Dues cebes de Figueres farcides

25 d’agost del 2012

 Dues cebes de Figueres...
 ...una de 500 grams...
 ... i l'altre de 800 grams¡¡
..."poc que us les acabareu"... em digué la veu gruixuda i pastosa d'en Pere Rodó de Fortià, (Alt Empordà) després de rebrem i ensayar-me el seu magatzem de, Cebes de  Figueres. Al veure aquestes cebes, va dir-me el Pere: quàntes en vols...? innocent de mí, i el poc ull que tinc en fer aproximacions de pes, vaig dir-li; un parell de kilos... el somriure d'en Pere, vaig veure que em deia; innocent, més que innocent... amb  un parell de kilos, n'entraràn 3 com a màxim 4... sí.. sí... és clar... vaig dir-li jo per dissimular...

    Ingredients:  (per 6/8 persones)

     2 Cebes de Figueres ben grosses
     150 Grams de carn picada de porc
     150 Grams de carn picada de vedella
     1 safata  de xampinyons  (200 grams)
     Una pessigada de canyella
     1 Ou
     Formatge Ratllat   (opcional)
     Farina de galeta (per lligar la carn picada)
     Farina de blat (per lligar la carn picada)
     2 Grans d'all
     Julivert 
     Sal i Pebre

   Preparació:
     
   En primer lloc agafarem les dues cebes i els hi farem un tall en forma de creu en cada extrem i després les "embolicarem" amb oli i les posarem al forn al voltant de tres quarts d'hora.
    Prepararem la carn picada de porc i de vedella posant-hi l'ou, la pessigada de canyella, la farina de galeta, la farina de blat, tallarem els alls ben petits, el julivert també ben petit,  la sal i, finalment el pebre. Ho amalgamarem tot plegat i ho passarem per la paella fins que agafi un color daurat. Ho reservarem.
    Amb un altre paella i posarem els xampinyons tallats finament, i els deixarem fins que es tiguin ben daurats. Ho reservarem, deixant que s'escorri l'oli.
    En un atuell i posarem la carn que teniem reservada i també hi posarem els xampinyons que tindrem escorreguts, ho barrajarem tot plegat  i tindrem "quasi" la totalitat del farciment.
    Les cebes, un cop estiguin fredes les buidarem de dins, podreu observar que seràn molt fàcils de treure el contingut de dites cebes, doncs amb l'ajut d'un ganivet, veureu que quasi surten soles. L'escalivat de les dues cebes es tallen  ben petites i és poden "acabar" de fer el farciment. Ara sí.
     Les posarem 10 minuts al forn a gratinar amb una mica de formatge ratllat.
     Podem acompanyar les dues cebes, i el seu farciment, amb uns Tomàquets de Montserrat, que us assembla...?


(Blocaires; Que vagi de gust¡¡) 

      ... també m'en vaig quedar 5 kilos de petites per escalivar, les quáls vaig fer-les al forn  i les tinc congelades en diferents estris de plàstic... "poc que m'he les he acabat, encara¡¡

 ...ahhh... i aquí teníu la flor de la ceba¡¡

Truita de Carbassó

16 d’agost del 2012

 Flor del Carbassó
   Els Carbassons, és una de les meves verdures preferides,  jo els he fet de moltes maneres diferents, tal és així que la proposta del 15 vaig veure el producta seleccionat, no vaig dubtar en fer, en aquest cas, una truita de carbassó amb 10 carbassons i 10 ous, toca un ou per cada carbassó.
   El carbassó és una verdura  originària d'América i eren els pobles indígenes qui el conreaven, avui en día ha entrat a la dieta mediterrànea, per el seu baix contingut amb grasses i ric amb aigues. La seves flors són comestibles i ha molts països que les prefereixen al carbassóns pròpiament dits.

      
   
   Si apreteu aquí trobareu un altre recepta de carbassons, és una molt bona manera de menjar-los farcits, també.
    Podeu trobar les receptes de truites apretan aquí i també aquí.




 blocaires; que vagi de gust¡¡