Museu del Modernisme Català. L'Encert daurat.

7 d’octubre del 2010

Museu Modernista Català.

Un encert daurat, gaudir d'aquest Museu del Modernisme Català, a Barcelona. Poder disfrutar de totes aquestes peces, veure-les, sentir-les i viure-les en un espai on, el mateix museu és una obra modernista -Carrer Balmes 48-. Dissenyat per Enric Sagnier entre els anys 1902-1904  restaurada i adaptada perquè totes les peces que hi ha col.locades vagin de bracet formant una harmonia, amb la sensació de que quan el visitant entra, es troba passejant per una casa modernista. A la planta inferior, podem llegir els ulls del quadre de Antoni Utrillo titulat; Les filles de Trueta, oli sobre tela, i on en la intimitat, les dues germanes del quadre, ens presenten  obres de, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Josep Llimona, gaudint de les pintures, escultures i vitralls que hi són presents.

El modernisme a Catalunya, va ser un esclat que, malgrat el poc temps que va durar, va donar un esplendor amb una força imaginativa molt destacada... colònies tèxtils, edificis, cellers, cases particulars, mobles, joies... peces úniques per la seva imaginació i la seva màxima naturalitat amb les matèries primeres que es van fer servir per donar-li les formes... el totxo, la pedra, el ferro, el vidre, la fusta... i els diferents oficis que hi van treballar;  fusters, ebenistes, vitrallers, fonedors, ferrers, forjadors, guixaires, ceramistes... 

Un museu, que crec que val la pena tancar-se durant una estona i obrir l' imaginació per  poder veure com es vivia en aquest resplendor de  la Catalunya que va anar dels anys 1890, fins tocar sostre a finals del  1902.

(Blocaires, que tingueu una granada visita)

Per saber més d'aquest museu, trepitgeu aquí.

11 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Moltes gràcies, per els vostres comentaris.

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Es una maravilla el modernismo catalan, yo no me canso de admirarlo.

Gracias por mostrarnoslo y hacernos recordar.

Un beso

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es un museu molt interesant. Molt bona recomenació.
Petons.

fem un mos ha dit...

Gracies per la informació, no sabia d’aquet museu, ha de ser molt interessant

josep ha dit...

Josep,
Desconeixia el museu, ara ja se on es i la visita obligada. A mi de totes maneres, el que més m'agrada del modernisme es l'arquitectura (pedra, vitralls, ferros, etc.) no m'agraden tant els mobles, trobo que son molt originals, però un autèntic càstig de l'infern per la seva incomoditat.
Gràcies per la recomanació

Margarida ha dit...

Jo tampoc coneixia aquest museu.
I parlant de modernisme, ahir al vespre vaig anar al Palau de la Música. No em canso mai d'admirar tota la seva bellesa cada vegada que hi vaig.

Francesc ha dit...

A la darrera vegada que vam ser a Barcelona el vam visitar. Era el dia de la inauguració i ens hi vam sentir com uns xiquets amb sabates noves. Preciós!!!!! Una molt bona recomanació. Salutacions

ANNAFS ha dit...

He llegit amb atenció les teves explicacions. No hi he estat mai.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -Cocinica de Benas- Sens cap dubte, va ser un esclat impressionant, poder veure i poder viure aquest brillantor amb tota la seva llum.
"Pochoncícos" Pilar i, una abraçada a Saragossa.

Ana; -La cocinera de Bétulo- dedueixo que hi ha l'has vist aquest museu. Una bona passejada, trobar-te dins aquest museu, com si estessis a dins d'una casa.
Salutacions Ana¡¡ :-D

Miquel i Sión; -Fem un mos- Com estic dient, un museu molt tranquil de visitar, doncs està muntat de manera que sembla la tranquilitat de casa teva.
Salutacions Sión i Miquel¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -El café de nit- Ben mirat Josep, potser les cadires modernistes a les cases dels senyors, les tenien a l’entrada de la casa per fer del que eren... de senyors... a dins de la casa de bensegur que s’ha acomodaven a la butaca per tal que el senyó pugués llegir la premsa i la senyora del senyó en tenía un altre per fer mitja o ganxet.
No m’imagino –perque no hi cabría- a la senyora fent ganxet amb els vestits tant pomposos i carregats que portaven,en aquelles cadires modernistes, i sí el senyó era obés, llegint el diari a la cadira modernista...?

Margarida: -El món de la cuina- Una bellesa que no cansa, al igual que no cansa veure el Palau de la Música, buscar tots els racons de modernisme que si poden trobar pet a tot arreu, Casa Ametller -fa pocs dies el Josep de; El Café de Nit, en va penjar un "post" molt interessant- Casa Batlló, La Pedrera, Palau Montaner -Carrer Mallorca- Casa Farreras -Carrer de Mallorca- on si trova l'únic ascensor modernista que es coneix...
Salutacions Margarida¡¡ :-D

Francesc; -A a taula i al llit, el primer crit- Un encert daurat, poder tenir aquest museu tant a prop de l'eixample i que aviat formarà part també de la Ruta del Modernisme.
Una abraçada per a tots dos¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -M'agrada cuinar- Si realment t'agrada el moviment Modernista, és un lloc quasi obligat anar-hi i sentir totes les sensacions que t'ho ofereix.
Salutacions a Olvan¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,