Amanida Tèbia de Formatge de Cabra, amb Rúcula i Herba dels Canonges

30 de desembre de 2011

 Flor de la Rúcula. 


En aquesta època d'hivern i, per que no, en l' acabament de l'any,  podem prepar-nos  una amanida amb Rúcula, que ja la cultivaven els romans,  junt amb unes Herbes dels Canonges 


 Herba dels Canonges

considerada com  enciam d'hivern, essent un bon substitut de l'enciam tradicional, donant-li un toc de gust diferent a l'amanida,  que en aquest cas, acompanyarem amb Formatge de Cabra tèbi,  un grapat de Nous i mollat amb una mica de Mel, tot plegat amanit amb un bon Oli d'Oliva, fent d'aquesta amanida una  bona opció de sopar de fi d'any, us assembla bé?,
   Les explicacions per aquesta amanida, com podeu llegir, no té cap secret, fer un llit a sobre del plat  amb la Rúcula i les Herbers dels Canonges, passar una micona el formatge per la planxa fins que agafir color, acompanyar amb les nous amb una mica de Mel i totplegat amanit amb l'oli d'oliva, podem posar-hi també, una poma tallada a daus petits i un tall de formatge tallat a la mateixa manera... Blocaires que vagi de gust i... que tingueu una bona entrada d'any¡¡. 


 Que vagi de gust¡¡

BONES FESTES

24 de desembre de 2011


    Que la llum us il.lumini els vostres somnis, al.legríes i el vostre benestar.
    En nom de la Teresa -la meva parella- i amb el meu, Josepb. -Menja de Bacallà- que passeu unes molt Bones Festes de Nadal. 


Bacallà amb bolets

5 de desembre de 2011


 Comprant al Mercat...

  Góita... està d'oferta... que bé no...? a veure, aquella d'allà penjada... sííí... aquella de color plom... sííí... sííí... aquesta, sí senyor... a veure deixime-la emprovar... caramb... sembla talment un figurí... l'hi queda que ni feta a mida senyor... miri's en aquest mirall... pot posar-la a la rentadora sense cap més problema que posar-hi el sabó...  rentada i posada... venga "nenas", baraaato baratooo... ayyyy...  "nenas", venga... venga... que me quiero ir a mi casa de vacío... quant a dit que val...? ...€..., bé, m'he la quedo... si tingués algún problema, no ho dubti... estem aquí cada diumenge i també tenim la botiga en aquest mateix carrer... molt bé, gràcies... a vostè senyor,  bon día...Quin hora és...? acaba de tocar la 1 del campanar de l'església de Sant Esteve...


 Església de Sant Esteve

...bé podriem anar a fer un mos potser...? haguessim pogut anar a Can Nassos, però malauradament, el van enderrocar... estava considerat per els entesos, un dels millors  restaurants de la zona i per altres un dels millors restaurants de Catalunya ara, tant sols en queda el record... però... "espèrete" la meva mare, té el llibre de la Paquita de Can Nassos i el receptari que hi va fer, editat per RAC1, en el pograma; primera pedra i al menys i tindrem el record escrit de les seves receptes...

 La Paquita de  "Can Nassos"
 

    Síííí, síííí... aquets pinatells,  són d'allà del mateix lloc, on varem trobar-ne l'altre día que vam sortir..., que feia poc que havía plogut... i ton pare els va trovar... i en varem fer un cistellet...

 trovats a...

...que després els varem fer amb aquella truita... ah sííí... ja m'en recordo... no..., si ja ho dic sempre, si ta mare no en trova; plan B... ton pare sempre té recursos per trovar-los... ...i dius que els vols fer amb bacallà...? ...Sí del  receptari de la Paquita de Can Nassos... vaig fullejar el llibre i mirant i mirant, en vaig trovar amb aquesta recepta de;

Bacallà amb Bolets.

   El bacallà sempre en tinc, doncs ja saps que a ton pare, -i a mi i a tú també-  l'hi agrada molt, el tinc dessalat des de ahir al matí, aquets pinatells que hem trovat, un parell de cebes tendres que les tallo ben finetes, els tomàquets sense pell i que no tinguin grana, doncs a tú la grana no t'hi agrada trovar-la... una mica de farina per arrebossar el bacallà...



   Bacallà, en un plat amb el paper de cuina.

...que, un cop agafin una micona de color, el deixo en un plat amb paper de cuina, per tal que deixi anar l'exés d'oli, i a la mateixa paella, l'hi poso les cebes tendres i un cop rosseta, li tiro els tomàquets. Un cop tot està ben cuit, és quànt l'hi poso els pinatells a la paella, deixant que els bolets deixint  anar l'aigua i després agafo el bacallà i els poso junt amb el sofregit cebes/tomàquets i un gotet de vi ranci, fins que redueixi.. un polsim de  pebre blanc... si home... ara ho explico...la picada que jo  faig, l'hi poso; 10 ametlles torradetes i pelades, 4 grans d'all, 1 llesqueta de pa torrat,  una micona de fumet de peix, i sinó l'hi poso una micona d'aigua amb una pastilleta d'aquelles petitones de concentrat de peix que, l'hi dóna un gustet també molt bonet... ah... i el julivert... que per cert... l'altre día aquella veïna amb cara de "bruixota", sense dir-me res, va obrir el barri del pati i va entrar  al jardí de casa i em va agafar tot un pom... sort que la vaig veure... ve's que l'hi costava demanar-ho... em fa una ràbia... i després va de senyora per el poble... ...bé... ho pico ben picat tot plegat en el morter... i ho poso junt amb el bacallà i els bolets...

 Tirant la picada.




... mentrestant,  durant aquell quart d'hora  que vaig mirant que faci el "xup-xup", "rentut" els quatre plats que he  pogut  "embrotir"  i vigilo que no s'enganxi... i si és així... una micona més de fumet/aigüa i tanco el foc i ho tapo...
 
 Mirant que faci  el "xup-xup" i que no s'enganxi.
... passat aquest temps, ho serveixo a la mateixa cassola al mig de la taula i...

 ... mmm...
 ... on és el saler...?

... que vagi de gust...¡¡
... passeu-me el porró siusplau...¡¡... ... no, si  ja ho diu la Paquita de "Can Nassos", en el seu llibre  que, els dos pilars de la cuina catalana són; El senyor Sofregit i la Picada... ... i per l'endemà, aquest bacallà amb bolets,  pot encara està més bo no...?


 Aquest, Racó Amagat, heu sabut de quin lloc es tracta...? Sinó és així, trapitgeu aquí

    Dedico aquest "post", i la recepta, a la María Rosa que, a part de ser una gran caçadora de bolets, és una molt bona cuinera. Moltes gràcies Maria Rosa