Briox amb xocolata i taronja

1 de març del 2013




El Briox, és un tipus de dolç d’origen francès que s’ha adaptat a molts forns de les nostres cuines. La base principal són; els ous, el llevat, la llet, la mantega i el sucre morè fi.  



La crosta que embolica el farciment, pintada amb ou, pot ser apte si tenim un pa de briox i el tallem tot farcint-lo o bé sigui de pernil en dolç, formatge de cabra o simplement llepat amb una micona de mantega o melmelada, ens pot servir perfectament per fer-ne un esmorzar tardà o be per portar-los embolicats i fer-ne un àpat  si més no, per sinó ens podem entaular.   

    

     Pero bé, tornem el briox dolç que aquí us presento en forma de pastís i qué acompanyat  d'un café amb llet podem fer-li, també, un bon esmorzar contundent que acompanyat del gust del farcit de la  xocolata ens deixarà el cos -i l'ànima- en bona forma per començar el día.  


  Ingredients:

   450 Grams de farina de força 
   14 Grams de llevat granulat 
   1 Culleredeta de sal
   2 Culleredetes de sucre extrafi moré 
   1 Pell de taronja ratllada 
   125 Grams de mantega  (tallada a daus petits) 
   4 Culleredetes de llet
   4 Ous 
   Troçets de xocolata negre 
   1 Ou batut per daurar la pasta de briox
   Oli de girasol per untar els motlles 

Preparació: 

   En primer lloc, tamitzarem  la farina en un bol, afegirem el llevat granulat, la sal el sucre extrafi moré i la pell de taronja ratllada, remanarem ben remanat tots els ingredients. En un bol d’alumini, posarem la  mantega el foc junt amb la llet, fins que es desfaci.  
   Batrem els ous i sense deixar de remenar anirem tirant la mantega -que ja la tindrem desfeta- junt amb la llet. Aquesta barreja té que està calenta, però sense que arribi a bullir. Ho afegirem en els ingredients secs; farina/llevat/sal/sucre moré/pell de la  taronja ratllada/ i, amb una batadora eléctrica farem una massa que ens quedi ben lligada, ho acabarem fent  amb les mans per fer-hi una massa lleugera i que ens quedi elàstica. Deixarem la massa en un bol que untarem amb oli de girasol i  taparem el bol que el deixarem en un lloc càlid 1-2 hores fins que dobli el seu volum.
   Agafarem la massa i la treballarem al voltant d'un minut, l'hi donarem forma i col.locarem petites masses i les farcirem amb troçets de xocolata, amb un dels dits de la mà farem una petita obertura, per tal de posar-hi per a sobre  les petites boletes de la mateixa massa, untarem amb una micona de mantega pel damunt dels "futurs" brioxos i els deixarem en un lloc càlid  per tal que  la massa  dobli el seu volum. Seguidament pintarem amb el rovell de l'ou per a sobre i els posarem al forn a 220 º al voltant de 15 minuts. Els treurem del motlle utilitzat i els deixarem refredar en un reixeta. Quant estiguin freds, ja podrem disfrutar d'aquets brioxos al nostre gust.


Blocaires... que vagin de gust¡¡ 
   

   

10 comentarios:

VISCalacuina ha dit...

Però que macos que es veuen, han de ser una delícia!

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Me encantan los broches, son una delicia y veo que también dominas ese tema....eres todo un campeón Joseph
Un beso y otro a Teresa

No tot són postres ha dit...

Caram, caram, Josep... de taronja i xocolata, boníssims!!!

PTNTS
Dolça

Fem un mos ha dit...

Uns brioixos que estan dient mengem!!!!!!!
Una abraçada

Unknown ha dit...

De bona gana ara mateix tinc una infusió al meu costat, l'acompanyava d'un brioxet d'aquests.

Muas!

ANNAFS ha dit...

Tant en dolç com en salat m' agraden molt els brioixos.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


María Àngels; -Visc a la cuina- van ser deliciosos, en el seu moment, queden molt ben presentats i, com ja t'he he dit, "estaven" molt bons.
Salutacions María Àngels¡¡ :O) :O)

Helena; -Cuatro especias- Quant les coses es fan amb amor, no queda més remei de que sortin bones...
Moltes gràcies Helena, un altre per a tu i també per a Vigo¡¡ :O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Dolça; -No tot són postres... a la cuina- La xocolata i la taronja, enganxen molt bé, aquesta recepta n'és una petita prova.
Un altre per a tu Dolça. Salutacions a Reus¡¡ :O) ;O)

Sión i Miquel; -Fem un mos- Ja van ser menjats en el seu moment, i estaven molt i molt bons.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O) ;O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; -Cuinant a Canet- Amb una infusió, acompanyat d'un café, amb mantega, amb pernil, sols... de totes maneres acompanyen.
Una abraçada cap a Canet¡¡ :O) ;O)

Anna; -M'agrada cuinar- Es veritat, queden i acompanyen quasi bé amb tot, són molt agraïts els brioxos¡¡ :O) ;O)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR ELS VOSTRES COMENTARIS.
JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ- :O) ;O)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,