Pastís de Llentíes (pardines)

14 de març del 2012

 Flors i beines amb els fruits a dins.

   No en vull, de llenties... no m'agraden... em fas menjar-les i saps que no en vull... s'ha de menjar de tot una mica... contestava la meva mare... quià..., demanen mare a la botiga... em tè fregit amb la llegum, l'hi costa menjar-la... sentía parlar des de dintre jo...  María cap problema...que vingui a casa a sopar... Joseeeeeppp... mira que diu la Roser; si vols anar a sopar a casa seva... bééééé...  pensava jo, tot content..., quant vingui el meu germà s'he les menjarà ell... jejeje... 
La taula estava servida i en el moment de portar la sopera a taula, la Roser va treure la tapadora de la sopera i per sopar, vaig menjar; llenties estofades...¡¡

Aquesta anècdota, em va passar de debó i us puc assegurar que des de aquell día, al menys un cop a la setmana les llenties estàn presents a la taula de casa meva, i quànt encara ara, em trobo amb la Roser, sempre parlem d'aquesta anècdota. 

   Dos són els "models" més coneguts de llenties; La Pardina, que són petites i arrodonides, i la Castellana, relativament grosses i aplanades.
     Les llenties són de fàcil digestió i contenent un 25% de proteïnes. Acompanyen molt bé amb l'arrós, pastanaga, patates, alls... i si tot plegat  ho perfumem  amb un parell de branquetes de llorer, i  regat amb un bon rajolí d'oli d'oliva...mmm... que bones, veritat...?. Però bé..., jo he volgut fer-les d'un altre manera i diferents presentació,  aquí les teniu: 


     Pastís de Llentíes (Pardines)

   Ingredients: (per a 6/8 persones) 

   250 Grams de Llenties Pardines.
   3 Cebes de Figueres (mitjanes).
   300 Grams de Xampinyons.
    3 Ous.
   1 Ampolleta de Nata Liquida de 250 Grams. 
   150/200 Grams de formatge Gruyère.  
   Tomàquets cirerols
   Sal i Pebre. 
   Oli.

   
   Preparació: 

   Deixarem les llenties (pardines) en remull a la vigília, i, un cop estiguin bullides les deixarem que s'escorrin i tot seguit, les pasarem per la batadora, junt amb els tres ous, la nata líquida i afegint-li una mica de pebre i sal. Tallarem  les tres cebes ben petites i les posarem en una paella fins que quedin ben rossetes i caramelitzades. Les decantarem.  Farem el mateix amb els xampinyons, després de tallar-los ben petits i deixar-los reduir a la paella, els decantarem.
    Tindrem a punt, un motllo de "plum-cake" i posarem a sota de tot una bona "llepada" de pasta de llentíes, per sobra i posarem un bon "arrebossat" de cebes caramelitzades i per sobra de les cebes, el mateix amb els xampinyons, per acabar amb uns talls de formatge "gruyère" i ho posarem al forn, durant uns 20/25 minuts i el podem servir calent o també fred, -a mí personalment, m'agrada mes  tirant a tebi/calent-.         
     Acompanyarem amb uns tomàquets cirerols i un bon  rajolí d'oli d'oliva per sobre del pastís de llenties. 
  
(Blocaires; que vagi de gust¡¡)
   
    Aquesta és la meva aportació, d'aquest mes a la recepta del 15 dedicat a, les llenties i que els blocs de; Els Fogons de la Bordeta d'en; Xavier i la Sandra, i també, la Marina del bloc; Xocolata Desfeta ens proposen cada mes.  
                                                            

13 comentarios:

La cuina de la Isabel ha dit...

Que original aquest pastís de llenties !!!!!!
Encara que hi ha persones que no els agraden.
A mi es la llegum que més em va.
Una abraçada i que vagi de gust!!!!!!

Cristina ha dit...

No n'havia vist cap de pastís de llenties. Amb el que m´agraden. I l'acompanyament amb xerri el trobo ideal.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Bentornat al 15 Josep, ho fas per la porta gran amb aquest pastís de llenties... per llepar-se'n els dits!
Com canvien els gustos quan creixem, eh? jejeje
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra

GEMMA ha dit...

Hem sembla que de petits, a ningú ens agraden les llenties....pero quan ens fem grans, canviem i fins i tot ens agraden les llenties...
Petonets.

Lídia ha dit...

estic escoltant al meu fill jiji diu el mateix

per cert, moltes felicitats per el dia del teu sant (una mica avançat)

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Quina mousse tan bona! m'agrada molt la idea del formatge Gruyère per sobre (qualsevol cosa amb moooolt de formatge m'encanta ;-)

Petons

angels ha dit...

Quin pastís més original, a mí m'agradan molt aquest tipus de receptes. Felicitats per demà Josep.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

De moment agrair-vos la felicitació, per el día del meu sant.
Moltes gràcies¡¡
Vos contestaré ben aviat. Moltes gràcies de nou.
Josepb. -Menja de bacallà-

Paloma ha dit...

Felicidades, Josep!!! Felicidades por tu santo y además por esta receta. Nunca se me hubiera ocurrido un pastel de lentejas!!! Ah! y gracias por las fotos de las matas de lentejas, no las conocía!
Un petó

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Isabel; -La cuina de la Isabel-
Es força original aquest pastís Isabel, la feina és mínima i el resultat inmens. Una bona llegum, sens cap dubte¡¡
Moltes gràcies per el teu comentari Isabel. :-D

Dolça; -Bufet de postres- Jo el vaig veure en una revista aquest pastís, encara que estava fet amb xoriço jo l'he farcit de xampinyons, trobo que fa més pastís.

Sandra i Xavi; - Els Fogons de la Bordeta-
Bentrobat. Puc assegurar-vos que el resultat és excel.lent. Doncs el tall sembla com si fos un "cake". Els gustos i les formes de cuinar-les.
Salutacions Xavi i Sandra.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- És un tòpic i és la pura veritat. Per qué serà...?
Salutacions Gemma¡¡ :-D

Lídia; -Mis platos favoritos- Jo deia el mateix, el teu fill també i la história es repeteix... es curiós, no...?
Moltes gràcies per el teu comentari.

Helena; -Rico sin azúcar- El "toc" del formatge, li dóna l'acabat d'aquest plat.
Salutacions Helena¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ángels; -La cuina d'Àngels- Cel.lebro que t'hagi agradat aquest pastís, Àngels. Si el fas ja m'ho sabrás dir.
Moltes gràcies per la teva felicitació. :-D

Paloma; -Palometa Cuinereta- A mi tampoc s'ha m'havía pasat per el pensament, un pastís així, però buscant en una revista, el vaig plasma a la realitat.
Moltes gràcies per el teu comentari i felicitació. :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

A TOTS ELS QUE ENTREU I PASSEGUEU PER AQUEST BLOG, MOLTES GRÀCIES, SIGUEU BENVINGUTS I TAMBÉ MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRES FELICITACIONS EN EL DÍA DEL MEU SANT. MOLT AGRAÏT.
JOSEPB. -MENJA DE BACALLÀ-



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,