Pastís de taronja i formatge de cabra

14 de desembre del 2012



  Flor del Taronger

  La recepta del 15 dels blogs, Els  Fogons de la Bordeta de la Sandra i en  Xavier i, Xocolata Desfeta de la Marina, ens ofereixen en aquest últim repte,  la posibilitat  de fer els Aperitius de Nadal, per tal de poguer recollir  el màxim possible de sugeriments per dit repte.
    Jo per la meva part, he volgut fer aquest  Pastís de  Taronja, tot invertint en aquest fruit típicament d' hivern, encara que el fruit, ens be molt millor a l'estiu en forma de taronjada i treient-l'hi tot el seu suc... us puc assegurar que la taronja a la cuina, tè moltes i moltes receptes cul.linaries, a tall d'exemple aquí us  deixo un altre  plat molt i molt sugerent i molt facilot de fer. Lluç (palangre) amb crema de taronja. Molt recomenat per aquets díes de Nadal.
    He volgut fer la taronja, doncs ara és el seu millor moment per menjar-les i assaborir-les, tot el seu encant que les envolta junt amb el seu perfum... el seu  preu es molt assequible i es troba a l'abast de totes les butxaques. Així doncs, disfrutem-les ara per Nadal i espero que l'hi pugueu treure tot el suc en aquest pastís de taronja... i a totes les receptes fetes amb dita fruita¡¡

   Ingredients  (per el pastís)

Pasta Brisa  en una bola 
   Encara que  la pasta brisa  podem comprar-la  a les  cadenes d'alimentació o també a cases de congelats, jo l'he feta a casa i puc dir-vos i assegurar-vos, que es molt senzilla de fer i no porta gaire feina, aquí us deixo els ingredients i la manera de fer-la:

  250 Grams de farina
  125  Grams de mantega (pomada)
      2  Ous frescos
   Una pessigada de sal

   Deixarem que la mantega, tingui textura de pomada, i ho  remanarem junt amb els dos ous fins obtenir una crema lleugera i ben lligada. Tirarem la farina -tamizada- i ho incorporarem a la barreja, ous/mantega, fins acabar-hi de posar tota la farina sense treballar-ho massa, tant  sols fins acabar de posar la resta de la  farina. Un cop ho tinguem tot ben barrejat ho deixarem amb una bola a la navera ("foto")  mitja hora i passat aquest temps, estirarem  la massa amb un curró i col.locarem dita massa en el motlle escollit i ho deixarem al forn durant quinze minuts. La traurem del forn i la reservarem.
 
   50 Grams de formatge de cabra
   150 Grams de sucre
   3 Ous
   200 Mil.lilítres  de nata per montar
   3 Taronges (la ratlladura  i el seu suc)


   Preparació: 

   En un bol, posarem el sucre, els ous, la nata per muntar, la ratlladura de les taronges i el seu suc, ho barrejarem tot plegat i agafarem la pasta brisa sense treure-la del motlle i esmicularem el formatge de cabra (vinga va... testeu-ne un troçet a veure si us agrada...) i després i tirarem el batut: sucre/ous/nata/ratlladura i suc de les taronges per sobre.
    Tindrem el forn a 180 º  i amb un temps de 45-55 minuts o fins que veiem que el pastís està quallat.

    Mentrestant, farem la cobertura amb els següents ingredients:

   225 mil.lilítres d'aigua
     75  Grams de sucre
   2  Taronges tallades a rodanxes
   3 culleredetes de sucre glas


El pastís, abans d'entrar al forn amb la cobertura de sucre glas
    Preparació:

      Posarem l'aigua al foc junt amb el sucre i deixarem que arranqui el bull i es desfaci el sucre i anirem remenant. Tot seguit i tirarem les taronges tallades a rodanxes i esperarem que es faci l'almivar, un cop acabat, llençarem  l'almivar i  decantarem les rodanxes de les taronges.
    Passats els 45-55 minuts i un cop estigui un xic tebi el pastís, podem tirar generosament sucre glas per sobre i a foc fort, (gratinador)  el deixarem 2-3 minuts. El treurem del motlle i podem servir.


El pastís un cop a sortit del forn (gratinador) 

      Deprés d'aquesta experiència amb Les Taronges, tant sols amb queda dir-vos: 

      Blocaires, que vagi de gust i que passeu unes Molt Bones Festes de Nadal¡¡ 
  

14 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Hola Josep, acabo de veure la teva entrada i he vingut a la teva cuina, un pastís que ha de estar molt bo, suposo que el formatge de cabfra es el de rulo, oi? Ja el tastaré.
Petons i bon Nadal per tu i la Teresa de part meva i de l'Antonio.

Francesc ha dit...

Josep ets un artista!!! Quin plat més bo!!! Aquest pastís teu l'he de fer!! Fa un aspecte deliciós. A mi la pasta brisa sempre em surt una mica seca. No sé el perquè. Dec fer alguna cosa malament. Provare la teua recepta a veure què passa. Salutacions i enhorabona per aquesta recepta tan abellidora!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ostres, quina passada de pastís ens portes! no se m'hauria acudit mai i deu quedar genial la combinació
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

David Vazquez Francisco ha dit...

Quin espectacle de recepte... provare de fer-lo per què te que està boníssim!

Paprika en la cocina ha dit...

Es un pastel muy bueno y original, tiene una pinta deliciosa!!! Tomo nota, que pienso prepararlo.
Petons.

Cristina ha dit...

Fabulós!.

La cuina de la Isabel ha dit...

I tant que ve de gust!!!!!!!.
Formatge i taronja.
Bonissim.

Teresa ha dit...

Un pastís boníssim a banda de la bona presència que fa!!! i com dius la taronja a la cuina hi és ben present! me l'apunto! abraçada i bones festes!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


MOLTES GRÀCIES PER ELS VOSTRES COMENTARIS I SIGUEU BENVINGUTS EN AQUEST BLOG.
QUE PASSEU UNES MOLT BONES FESTES DE NADAL I ANY NOU 2013. :-) :-) :-0 :-0

JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-

PILAR ha dit...

Una combinació molt original que sens dubte haurem de tastar.
Que tinguis unes bones festes i un inmillorable 2013
petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Ana; -La Cocinera de Bétulo- Doncs sigues benvinguda a la meva cuina, que és una mica de tots, doncs m'agrada compartir les meves experiències amb altres persones.
Puc dir-te de part de la Teresa i la seva familia, que aquest pastís "estava" molt i molt bo...
Moltes gràcies i en nom de la Teresa i en el meu,que passeu nes molt bones festes també. Rep una forta abraçada també. :-D :o)

Francesc; -A la taula i al llit...- Referent a la pasta brisa, l'he tret d'un receptari que tenía la meva mare de llibres de cuina, puc dir-te que aquesta pasta, està feta amb 5 minuts, després té que reposar 30 minuts a la nevera, 10/12 minuts el forn, i ja es pot muntar el plat que hi volguis col.locar. Jo l'he fet dues vegades i puc assegurar-te que les dues vegades ha quedat molt fina i cruixent. No cal treballar massa la massa, que quedin enganxats tots els ingredients.
Salutacions a Beneixama i molts records a l'Oretto. :-D :o)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Sandra i Xavi; -Els fogons de la Bordeta- Tenim que aprofitar el bon moment que estàn pasant les taronges, doncs ara és el seu millor moment, vaig posar un enllaç dins del mateix pastís, d'un lluç amb crema de taronja que també val la pena fer-ho per aquets dies. El lluç és un peix força assequible i les taronges igual i amb uns resultats a la cuina molt i molt favorables.
Salutacions Xavi i Sandra¡¡ :-D

David; -Restaurantes con sentimineto-
L'espectacle està assegurat i el sabor també.
Salutacions David¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Red Rose; -Paprika en la cocina-
Puc assegurar-te que és un pastís d'alló tant i tant bo. La pasta brisa, es pot comprar feta, encara que aquesta, l'he feta jo i es fa molt aviat, amb uns resultats molt i molt elevats, val la pena fer-ho.
Moltes gràcies per entrar en aquest blog. :-D

Cristina; -Bufet de postres- ho és amb molts sentits, a la vista, el tacte (paladar), per el color... Jo l'he fet dues vegades i les dues vegades molt i molt bé. Les taronages, ara, estàn en el seu millor moment en aquets moments i tenim que aprofitar-ho¡¡ :-D :-)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Isabel; -La cuina de la Isabel- Un pastís, que en acabat de dinar, és un regal per el cos... refrescant i gens carregat.
Amb els millors desitjos per aquets dies de Nadal, Isabel¡¡ :o)

Teresa; -Com a casa res¡¡- Estic convencut, que aquest pastìs si el fas, tornaràs a repetir-ho, doncs veuràs com quedaràs d'alló tant i tant bé i em ganes de menjar-ho, doncs com he anat dient, no es fa gens passat menjar-lo, és molt lleuger i refrescant.
Molt bones festes també per a tu Teresa¡¡ :-D :o)

Pilar; -Cau de Cuina- Si els tastes, el tornaràs a repetir i veuràs que si el fas et demanaràn la recepta per fer-ho.
Igual per a tu per aquets dies, que ho passis molt bé amb tots els teus.
Salutacions Pilar¡¡ :0) :0)



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,