Pizza de Pagés./ Pizza de Payés.

5 de març del 2011

 Pa rodó/ Pan redondo.
Obrirem el pa per la base/Abriremos el pan por la base.
 ...aquí la tenim.../...ahí la tenemos...

... tirarem una micona d'oli.../ ...tiraremos un poquito de aceite...

 ...posarem unes rodanxes de sobrassada.../... pondremos unas rodajas de sobrasada...

...unes altres de botifarra blanca i negra.../ ...otras de butifarra blanca y negra...
 ...una mica de pernil.../... un poco de jamón...
...un grapat de pinyons.../ ...un puñado de piñones...

... una micona d'oli,  ho posarem al forn 15minuts i.../ ...un poquito de aceite, lo pondremos al horno 15 minutos y...


...que vagi de gust¡¡. / ...que aproveche¡¡.
                                                         

               (Mengeu-la, deseguida que surti del forn/
              Comerla, enseguida que salga del horno)


hemc 52 - pizza casera


   Aquesta és la meva aportació al HEMC d'aquest mes i on, l'anfitriona, Irene,  i el seu bloc;
 Sabor impresión, ens convida a preparar la  nostra pizza preferida.
   A l'antiga Grècia, cobríen els pans plans amb oli, herbes aromatitzades i formatge. Els romans ho deserrollaren amb un pa pla, amb formatge i mel i aromatitzat amb fulles de llaurer.
   Modernament, la pizza agafa la forma que avui en día coneixem al segle XVII a la ciutat de Nàpols, lloc on existeixen les primeres referencies documentades als voltant  dels origens d'una especie de coca amb tomàquet. A finals del segle XIX es va afegir el formatge.


  
 Pa, extret de les runes de Pompeia.
Pan, extraído de las ruinas de Pompeya.
Fotografía de Wikipedia.    (*)

(*) És curiós veure els talls del pa, quasi igual els talls de les pizzes d'ara.

(*) Es curioso ver los cortes del pan, casi iguales a los cortes de pizza de ahora.

Esta es mi aportación al HEMC de este mes y donde, la anfitriona, Irene, y desde su bloc;
Sabor impresión, nos invita a preparar  nuestra pizza preferida.
   Los antiguos griegos cubrían el pan plano con aceite, hierbas aromáticas y queso. Los romanos desarrollaron, un pan plano untado con queso y miel y saborizado con hojas de laurel.
   La pizza moderna se desarrolló hacia el siglo XVII en la ciudad de Nápoles, lugar donde existen las primeras referencias documentales acerca de los orígenes de una especie de tarta con tomate. A finales del siglo XIX se le añadió el queso.



31 comentarios:

josep ha dit...

original i ràpida de preparar.
una abraçada

MaryLou ha dit...

Què bona!!!! la més ràpida i saborosa!!!!
Petonets

Curra ha dit...

Sabrosa pizza, si señora.
Besotes

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una pizza molt nostrada. M'agrada.
Petons.

paco ha dit...

Josep, es nota que estic molt millor per que, només veure la tégua pizza me entra una fam descomunal....molt bona josep.........abraçades....paco

Margarida ha dit...

I ja ho crec que ha de ser bona! M'ha encantat aquesta pizza de pagès, encara que si vols que et digui la veritat acostumo a menjar-me-les bastant més vegetarianes!!!! això sí, sense formatge, com tu. No hi ha res com un bon rajolí de bon oli!
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Molt bona i ben contundent aquesta pizza. Jo a vegades faig les pizzes amb llesques de pa de pagés. Però així ha de quedar millor.

Mai ha dit...

Josep, tu si que en saps! a mi he de dir que no en sóc massa de pizzes, però aquesta, aquesta si! hehehehe.
petons

BuenasMigas. ha dit...

Caram Josep, aquesta pizza de pagès és màxima! Quina cosa més bona...!!

Mercè ha dit...

Josep, aquesta coca de pagès ha de ser bru-tal!! Tu sí que en saps. ;)

Anònim ha dit...

hola josep. te felicito por la pizza de payes.. , lo buena que estasssss rica rica...desde el PERU tu fans numero (1) un beso y un abrazo fuerte..... CARMEN CONSUELO

Anònim ha dit...

Josep, la casualitat vol que el mateix dia, ens varen visitar dos amics holandesos i els varen servir per sopar una especie de pizza igualete a le que tu mostres, el pa era de poble - un que aqui fan especial - obert i torrat poc a la plancha, rescat dall i sucat amb tomaquet, els ingredients igualets meyns els piñons i si butifarra d´ou, van quedar encantats.
Ideas bones i compartides una abraçada. JAUME

Nieves ha dit...

hola Josep m'ha encantat la teva pizza amb història inclosa, tens nova seguidora, i de moment em quedo per la teva cuina. un petó.

Nieves.

Suny Senabre ha dit...

Vaya pizza, la base es buenísima, vaya pinta tiene el pan.

Besos,

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ràpida i bona. On hi hagi un pa de pagès...

PILAR ha dit...

Si la vista del pa de pagės ja era bona, la conversió en pizza es genial. Una pizza ben contundent.
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Moltes gràcies per els vostres comentaris, i sigueu benvinguts en aquest bloc.
Josepb. -Menja de bacallà-

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -El café de nit- Així és Josep, diferent, ràpida i contundent.
Igualment per tu i la Glória¡¡ :-D :-D :-D

Marylou; -Pa amb tomàquet- Ho és de bona i molt facilota de fer. Salutacions Marylou¡¡
:-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Curra; -La cocina és imaginación- Molt bona, és aquesta pizza, al igual que els ingredients, qe són molt fàcils de trovar i de fer. Una abraçada Curra. :-D

Ana; -La cocinera de Bétulo- ...si és que els pagesos, en saben molt... Salutacions "colega".

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco; -Pau&Vell- Veig que aquesta "pizza" t'ha il.luminat l'ànima... i també l'estòmac...
Salutacions ben coordials a Crevillent¡¡ :-D

Margarida; -El món de la cuina- ...és que l'oli, és molt intel.ligent... aquesta versió de la pizza de pagés, té moltes versions i a quina més bona.¡¡
Una abraçada cap a Tiana¡¡ :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Aquesta "pizza", no és millor que la teva, tant sols és diferent Anna, i si l'acompanyes amb productes de la teva zona...
Salutacions cap a Olvàn¡¡ :-D :-D :-D

Mai; -Maiblog- ...saps per que...? perque és de la terra, amb oli de la terra i productes de la pagesía.
Petons "ganxeta" :-D :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -Buenas migas- Màxima de sabor i la consistència d'aquesta "pizza" tot dependrà del que l'hi volguis continuant posant.
Moltes gràcies per passejar per aquesta -la teva- cuina, Anna¡¡
Una abraçada Anna¡¡ :-D :-D :-D

Mercé -Cuina per llaminers- ... i quanat l'es patarres, i l'he deixes cruixent a la boca...
Salutacions Mercé¡¡ :-D :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Carme Consol; -Anónim- ... és que tot el que faig, per a tu és soblim... així dona gust...
Un petò i una abraçada Carme Consol¡¡ :-D

Jaume; -Anònim- Quànt un plat és bo, es per disfrutar-lo a totes hores i amb tota mena de gent, on hi hagi uns bons tomàquets -de Súria- i la resta d'ingredients siguin de qualitat, és per disfrutar-ho de debó¡¡
Salutacions Jaume¡¡ :-D :-D :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Neus; -La cocina de Nieves- Celebro que t'hagi agradat aquesta "pizza" i també celebro que estiguis passejant per aqui, sigues benvinguda Neus¡¡ :-D :-D :-D

Suny; -Rosista y Suny Olivas en la cocina- Tot estava al seu "punt".
Todo estaba en su "punto".

A peu coix; Tens tota la raò, és que allà ón hi hagi un bon pa de pagés...
Salutacions¡¡ :-D :-D :-D

Pilar; -Cau de cuina- la metamorfósis, com pots veure d'aquesta "pizza" és realment extraordinària, doncs són productes creats a la naturaleza...
Petons també per a tu Pilar¡¡ :-D :-D :-D

juliana alonso dorola ha dit...

buenisima idea! y express!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Juliana; -Horneando algo- Celebro que t'hagui agradat Juliana, i en aquesta cuina, sempre trovaràs forçes coses "express".
Salutacions Juliana¡¡ :-D :-D :-D

Juliana; -Horneando algo- Celebro que te haya gustado Juliana, y en esta cocina, siempre encontraràs muchas cosas "expres".
Saludos Juliana¡¡ :-D :-D :-D

Ruben ha dit...

Una gran solució per si ens fa mandra fer la base de la pizza :-)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Surfzone; ... és que el que no pensin els pagesos amb els seus productes...
Moltes gràcies per el teu comentari¡¡ :-D

Cotó de sucre ha dit...

M'ha agradat molt la idea, jo ha faig amb llesca però així queda molt original. Fins aviat!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cori i Mercé;-Cotó de sucre- D'aquest manera, té més aguant, doncs també té més base, aixó sí s'ha de menjar deseguida, doncs el pa queda sec deseguida.
Salutacions cap a Reus¡¡ :-D ;-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,