( encara que no ho posi a la recepta original afegiu-hi un polsim de sal que us ajudarà).
Després posar-hi la farina a poc a poc i amb molta cura mirant que no ens baixi gens la massa.






Preparar un motlle amb oli i farina perquè no s’enganxi.
Abocar-hi la massa i posar-lo al forn uns 20 minuts.






   ... val a dir, que té gust de pastís antic...


(Blocaires, que vagi de gust¡¡)

12 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Com sempre, Moltes gràcies per deixar els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest bloc.
Josepb. -Menja de bacallà-

No tot són postres ha dit...

Oooohhhh, Josep b, moltes, moltes gràcies!!
No ho trobes que té gust a pastís antic?
Ptnts
Dolça

paco ha dit...

Josepb. un bizcocho riquísimo, soy muy goloso y sin embargo nunca hago ninguna clase de pastelería, salutaçións.....paco

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Anb tant pocs ingredients i ho bo que queda, amb sabor de abans.
Petons.

Francesc ha dit...

Quina sort de troballes com aquesta. Fa molt bona cara. Aquesta recepta me l'apunte. Salutacions

David Vazquez Francisco ha dit...

Les nostres avies eren unes cracs de la cuina... visca la tradició culinària!!!

Unknown ha dit...

Que bé que t'ha quedat! és una recepta de luxe!

PILAR ha dit...

Una recepta ben senzilla, amb uns ingredients ben senzills i un resultat final bonissim! Prenc bona nota d'aquesta recepta.
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


M. Glória; -No tot són postres... a la cuina...-
Gràcies a tú, per penjar aquestes receptes tant i tant naturals i sanes¡¡
Una abraçada M. Glória¡¡ :O) :O)

Paco; Pau&Vell; El que és bo, és que estàs per els blocs i tornes a passejar per ells, els brownies estàn aquí per quant volguis fer-los.
Una abraçada ben forta cap a Crevillent¡¡ :O) :O)




Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La cocinera de Bétulo- Les coses senzilles, són les millors... com abans¡¡
Salutacions Ana¡¡ :O) :O)

Francesc; -A la taula i al llit...- Aquestes troballes, com molt bé dius, es troben amb blocs com el de la M. Glória, i són d'una senzillesa al gust i també al bon fer.
Salutacions a Beneixama¡¡ :O) :O)



Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


David; -Restaurantes con sentimiento- Gran veritat en les teves paraules... doncs que visca¡¡ :O)

Mireia i Bet; -Els fruits saborosos- Beethoven deia, que una partitura per més notes que portes, no volía dir que fos més bona.
Salutacions a Vila-rodona¡¡ :O) :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Pilar; -Cau de cuina- La recepta és de la M. Glória i del seu bloc; No tot són postres... a la cuina. Val la pena fer-hi una ullada/pessajada per aquest bloc i veure tot el que té a la seva cuina.
Queda molt i molt bona.
Salutacions Pilar¡¡ :O) :O)






Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,