Sopa de Castanyes amb fredolics acompanyat amb encenalls de pernil.

28 d’octubre del 2011

 Flor del Castanyer

 Una sopa de Castanyes...

   Temps de tardor, de Castanyes, de pluja i sembla ser que de fred...
Tots Sants,  "La Castanyada"... no us assembla que abans d' anar a fer dita "Castanyada" podríem disfrutar d'aquest article que ens aporta la naturalesa i, on la sensilleza d'aquest plat fet de Castanyes  pot ser una bona solució per el fred?. Disfrutem  de les Castanyes i de la seva variació dins de la cuina donant-hi, en aquest cas, un toc amb els bolets i els encenalls de pernil. 


 ...senzilla i ràpida  de fer...

     A Catalunya, les Castanyes es fan o bé torrades o també ensucrades. Al igual que, es poden fer farines, pastissos, també s'extreu licor de Castanyes. S'acompanyen molt i molt  bé amb el porc, bé siguin amb uns peus de porc, que si us venen de gust, aquí en teníu la recepta, amb uns filets de porc tallats a rodanxes, unes costelles de porc...    
    Però bé, anem per aquesta sopa de castanyes i els ingredients que la fan possible: 



... amb encenalls de pernil i fredolics...

Ingredients: (per a 6 persones)

750 Grams de  Castanyes.
100  Grams de fredolics (també poden ser; camagrocs,  moixarnons, carreretes...)
1 Litre de brou de gallina. 
Encenalls de pernil.
1 Tall de beicón  (opcional) 
 Sal.


                                                                       ... que vagi de gust.¡¡

Preparació:   

   Bullirem les Castanyes amb la seva pell 10 minuts al foc, un cop siguin fredes treurem la pell i  les posarem en un pot amb aigua calenta i les desfarem amb una batadora. Posarem els fredolics a escaldar 3 minuts i  els posarem a la sopa de Castanyes junt amb el seu caldo.
   Col.locarem dins de la sopa de Castanyes els encenalls de pernil barrejant-ho i la servirem que sigui ben calenta.
    Per un altre banda podem fregir el tall de beicón i tallar-ho a quadrets petits i posar-ho dins de la sopa.
  
      (blocaires; que vagi de gust i... que tingueu una  bona "castanyada"¡¡)
 



18 comentarios:

paco ha dit...

Hola Josep, el otro dia no te puse comentario alguno, estaba algo nublado, hoy sí, y veo que has preparado una sopa de castañas que no conocia y doy por hecho que haciéndola tu, debe de estar riquísima.......una abraçada.......paco

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

No n'he menjat mai però fer-me'nben aviat. Gràciesper la recepta

Anna ha dit...

He mejat castanyes amb costellò, fins i tot torrades amb sal, però en sopa no! Una bona opció per els dies de fred!
Petons

No tot són postres ha dit...

Bona idea aquesta de cremeta castanyes, amb"vellanes" si que n'he fet i la veritat es que així amb castanyes també ha d'estar ben bona!!

PTNTS i bona castanyada
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es un plat que no he tastat mai, a casa la costum es mejar-les torrades o crues, tinc que provar altres maneres i la sopa que has fet hauría sigut ideal aquest dies enrera més frequets.
Petons i bona castanyada.

ISABEL ha dit...

Aquesta no la coneixia, la provaré, ara venen ja de gust les cremes i sopes.
Original.
Que vagi de gust!!

GEMMA ha dit...

Realment, ara ve la època que venen de gust a quets plats i aquesta sopa de castanyes es una bona opció. No ho havía vist mai.
Bona castanyada.
Petonets.

Anònim ha dit...

Just ahir vaig fer una crema de castanyes per un sopar que tenia i va triomfar! Aquesta sopeta amb els fredolics i el pernilet ha de ser un autèntic vici!
Petons
Sandra

Cristina ha dit...

Quina sopeta! La trobo digne d´un àpat per convidats. M´agrada que hi hagi fredolics.

Margarida ha dit...

Quina sopeta més bona! I jo que només em menjo les castanyes torrades...
Petons

Teresa ha dit...

No hagués dit mai fer una sopar de castanyes! però segur que ha d'estar molt bona, amb els bolets i el gustet del beicon, Quina flor més maca fa! bona setmana!

ANNAFS ha dit...

No havia vist mai una recpeta semblant, i ñles castanyes ens agraden molt, així que a veure si la provo!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Una recepta molt tardorenca! M'ha agradat veure la Rambla de Badalona, fa dies que no hi passo!

Petons!
Anna

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Estic content que estiguis passejant per els blocs i fent visites, doncs, aixó vol dir que et trobes bé i a gust fent-ho. Rep una forta abraçada Paco¡¡

Nuri; -A peu coix- Doncs, fàcil de fer i fàcil de menjar també. Salutacions Nuri¡¡.

Anna; -El meu blog de cuina- Amb costelló son ben i ben bones, amb sopa i acompanyada amb pernil i/o beicón és molt "poderosa".
Un petò Ana i fins la propera.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- És un altre manera de menjar castanyes, acompanyades amb "entrebancs" per dins, l'hi donen un gust molt i molt bona.
Un petò Dolça¡¡ :-D

Ana; -La cocinera de Bétulo- La manera que ho dius de menjar-les, són les tradicionals, aquesta que presento, és una alternativa diferent per menjar-les també.
Salutacions Ana. Una abraçada "col.lega".

Isabel; -La cuina de la Isabel- És original i, com ja he dit, facilota de fer entra molt i molt bé.
Un petò Isabel¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -Caprofiti- Amb la variació, està el gust, al menys és el que diuen, aquesta és una alternativa per fer de les castanyes un altre plat i diferent de menjar-les torrades, que també són ben i ben bones¡¡
Salutacions Gemma¡¡ ;-D

Sandra i Xavi; -Els fogons de la Bordeta- Una crema de castanyes, quin plaer mes majestuós també...
Aquesta sopa, és més "basta" i més descabellada de gustos, encara que amb el pernil i altres "entrebancs" que vulguis posar-hi, tot aixó que guanya.
Salutacions Xavi i Sandra¡¡ ;-D

Cristina; -Bufet de postres- La veritat, és que sí que ho és, posant-hi al voltant de la sopa, diferents plates de pernil, beicón, pinyons... tot tallat a daus, queda una sopa molt consistent i bona.
Una abraçada Cristina¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Margarida; -El món de la cuina- Bones les castanyes torrades també. Aquesta és un altre forma de menjar-les i realment queda molt bé.
Salutacions a Tiana¡¡ :-D ;-D

Teresa; -Com a casa res- Beicón, bolets, pernil... són productes que hi lliguen molt bé, també amb pinyons, pa torrat...
Una bona sopa, senzilla de fer amb productes que l'acompanyen d'alló tant i tant bé.
Una abraçada Teresa¡¡ :-D

Anna; -M'agrada cuinar- Doncs si la proves, ja m'ho diràs, acompanyala amb uns bons bolets del Berguedà, de segur que ho encertes¡
Salutacions i una abraçada Anna¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -La taula d'en Bernat- temps de tardor i de castanyes un altre manera de veure la tardor a la cuina.
Una abraçada Anna¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,