Llom Ibéric, amb fons de Salsa de Cireres

12 de juny del 2012


 Flor del Cirerer




 Llom Ibéric, amb fons de Salsa de Cireres

Donderendon, està el terrat
trenta mil homes al  seu costat
tots van de color vermell 
menys ell que és el més vell...

No havieu jugat mai a  endevinalles de petits, mentre eren temps de cireres, i, feieu arrecades amb el mateix fruit a sobra de l'orella? Jo recordo a un veí, que el seu pare era torner i un cop menjat el fruit, amb els pinyols havía fet; xiulets, braçalets, penjolls... 

o aquesta altre ...
 
D'una en una o per parelles
 arracades divertides
penjades a les orelles

 Què... pinta bé...?

Encara que també tot pensant i (jugant) podem fer aquest plat fet amb cireres, fruits aquest, que en podem fer moltes variacions de plats, doncs les cireres dónen molt de marge a la cuina; pastissos, licors, salses, acompanyant carns... ha estat aquesta la meva proposta amb aquest fruit; Llom Ibéric amb fons de Salsa de Cireres i que tot seguit us deixo els ingredients i la recepta.

Ingredients:   (Per a 6/8 persones)

   1 Llom de porc en una peça
   500 c.c. de vi blanc 
   4 cullerades de melmelada de cireres
   100 grams de cireres (sense pinyol) 
   Sal
   Pebre 
  Oli d'oliva

 ...doncs... amb aquest color que tenen les cireres i la salsa que l'acompanya...

    Preparació: 

   Primer de tot, salpabrerem el llom, i el posarem en una safata amb un bon raig d'oli i el fregirem fins que quedi ben daurat de tots dos cantons.
    Un cop agafi color, el posarem al forn i el deixarem coure durant 45 minuts a 200 graus. Afagirem el vi blanc i el deixarem coure 15 minuts més. 
     Per fer la Salsa de Cireres, posarem en un cassó el suc de coure el llom la melmelada de cireres i les cireres sense pinyol, i ho deixarem coure durant un parell de minuts, sense deixar de remenar.
       Per acabar, emplatarem el llom, abans però, el tallarem a rodanxes i podem cobrir-lo amb la Salsa de Cireres, encara que jo prefereixo posar dita salsa a part, per tal que els començals puguin servir-se ells mateixos. 


 ... tant sols em queda dir-vos; que vagi de gust blocaires¡¡



13 comentarios:

Glòria ha dit...

La carn de porc lliga molt bé amb les fruites, i ara que és temps de cireres, s'han d'aprofitar!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quin plat tan diferent. M'encanta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

A la carn de porc li quedan molt bé les salses fetes amb fruites, el gustet dolç que li donen es molt bo.
Petons.

GEMMA ha dit...

Ostres, mira que he fet llom amb diferents fruites,pero mai amb cireres...Ho tindré en comte per una propera vegada...
Petonets.

No tot són postres ha dit...

Molt bo!! Jo n'he fet una de semblant amb filet de vedella i vaig triomfar!!
PTNTS
Dolça

David Vazquez Francisco ha dit...

Sencill, molt bo i realment original.
Aquesta recepta ho te tot per ser un exit a casa.

Visc a la Cuina ha dit...

Aquest és un plat de festa major!

ISABEL ha dit...

Josep, ja esta en marxa aquest llom a casa meva.
Aquest cap de setmana segur que el faig.
Sencill i original.
Que vagi de gust!!!

Fem un mos ha dit...

Al porc li va de meravella aquesta salseta de cireres Ummm
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Glória; -El café de nit- El porc, potser és dels plats que és porta més be amb les fruites, tant sigui amb pomes, peres... i amb aquest cas, amb una salseta molt fineta de cireres, realment estava molt i molt bo. Salutacions per el Josep.
Salutacions Glória¡¡ :-D ;-D

Nuria; -Pa amb oli i xocolata- És força diferent dels plats que es troben a les receptes. Les cireres, és un fruit del qual també podem treure'n forçes variacions a dins de la cuina.
Salutacions Núria¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ana; -La cocinera de Bétulo- Tens tota la raó, Ana, el porc -com també he dit a la Glória- l'hi queden molt bé les fruites, i en aquest cas, aquesta salseta feta amb cireres, l'hi dóna un toc diferent al llom de porc.
Fins aviat Ana¡¡ :-D

Gemma; -Caprofiti- Un plat diferent per un dinar, amb una salsa diferent, amb el toc de les cireres, l'hi queda molt bona, dono fe¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- El triumf va ser apoteósic, igual que tu, amb el tall de vedella, una salseta molt fineta, fet amb el suquet...mmm bonísim Dolça¡¡
Fins la propera Dolça¡¡ :-D

David; -Recetas con sentimiento- No té cap complicació aquesta recepta, i és molt apropiada per fer-ho per si tens començals a casa, el triomf, està assegurat¡¡
Moltes gràcies, per visitar aquest blog David¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

María Àngels; -Visc a la cuina- Ho és, encara que pots quedar molt bé, per algún sant, aniversari o celebració, és un plat que quedes molt i molt bé i bo¡¡
Salutacions María Ángels¡¡ :-D

Isabel; -La Cuina de la Isabel- Celebro que t'hagui agradat aquest plat, ja m'ho diràs quant el facis, i em diguis que és molt i molt fàcil de fer i de menjar¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :-D

Sión i Miquel; -Fem un mos- L'hi queda, que sembla fet a mida. Bona i senzilla¡¡
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,