Pits de Pollastre amb Magranes i Cava.

8 de novembre del 2011

 Flor de la Magrana.

   Un  fruit de tardor, que trobo molt interessant, tant per la quantitat de receptes que hi podem fer, com també  dins de la mitología grega el potencial que ha tingut aquest fruit, al igual que l'história i les llegendes que s'han explicat; La Magrana. Aquest fruit, -com  ja he dit- a la cuina i tè moltes receptes i aquí, com un petit exemple, en teniu una. Combina molt bé amb els fruits secs -pinyons, nous,- donant-hi un toc molt bonic de color i sabor a les guarnicions de carns i també de peixos.
   Dins la mitología grega, Hera deesa dels Déus, de la fertilitat, del matrimoni i del neixament, era molt aficcionada a menjar aquest fruit, doncs, es creia que era  menjant aquest fruit, la fertilitat aumentava i els neixaments també. És un dels tres símbols de la deesa Hera, junt amb la diadema i les plumes de paó.
     A Armènia, Java i la Xina representa la fertilitat.
    Quànt Romeu declara l'amor a Julieta l'hi canta una cançó sota un magraner... Ai... l'amor..., doncs jo també hi col.laboro amb aquest apartat  tot dient que, aquest plat, està fet amb molt d'amor...

 Una deliciosa salsa de magranes i cava...

  Ingredients: 
   
     3 Pits de Pollastre tallats a filets ( com si fossin per a arrebossar)
     2 Megranes.
     1 Copeta de cava Brut Nature.
     Oli d'Oliva.
     Sal i Pebre.


 ... acompanyat dels pits de pollastre...

    Preparació:
      Salpebrerem els pits de pollastre i els col.locarem en una cassola i amb una micona d'oli, deixarem al foc fins que quedin daurats. Reservarem.
      Partirem per la meitat les magranes i amb una mà de morter, picarem les magranes treien la grana vermella i les posarem dins una batadora fins aconseguir el seu suc. Posarem aquest suc dins la cassola  que em tret els pits i ho berrajarem, deixant-ho reduir una estoneta, acompanyarem amb uns grans de magranes.
     Al cap de 10 minuts hi posarem els pits de pollastre que teniem reservats deixarem 10 minuts mes al foc i tirarem la copeta de cava, deixant-ho reduir al voltant d'uns 10 minuts mes.
     Amb un colador xinés, passarem la salsa,  col.locant dita salsa amb una salsera.  Tirarem una micona de la salsa per a sobre, acompanyat amb uns quànts grans més de magranes. Servirem.


 ...blocaires, que vagi de gust¡¡



 

17 comentarios:

GEMMA ha dit...

M'agrada molt aquesta combinació de cava i magranes. Convertir uns simples filets de pit de pollastre en un plat de diumenge!
Petonets.

Anònim ha dit...

QUE HERMOSAS PALABRAS Y ES VERDAD TODO LO QUE SE HACE CON AMOR SALE RICO.... TE FELICITO POR EL LINDO PLATO Y LA COMBINACIÓN QUE LE HAZ PUESTO EL CAVA, LA GRANADA Y EL FILETE DE POLLO,,, UNA
DELICIA.. RICA RICA
BESITOS

Cristina ha dit...

Ostres noi, et deixes caure de tant en tant però quan ho fas, ho fas de luxe! quin platàs!

ISABEL ha dit...

Josep , a partir d'ara veure les mangranes amb uns altres ulls, després de les macas paraules de la introducció.
Un plat de luxe!!!!!!!!!!
Una abraçada

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Màgrada possar-les a les amanides, però aquests pits de pollastre es veuen molt bons am la magrana i el cava.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Quina preciositat la flor de la mangrana, un bon plat de pollastre amb el cava i la magrana Ummm
Una abraçada

las recetas de ella y el abanico ha dit...

Que romàntic que estàs avui, Josep!
Doncs jo avui de postres he menjat unes magranes que eren una meravella amb el seu color vermell-robí!!!
Mai me les he menjat en salsa, i penso que és una bona opció.
Petons

Paloma ha dit...

Josep, me encantan tus entradas. No sólo nos regalas recetas exquisitas como esta, sino que además, nos ilustras con historias y leyendas... Un placer leerte.
Un petó

No tot són postres ha dit...

M'agrada... cava i magrana!!!

PTNTS
Dolça

bojosperlacuina ha dit...

Precisament aquests dies tenia ganes de preparar carn amb salsa de magranes. Quina combinació tan bona!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Mai havia vist la flor de la magrana. És preciosa! Dins de la mitologia grecoromana també Proserpina, filla de Ceres, està lligada a aquest fruit, ja que Plutó li va fer menjar 6 grans de magrana que simbolitzaven la fidelitat i els 6 mesos de l'any que l'havia d'acompanyar als inferns.

Petons!
Anna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- Moltes vegades, -per no dir sempre- les coses més senzilles acostumen a ser les millors.
Salutacions Gemma¡¡

Carme Consol; -Anónim- Tot el que es fa amb amor surt bé. I tots els ingredients surten molt i molt bé tant de preu, com de qualitat.
Salutacions Carme¡¡

Cristina; -Bufet de postres- M'agrada quant faig "Racons Amagats", buscar l'història del lloc -en aquest cas el producte, l'anís- i després fer-hi el plat edequat, tot plegat no es pot fer amb un dia, necessito buscar l'informació, anar-hi jo personalment etc...
El plat és molt senzill de fer i queda molt presentable. Una abraçada Cristina¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Isabel; -La cuina de la Isbel- A part del que he explicat, la magrana porta moltes vitamines, ferro i també zenc, és una fruita molt i molt complerta i potser poc reconeguda a la cuina.
Un plat de luxe i d'una sensilleza molt elevada, que val la pena fer-ho.
Salutacions Isabel¡¡

Ana; -La cocinera de Bétulo- La magrana, com estic dient, té molta sortida a la cuina, i a part de posar-les a la amanida, també si poden fer moltes combinacions, amb salses al igual que en repostería i amb gelats.
Salutacions Ana¡¡

Sión i Miquel; -Fem un mós- Ho és de bonica la flor de la magrana, i el plat també queda molt i moltbonic de fer, la Teresa, la meva parella, l'hi va agradar molt, també vaig dir-li -com dic en el bloc- que estava fent amb molt d'amor...
Miquel i Siòn, salutacions¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Montse; -Las recetas de ella y el abanico- ...tampoc et quedes enderrera, amb els colors vermell/robi, aquets colors són passió...
Si fas alguna salsa amb les magranes, ja m'ho diràs, salutacions Montse¡¡

Paloma; -Colometa Cuinereta- Tot plat, recepta i els ingredients, tenen les seves anécdotes, històries, llegendes... són aquests fets, que hem fan mirar i buscar el per que de tot plegat. Amb les teves paraules, m'ajuden a procurar, cada vegada a millorar-ho més. Moltes gràcies Paloma per els teus el.lògis. Salutacions Paloma¡¡

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Doncs... disfruta-ho¡¡
Salutacions a Reus¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

María Antònia i Pere; -Bojos per la cuina- Aquesta és una combinació, un altre bona combinació, és la que podeu trobar apretant on diu "aquí" dins d'aquesta mateixa entrada i que també hi trobareu un altre combinació d'aquest sensacional fruit, que és; La Magrana.
Salutacions Pere i María Antónia¡¡

Anna; -La cuina d'en Bernat- Moltes gràcies per el teu comentari i gràcies per explicar-nos més, mitiol.lógicament parlant, sobre aquest fabulós fruit que és; La Magrana.
Salutacions Anna¡¡

Ruben ha dit...

Jo coincideixo amb Fem un mos: la primera fotografia és preciosa :-)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone; -Catacuina- Tot fruit, abans, ha tingut la seva flor. Els fruits són el resultat d'aquets exel.lents plats.
Moltes gràcies per el teu comentari¡¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,