Bunyols de bacallà.-

31 de juliol de 2010

Bunyols de bacallà.-


 Que vagi de gust...¡¡


Moltes gràcies a tots vosaltres companys bloquistes, per la vostra comprensió, paciència i també per les vostres visites que heu fet durant tots aquets dies, en aquest blog. Per tant, sigueu de nou benvinguts un altre cop.
Una satisfacció poguer tornar un altre cop i gaudir amb tots vosaltres de noves passejades per els vostres blogs i disfrutrar tot mirant i llegint; les escapades, les vacances, les recomanacions de lectures, poesies escoltades amb els auriculars, àries d’òpera… i com no…¡ aquets plats que llueixen tant i tant bé a les pantalles dels vostres ordinadors i que de bon grat donen ganes de donar-hi una bona mossegada…
Bé doncs, procuraré estar al corrent de les vostres recomenacions el més aviat possible, mentrestant rebeu una salutació ben coordial. Josepb. –Menja de bacallá.-

He fet aquesta parada obligatòria per les obres que us vaig explicar, encara que cada dia tenim que menjar i també tenim que fer la parada obligatòria per tal de fer els àpats obligatoris que el nostra metabolisme ens demana. Buscant menges amb bacallà, no podia escaparse’m aquests bunyols, trets del llibre; El Gran llibre de la cuina catalana, d’en Josep Lladonosa i GiróEditorial Empúries,1991- i on la gràcia d’aquets bunyols, rau amb la micona de llard, escampada dins la massa, i fan que dits bunyols tinguin obligatòriament, aquell gust d’abans, fets amb la paciéncia i l’amor que dominaven les nostres mares i àvies, quan es posaven a la cuina.
La fórmula per fer-ho…?...és aquesta… (després ja vindrà la paciència i l’amor per aconseguir-ho…)


Ingredients: (per a 6 persones, 30 bunyols aproximadament)


300 Grams de bacallà remullat (morro).-
200 Grams de farina (aproximadament).-
75 Grams de llard.-
3 Grans d’alls.-
2 o 3 Ous.-
Dos gots d’aigua de coure el bacallà.-
Unes branquetes de julivert.-
Sal i pebre.-
Oli (per fregir).-


Elaboració:


Posarem el bacallà cobert d’aigua al foc en un recipient, perquè s’escalfi (sense que arribi a bullir). Un cop perbullit, traurem l’aigua. Netajarem de possibles espines i pell i el picarem al morter. Posarem al foc l’aigua i el llard. Un cop arrenqui el bull, afegirem la farina i sense deixar de remanar amb un batador, afagirem la farina.Totplegat té que formar una barreja ben compacta, ho apartarem del foc i afagirem els ous, tornant a barrejar-ho tot plegat. Afagirem el bacallà, els alls i el julivert. Tornarem a barrejar-ho tot i amanirem amb la sal i el pebre. Amb la massa formarem petites boles de la mida d’una culleredeta de café. Fregirem en abundant oli, primer a foc suau i després a foc viu. (blocaires que vagi de gust¡¡)

Obres per una setmana quinze dies

5 de juliol de 2010

Tant sols aquestes quatre linees, per dir-vos, que estarè uns quinze dies sense poder escriure en el blog, estic posant el parket al terra i tinc que moure tot l'ordinador cap aqui, un altre dia cap allà... prefereixo està aquets quinze dies tenir-ho tancat. Gràcies i fins ben aviat¡¡ Josepb. -Menja de bacallà-