Peres Farcides, amb un punt de picant.

21 d’agost del 2010

 Peres Farcides...

...amb un punt de picant.

M’ha semblat força oportú, per a l’estació que estem i a la vegada diferent per trencar una micona, el fet de menjar fruita com a postres, doncs aquestes peres naturals, tant podem menjar-les com un aperitiu com també, com un entrant. Un plat on les peres són les protagonistes i la seva elaboració és força senzilla i sense cap grau de dificultat. Un plat on l’amfitrió, amb aquestes peres, pot quedar d’allò tant i tant bé davant dels seus convidats. 

Una recepta trobada en els llibres de cuina, de la meva mare.

Ingredients: (per a 4 persones)

4 Peres.-
1 Llimona ( el suc).
150 Grams de formatge fresc (mató o Burgos)
1 Culleradeta de maionesa.-
1 Culleradeta de mostassa (opcional)
½ got de conyac.-
Un grapat de nous pelats.- ( o fruits secs, per adornar)
Fulles d’escarola.-
Sal i pebre.-


Preparació:

Traurem la pell de les peres i tot seguit les tallarem per la meitat, amb compte i amb una culleradeta, traurem la part carnosa de dins. Les mullarem amb el suc de la llimona i tot seguit les reservarem. 

En un atuell d’alumini, barrejarem el formatge fresc, la maionesa, la mostassa, el mig got de conyac, els trossets de pera que hem tret al buidar-les, la sal i el pebre i ho barrejarem ben barrejat. Omplirem les meitats de les peres amb aquesta salsa i ho adornarem per sobre amb mitges meitats de nous.
En un plat, posarem fulles d’escarola formant un llit, i a sobre, les peres farcides.

Ho deixarem a la nevera fins el moment de servir. (blocaires que vagi de gust¡)

14 comentarios:

Anònim ha dit...

HOLA JOSEP,te escribo para saludarte desde el peru y felicitarte por esta receta de peras ferciles, y el punto de dulce y picante,, y queda muy bien como plato de entrada, que maravilla,,,y decirte que me gusta mucho tu blog,, felicidades un besooooo y un abrazooo

Margarida ha dit...

Un entrant ben diferent! I ben perfumat amb el conyac!
Crec que ha de ser ben fi de gust, oi?
Però si hem de barrejar els ingredients... millor l'acer inoxidable, sempre serà més saludable.
Una abraçada

Francesc ha dit...

Benvolgut Josep, t'ha quedat un plat boníssim!!! Fa un aspecte deliciós. L'escarola fa un contrast amb les peres molt i molt bonic. M'agrada la senzillesa de la preparació i la frescor que se li suposa, tan adient per a aquests dies de l'estiu. Salutacions.

Cuinetes-Carme ha dit...

Hola Josep,
fa molt dies que no estic a la xarxa, doncs ara ja començo, des que estava de baixa.
He de dir-te que aquestes peres per descomptat que les faig demà mateix, doncs en tinc de collita pròpia, i de veritat que han d'estar....Mmmmm, ja en tinc salivera.
Una abraçada,

paco ha dit...

josep, la tegüa mare ja era una gran innovadora a la cuina, trobe que per axó els seus fills es agradi tant els cassoles, josep un plat molt apetitós.....salutaçións paco

Ruben ha dit...

Veig que compta com a primer plat, ho trobo força estrany, però curiós!

ELS PEIXOS ha dit...

Que tal Josep??
Veig que amb ganes de fer plats nou ...
Molt bé ...dona´n ideas!!

BuenasMigas. ha dit...

Si senyor, jo trobo que és una recepta molt adient per l'estiu i molt original. I els tomàquets de Montserrat que ens has ensenyat... mare meva, em te el cor robat!!!

Una abraçada.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu vosguard, a tots i com sempre moltes gràcies per deixar els vostres comentaris.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Carmen Consuelo; -Anónimo- Per el que llegeixo, ets la meva fant número u i tot el que faig t'agrada, ho celebro i comparteixo amb tu els mateixos sentiments. Un petò i una abraçada¡¡.

Margarida; Totplegat, és trencar una micona els motllos per innovar i fer alguna cosa diferent del que estem acostumats a menjar.
Salutacions a Tiana¡¡ :-D

Francesc; -A la taula i al llit, el primer crit- Doncs ja ho veus...¡, un plat diferent, facilot de fer, i amb un contrast de gustos ben diversos per disfrutar-ho amb aquets dies d'estiu.
Una abraçada¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Carme; -Cuinetes Carme- ...quina enveja -sana- poder tenir el teu abast aquestes peres i arreplegar-les per donar-hi aquest sentit tant natural en aquest plat.
Que vagi de gust Carme¡¡ :-D

Paco; -Pau&Vell- Doncs si, aquets plats són dels llibres que la meva mare amb molt d'afany col.leccionava -editats l'any 1972- i com pots veure eren molt innovadors a la seva època. Aquesta innovació es potser la que ens a fet moures en el men germà i a mí de continuar amb tots aquets fets.
Salutacions a Crevillent¡¡ :-D

Catacuina; -Surfzone- El que és curiós, -com ja he dit en el bon amic Paco- és que el llibre està editat l'any 1972 i aquest plat té l'elegància i la varietat de que quedes molt bé davant dels teus anfitrions¡¡ :-D

Dolors; -Els peixos- Doncs si, idees de plats que són diferents i també innovadors, encara que com molt bé ja he dit, són llibres editats l'any 1972.
Desitjo que la idea t'agradi¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Anna; -Buenas migas- Plats diferents, fresquets de cara l'estiu, senzills de realitzar, fàcils de menjar, sense cap entrebanc per el mig... en definitiva, per disfrutar-ho tots aquets dies d'estiu, tant els tomàquets de Montserrat, com aquestes peres fercides.
Salutacions Anna¡¡ :-D

Cristina ha dit...

Josep, que original, mai se m'hauria acudit barrejar les peres amb maionesa!!! Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; -Crijoarmael- ... a mí tampoc si no hagués mirat els llibres de receptes de la meva mare, vaig veure-les i em va semblar d'alló tant diferent amb un toc de sorprenent,de cara els començals.
Salutacions Cristina¡¡ :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,