Sopa de Meló, freda, acompanyada amb encenalls de pernil

27 de juliol del 2012

 Flor del meloner


 Quant acompanyava a la meva tía de LLagostera al hort -el troç, que deia ella-  a buscar herba per els "cunis" amb el carro de rodes de goma, era fascinant veure com carregava els estris per tallar, recollir, podar...,i,  un cop tenía carregat el carro fins d'alt amb dita dieta per a la conillada, passava  tot seguint aquelles  flors grogues i  solitàries del meloner, buscant  alguna prova que es veiés que a part de dites flors hi hagués algún fruit al voltant... algunes semblaven petits carbassons que s'estaven inflant de mica en mica, d'altres teníen un bon calibre a punt per posar-hi la falç i deixar-les damunt  del carro amb l'herba per els "cunis"... xxxaaappp... sentía jo... un só relliscos i esventrat donat amb la falç... té, per anar fent camí -em deia- jo no sabía que volía dir, aixó de  fer  camí... aquella forma ovelada va quedar repartida a dues bandes, l'una a la meva mà, i l'altre fent pressió a sobre l'herba per els "cunis". El xarrup delatador i el suc que anava regalimant per els meus braços, anava deixant constància per els llocs que anavem passant, fins arrivar a casa, per posar-me tot seguit a dins de la banyera i després, anar a sopar... 

Sopa de Meló, freda, acompanyada amb encenalls de pernil. 

Ingredients: (per a 4/6 persones) 

   1  Meló d'uns 2 kilos aproximadament, tallat a quadrets.
   1 o 2  Iogurts naturals (jo he fet servir iogurt líquid per beure)
   Troçets d'encenalls de pernil. (País, Ibéric, Serrà...)
   Menta Fresca.



   Preparació: 

  Primer de tot deixarem a part un o dos talls de meló, per tal de fer-hi amb l'aparell pertinent, unes boles, que després ens serviràn per fer-hi unes "broxetes".
   Posarem a dins de la batedora els troços de meló que ja tenim a quadrets, l'hi posarem els iogurts naturals o bé, el líquid per beure i, un cop ho tinguem tot ben desfet, hi posarem unes fulletes de menta tallades finament. Ho deixarem a la navera al voltant d'un parell d'hores i quànt treiem aquesta sopa fresqueta l'acompanyarem amb petits troçets de pernil a dins del bol.
   Podem acompanyar, a part, amb boletes de meló i pernil.


 ... i per a sopar, la segona banda ovalada del meló... 

 (Blocaires; que vagi  de gust¡¡)
 
  Voldría dedicar aquesta entrada, a l'Aurèlia amiga de la Teresa -la meva parella- que fa més de vint anys que es coneixen i tot al contrari a la flor del meloner, són un pom d'amistat, plena de joia, d.al.legría i recolzament constant. Moltes gràcies Aurèlia per estar sempre dins d'aquest pom.

13 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es una manera diferent de menjar el típic meló amb pernil, m' agrada, ben fresqueta que de gust se ha de menjar.
Una dedicatoria molt maca.
Petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Perfecte per a aquestes calors, molt refrescant!

GEMMA ha dit...

M'encanta la sopa de meló. Es un plat que, a l'estiu el faig sovint...
Petonets.

ISABEL ha dit...

Mol bona aquesta sopa freda, jo la faig igual.
Bona idea lo de les broquetes.
Una abraçada i bon estiu

David Vazquez Francisco ha dit...

Sencilla, refrescant... una recepta magnífica per l'estiu.
La faré ven aviat a casa i la disfrutarem a la teva salut!!!

Margarida ha dit...

Una sopa molt refrescant per a aquest temps, Josep!
Una dedicatòria ben bonica la que li has fet a l'Aurèlia!
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La cocinera de Bétulo-
És un plat, molt facilet de fer, i el gust de meló junt amb el iogurt, és molt saborós. Queda molt bé, com a entrant.
Salutacions Ana¡¡ :-D

María Àngels; -Visc a la cuina- Ho és de refrescant i és pot quedar molt bé, com a entrant.
Salutacions María Àngels¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- És un plat, que val la pena disfrutar-ho, doncs entra molt i molt bé a l'estiu.
Salutacions Gemma¡¡ :-D

Isabel; -La cuina de la Isabel- Ho és de bona -ja ho saps- i les broquetes, és per trobar-hi "entrebancs" a dita sopa.
Salutacions Isabel¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

David; -Restaurantes con sentimiento- Ho és de senzilla i refrescant, doncs si la fas, que vagi de gust¡¡
Ens veiem d'aquí uns quants dies, no? bones vacances¡¡ :-D

Margarida; -El món de la cuina- A l'estiu, busquem receptes que siguin; fàcils, ràpides i que les receptes no portin forn...
Salutacions a Tiana¡¡ :-D

Francesc ha dit...

Josep, t'ha eixit un plat de restaurant de cinc forquetes!!! Quina bona pinta que fa!! M'agrada tot: els ingredients, la facilitat de preparació, la presentació!! No cal dir que la faré. Salutacions

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; -A la taula i al llit...- Celebro que t'hagui agradat totplegat. Ja veuràs que és molt senzill fer-ho i queda molt refrescant a l'hora de menjar-ho, al igual que per el convidats, és un entrant molt indicat.
Salutacions a Beneixama¡¡ :-D ;-D

Miquel ha dit...

Felicidades por estos 5 años ya y que sigas muchos años mas con esta buena cocina como esta rica sopas que les distes a tus invitados
Una abraçada

Unknown ha dit...

Miguel; Moltes gràcies per els teus el.lógis.
Salutacions Miguel¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,