"Llibrets" farcits

23 d’octubre del 2010


 "llibrets" farcits...


 ...amb pernil, formatge, prunes i,  arrebossades amb avellanes.


Una bona aposta estàn fent Els Mercats de Barcelona amb dits mercats, apropant als clients de tota la vida, els clients avituals, els de pas, els curiosos i el pùblic en general a participar amb el Mercat de Mercats que aquest cap de setmana des de el 22 de setembre fins el 24 al vespre, posen a disposició de tothom, amb aquesta amplia gamma de tonalitats que tè la Mediterrànea farcida de colors, olors i sabors per apreciar el ventall de resultats que si poden sentir, mès enllà de l’Avinguda de la Catedral -on estàn obvicades les carpes- amb mercats vinguts de Turí, Génova i Marsella.

Summeliers, restaurants, cuiners, tallers/cuines per infants, parades dels diferents mercats de Barcelona -40 mercats en total- activitats al voltant dels productes autòctens i frescos que ens dóna la terra, es troven en un ampli llibre farcit de propostes, tots ells, amb un control de qualitat amb tots els seus productes exposats, per disfrutar-los envoltats i acompanyats dels vins i caves catalans que si troven amb la seva denominació d’origen.

He trovat oportù, tot voltant per les parades i carpes de Mercat de Mercats fer aquets “Llibrets” farcits, doncs tenim la carn que en aquest cas és llom de porc –“llomillo”- farcit amb pernil ibèric, formatge, prunes i avellanes tots ells comprats dins aquest “llibre” que són les carpes i parades d’aquest Mercat de Mercats i tots els productes que hi ha són autòctons. El resultat és aquest:



Ingredients: (Per a 4 persones)

8 “Llibrets” de llom -“llomillo”- de porc.
150 Grams de prunes (sense pinyol).
200 Grams d’ avellanes.
8 Talls de pernil ibèric.
8 Talls de formatge per desfer.
2 Ous (per arrebossar)
Farina (per arrebossar)
Tomàquets (opcional)

Preparació:
Salpebrerem els “llibrets” i com si fos un entrepà, l’hi posarem el tall de pernil, el de formatge i untat amb les prunes per sobre i picat amb una micona de pols d’avellanes per damunt, juntarem els “llibrets” tot untant-los amb els ous batuts, la farina i per acabar amb la picada d’avellanes i els posarem al foc amb oli d’oliva, fins que veiem que estàn fets, per els dos cantons. Podem servir amb una amanida de tomàquets.

   (Blocaires que vagi de gust¡¡)

18 comentarios:

No tot són postres ha dit...

Hola!!! Quan he vist el títol he pensat, mira com quan erem petits, llibrets!!! Però això no són llibrets, són LLIBRETS de luxe, i l'arrebossat de "vellanes"(de Reus, veritat?) exquisit!!

PTNTS
DOLÇA

MaryLou ha dit...

Què bons!!! una manera de luxe de fer els llibrets!!!
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Uns llibrets molt originals tant per les prunes com per l'arrebossat amb avellanes.
Petons.

Mai ha dit...

Josep , no menteixo si dic que si hi ha una cosa que m´encanta i mai hem cansa és la carn arrebossada i els llibrets...oh els llibrets, però a qui no li agraden? en menjo molt poc, imagina perquè, fregits,dieta....però et ben asseguro, que la propera els faig com els teus , sóc al país de la millor avellana del món!
uNa abraçada i salud

ANNAFS ha dit...

Uns llibrets fabulosos, amb que m' agraden a mi!

mercè ha dit...

Com ja t'han dit, això són un llibrets de luxe!,de primera edició i tapa dura amb guarniments!M'apunto la idea del arrebossat amb avellanes.A reveure.

Fem un mos ha dit...

Qui li diu que no a uns “llibrets” tan ben mostrats
Una abraçada

Margarida ha dit...

Pensava que posaries els llibrets de tota la vida, els que li encanten a una filla meva i que no faig gaire, segons ella!
Això és una "posada de llarg", el que tu has fet. I el més bo, l'arrebossat d'avellanes.

Cristina ha dit...

Josep, aquests llibrets no són els que els meus fills s'emporten quan van d'excursió!! Molt originals i sorprenents, felicitats!!

paco ha dit...

josep, te creias que me habia olvidado de tí, pues noooooo, lo que ocurre es que estoy muy perezoso últimamente, en cuánt als llibrets, que vols que en digui m´agraden de consevol manera y els teús en surten de fábula...abraçades per a tú y a Badalona.........paco

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Com sempre, sigueu benvinguts i moltes gràcies per deixar els vostres comentaris.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina -Les “vellanes”, sinó són de Reus, val més no fer aquest LLIBRETS com dius tú Dolça, doncs no són iguals, de veritat de la bona¡¡. Salutacions a Reus... i a les “vellanes” també :-D
Marylou; -El meu raconet- Un luxe -barato eh?-de fer-los, sens cap dubte i bons i ràpids de fer també, dels quàls pots quedar molt bé amb convidats.
Salutacions Marylou¡¡

Ana; -La cocinera de Bètulo- Original i facilets que són de fer. Acompanyats de uns tomàquets "xerrys", per exemple, i com hi ha vaig dient per fer-los amb els convidats, igual¡¡ Salutacions a Badalona "Tocaia" :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mai; -Maiblog- ...fregits, dietes... i per que no penses, que aquets “Llibrets” –l’arrebossat- estàn tocats i beneïts per les terres d’on ets tu...? crec que si penses així, de segur que no engreixen... tant. Salutacions “ganxeta”.

Anna; -M'agrada cuina- Doncs aquí tens un altre forma de fer-los, senzills, ràpids i bons de debó¡¡
Un petò cap a Olvàn¡¡ :-D

Mercé; - Destepant cassoles- per el que dedueixo, tindrè que fer una segona "reimpresió"
Una abaraçada Mercè¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Siòn i Miquel; -Fem un mos- Doncs endavant i... bon profit¡¡ :-D

Margarida; -El món de la cuina- Aquest arrebossat, fa que la carn, sigui més cruixent i a la vegada, amb un toc diferent.
Una abraçada cap a Tianna¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Crijoarmael- Doncs, un petit "luxe" quant s'hen van d'excursió, tampoc està malament, dona¡¡
A reveure Cristina¡¡ :-D

Paco; -Pau&Vell- Mai he pensat cosa similar... sé que tu sempre estàs aquí –i per altres blogs- i no deixes els amics així com així... i amb uns “Llibrets” així encara menys, no?
Una abraçada ben forta cap a Crevillent i a tots els teus Paco¡¡ :-D

Gemma ha dit...

D'això se'n diu reinventar-se un clàssic! És convertir un plat senzill en un plat de luxe. Amb el farcit de prunes i l'arrebossat d'avellana deuen quedar uns llibrets super gustosos i melosos. Boníssims!

Teresa ha dit...

A casa els llibrets agraden molt, amb pernil i formatge, i fen una excepció també amb sobressada..., però aquets que ens poses són de luxe! què bons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- No ho sé si recordes, el Capità Enciam -personatge de ficció de TV3, dels anys noranta- el seu lema era; Els petits canvis són poderosos... petits canvis que poden donar un altre versió dels "llibrets" de sempre, i amb un toc diferent.
Salutacions Gemma¡¡ :-D :-D

Teresa; -Com a casa res¡¡- ... i com excepció, també- aquest luxe, que amb poc pressupost podem donar-li un altre sortida.
Salutacions Teresa¡¡ :-D :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,