Xampinyons Fercits, acompanyats de flams d'arros.

20 de febrer de 2012


      Aquesta vegada, foren els xampinyons que, encara que artificials de gust, varen fer  possible poguer-los tenir a la cuina i  saborejar-los, farcits i presentats d'aquesta forma. 
   El xampinyó és  un comestible excel·lent, que fins i tot pot menjar-se cru. És molt mal·leable... farcit, amb amanides, crussos,  arrebossats, amb all i julivert -tradicional- amb llamineres de porc, amb truites... crec que és un molt bon "company" a la cuina que dona molt de sí i és pot amotllar a molts i molts altres plats, aquí us deixo aquest que farcit amb arrós, fan possible que els xampinyons siguin un molt bon recurs a la cuina.
 
    Ingredients:
   
   1 Kilo de Xampinyons de mida grossa.
   2 Tasses d'arrós.
   Un grapat de panses de Corint.
   1 Ceba de Figueres.
   Sèsam per decorar.
   Salsa de Soja.
   1 Copeta de Conyac.

   Preparació:

 Natejarem i buidarem els xampinyons -cames i a dins dels sombrerets-  els posarem  en una paella per tal de que treguin una micona l'aigua. Els decantarem.
  Bullirem l'arrós durant 10 minuts i el passarem per l'aigua freda per tal de que l'arrós quedi deixat anar.  Tallarem la ceba ben petitona i quant estigui rosseta, l'hi  tirarem una copeta de conyac i un cop reduit  l'hi tirarem una micona de salsa de soja i deixarem que redueixi tot plegat.
   Omplirem els xampinyons que teniem decantats i els omplirem d'arrós junt amb les panses de Corint. Posarem la salsa pel damunt acompanyat del sésam per adornar. Al voltant de la safata i posarem dos flams d'arrós, que el podem fer amb la resta del farcit que hagui pogut sobrar. Els posarem 5 minuts al forn i ho podem servir calent.  
   
 (Blocaires; que vagi de gust¡¡)

Corona de Xocolata i Taronja

9 de febrer de 2012

 Flor del Cacau
Flor del  Taronger

     Les flors esdevenen fruits tot formant -en aquest cas- un tandem, a la cuina de; xocolata i taronja una combinació potser quasi perfecte e imbatible a la pastissería i també a la cuina. L'acidesa de la taronja i el  seu contrast amb la subtil delicadesa de la xocolata,  porten aquest postre a fer-lo molt atractiu, tant de gust al paladar com a la vista. 
   La taronja està presentada de tres maneres en aquest pastís; el seu suc, el ratllat  de la seva pell i rodanxes de taronja bullits amb sucre fent un almívar, descansat a la paella un parell d'hores per després donar-li una agradable visió a dit pastís.

 
    Ingredients:  (per a 8/10 persones)

    2 Cullarades de Cacau en pols desfetes amb tres cullarades d'aigua calenta per  després  deixar-ho refredar.
    2 Taronges  (l'una per el suc i l'altre per ratllar-la i posar-hi les rodanxes per a sobra dels pastís)   
    225 Grams de mantega.
    225 Grams de sucre molt fi  (jo el vaig passar per el batador)
    4 Ous.
    300 Grams de farina amb el llevat i una culleredeta de bicarbonat.

    Per la decoració:  

    Rodanxes de taronja  rebaixades amb sucre formant un almívar.
    Encenalls de xocolata amb taronja.
   
    Preparació: 
    Desfarem la mantega en un atuell a prop del foc i un cop desfeta  anirem afegint el sucre i seguirem remanant fins obtenir una consistencia molt cremosa. Tirarem els ous un a un, sense deixar de remanar, el suc de la taronja i tot seguit i tirararem la farina amb el llevat i la culleredeta de bicarbonat fins que quedi tot ben enganxat. Ratllarem l'altre taronja i la posarem dins de la massa que tenim preparada.
    Escalfarem les tres cullarades d'aigua junt amb el cacau i, un cop fred ho tirarem dins de la massa que tenim a punt. El posarem en un motlle de corona i el  col.locarem al forn a 180º  al voltant de 45 minuts o fins que veiem que  punxant un ganivet  dins del pastís, surti net. 
   Decorarem amb rodanxes de taronja i encenalls de xocolata i taronja 



       (Blocaires; que vagi de gust¡¡)


    Dedico aquesta entrada i el pastís en el  Salvador Falgueras que a part de ser un molt bon pare i també  un molt bon amic, va ser el seu aniversari  -4 de febrer, 80 anys-  per molts anys Salvador¡¡