Propostes per el Sant Jordi 2011 acompanyat del SuperSantjordi¡¡

14 d’abril del 2011



 Les propostes d'en Josepb. -Menja de Bacallà- acompanyat del SuperSantJordi¡¡ 

Espero que siguin -també- del vostre grat.
    Encara que falta una setmana llarga per a Sant Jordi, m'ha semblat oportú posar-vos les novetats d'enguany, per tal que d'aquesta manera, després no tot siguin presses d'últim moment per anar a buscar el, o els, llibres. Aquest any, també, Sant Jordi cau amb Setmana Santa i molts de vosaltres estareu cel.lebrant unes merescudes vacançes i potser, escollireu algún d'aquets llibres que aquí us deixo per poguer-los llegir.

   També voldría dir-vos que, d' aquest modest blog, m'agradaría donar-vos a coneixa aquelles novetats per aquest Sant Jordi 2011, al igual que també, modesta serà la meva opinió sobre els llibres que he llegit, en cap moment voldría fer una crítica sobre aquets quatre llibres, tant sols són els llibres que m'han semblat de bona lectura per el meu modest entendre.

     Comencaré amb; Riña de Gatos, (Madrid 1936) de Eduardo Mendoza, guanyadora del Premi Planeta 2010. Aquest llibre el vaig penjar el dia 12 de febrer i si us bé de gust donar-hi una ullada, crec que val la pena fer-ho.Trapitjeu aquí.

    El segon llibre que us recomano és; El día que David Niven va venir a dinar al Paral.lel, de  Miquel Giménez. Una passejada pel temps -anys 60- de la mà d'un nen del Poble Sec -Miquel Gimènez- on veu; els personatges, menjars i llocs, acompanyats del seu pare, cambrer "del Barcelona de Noche" on ens explicarà les vivéncies d'questa època... nosaltres per la nostra banda també, varen coneixa altres personatges, àpats e indrets, on totplegat ens duia al mateix camí. La nostra infantesa.

   Miquel Giménez -infant- ens porta una passejada emblemàtica pel temps, on no hi falten, les anécdotes de l'escola i el profesor de FEN (Formación del Espíritu Nacional,) -les nenes encara que no ho expliqui l'autor feien; "Labores del Hogar"-  Com també parla dels cupons, Ahorro del Hogar -que... ho recordeu...? i que d'una manera consisa ens explica com eren aquets cupons i com s'enganxaven amb llibretes, el diumenge a la tarda, tota la familia.
       Ah...¡¡ i sense oblidar tampoc les fulles d'afeitar marca "La Palmera" on tota la familia les feia servir; el pare per afeitarse-o mal afeitar-se-, la mare per depilar-se i el Miquel, per fer punta en els llàpis... doncs sí, una passejada emblemàtica pel temps, on hi podem trovar aquestes vivències, anècdotes  i moltes més coses  que el Miquel Gimènez i de la mà de l'editorial Acontravent, hi podem trovar. La primera edició és del Gener del 2011.

La tercera proposta és; El Cau del Conill, de Cristian Segura, premi Josep Pla 2011.
   La bella burgesía europea trontolla amb l'entrada económica xinesaL'industrial Amadeu Conill es veu  ofegat degut a la crisis del mercat asiàtic atacat per la "Crisis de l'enciam"  i on els productes d'aquest continent, són atacats per un virus alimentari. L'empresari Amadeu Conill i la seva empresa, Setrills Conill, es  veu somergida en dita crisis. Res sembla salvar la seva empresa. Època actual. 1ª edició, febrer del 2011. Edicions Destino. 

    L'útima proposta és; (No l'he acabat de llegir encara però, m'ha està donant molt bones vibracions/ sensacions.)
   Un Hotel a la Costa de Nancy Johnstone. Any 1934. La  Nancy Johnstone i el seu marit marxen de Londres i s'instal.len a Tossa de Mar, on construeixen un hotel, temps de descoberta d'un paisatge i d'un país, aquesta descoberta és compartida amb escriptors, polítics i pintors anglesos simpatitzants amb la República. Un cop esclata la guerra -1936-1939- l'hotel es convarteix amb una colónia humanitària per a 30 nens refugiats. A la retirada, -final de la guerra, principi de la postguerra - els Johnstone no van abandonar mai els "seus" trenta nens.
    Crònica a la Costa Brava durant la  República i la Guerra Civíl, dietàri de la desfeta republicana, peripécies cuotidiànes... és aquest llibre, on l'autora escriu en viu aquestes cròniques viscudes en primera persona. 1ª edició, gener del 2011. Tusquets editors.


     (Blocaires que tingueu una  molt bona diada de Sant Jordi¡¡)

14 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Que tingueu una molt bona diada de Sant Jordi. :-D :-D :-D
Sigueu benvinguts en aquest blog, al igual que també, moltes gràcies per els vostres comentaris.
Josepb. -Menja de bacallà-

Cristina ha dit...

A mi ja me l´han regalat: Promet-me que serà lliure d´en Jordi Molist...
Respecte als que proposes jo triaria "Riña de Gatos" i "El dia que David Niven..." Però de vegades és fa difícil perquè el que tu creus que gaudiràs amb la seva lectura després per a tu és un nyap.

Bon Sant Jordi

Francesc ha dit...

Prenc bona nota de les teues propostes. Salutacions i moltes gràcies!!! Ah, i BONA DIADA!!!!

paco ha dit...

Estimat Josepb, todavia no puedo leer libros, tengo varios pendientes por leer péro ya los leeré, en cambio sí recuerdo muy bién lo que citas del FEN, de las cuchillas de afeitar La Palmera, recuerdo otra marca La Sevillana, y cómo no las cartillas de racionamiento, el estraperlo y demás cosas que conquistamos gracias al "Glorioso Caudillo por la Gracia de Dios", josepb hoy es 14 de abril, aniversario de la malograda República.....saludos paco

Visc a la Cuina ha dit...

Propostes anotades!

angels ha dit...

Ja m'havia agradat el que m'havies explicat, però ara ho tinc una mica més complicat, però com tinc que comprar mes d'un. Bona Diada de Sant Jordi Josep.

ANNAFS ha dit...

Dues propostes ben interesants, les tindré en compte.

Glòria ha dit...

Gràcies per les recomanacions, Josep. Uns títols a tenir en compte en el "tria i remena" que farem el dia de Sant Jordi.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Bufet de postres- Digue’m que seràs lliure, el vaig fullejar a la llibrería... època del Renaixament -1450- els pirates enveeixen Llanfranc i un dels pescadors mora mentre se l’hi emporten la seva senyora i la seva filla. Abans de morir l’hi fa dir al seu fill de dotze anys que l’hi prometi que serà lliure...
Un viatja entra Barcelona, Sardenya, Nàpols, Roma... L’Inquisició, la pesta a Barcelona l’ofici de llibreter que apren el jove fill del pescador... crec que té molta trama i poder aquest llibre Cristina... Disfrute’l¡¡ :-D

Francesc; -A la taula i al llit...- ...Propòstes que espero que siguin del teu agrat Francesc. Bona diada també per a tu i l'Oretto¡¡ :-D ;-D

Paco; -Pau&Vell- Quants bons records en ha deixat el "Glorioso Caudillo..." i tot els anys després de la seva mort... i com les piles alcalínas de Duracell... i duran i duran i...
El llibre de; El dia que David Niven... explica moltes d'aquests records que ens va deixar el "Glorioso..."
Que tinguis una bona diada Paco¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mª Ángels; -Visc a la cuina- ...doncs, que tinguis una bona diada¡¡ :-D ;-D

Àngels; -La cuina d'Ángels- aquets quatre llibres que he posat, són els que jo he llegit -Un Hotel a la costa no l'he acabat encara, però és de moment, el que m'ha està donant més bones vibracions- si aquestes quatre propostes et serveixen de "plantilla"...
Que tinguis una bona diada Àngels¡¡ :-D ;-D

Anna; -M'agrada cuinar- ...Espero que t'hagi servit d'ajut, aquestes propostes Anna¡¡
Que tinguis una bona diada Anna¡¡ :-D ;-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Glória; -El café de nit- Aquestes quatre, més -aprofitant la bona entesa- el primer que ha dit la Cristina -Bufet de postres- novel.la histórica i el relat que l'envolta -he llegit la sonópsis- molt ben documentat. Digue'm que seràs lliure de Jordi Molist.
Que tingueu una bona diada Josep i Glória¡¡
:-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

"Promet-me" que seràs lliure, envers de; "Digue'm" que seràs lliure, m'he equivocat al posar el títol del nom del llibre.
Que tingueu una bon dia de Sant Jordi¡¡ :-D
Josepb. -Menja de bacallà-

No tot són postres ha dit...

M'ho llegiré a poc a poc i tindré en compte les teves recomanacions.

Gràcies
PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Doncs, de la mateixa manera -a poc a poc- que tinguis una molt bona diada de Sant Jordi Dolça¡¡ :-D ;-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,