Bacallà al forn, acompanyat amb salsa de nous.

25 de juny del 2010


Després de la “ressaca” de la revetlla de Sant Joan, he pensat que fer un dia de “quaresma” amb aquest bacallà podria quedar d’allò tant i tant bé. Un cop hagi sortit del forn i acompanyat amb aquesta  salsa de nous per després agafar una micona de pa i començar a sucar…, fins deixar aquest dia de “quaresma” ben net…
Els nous són uns fruits secs de gran vitalitat, i que ajudaran a deixar -també- aquest bacallà al forn ben net.
Menja 5 nous durant 5 dies, es una bona manera de cuidar el cor... cuidem el cor i el cos, provant aquest; bacallà al forn amb salsa de nous.

Ingredients: (per a 2 persones)

2 Morros de bacallà.
Un parell d'alls.
Oli.
Farina (per arrebossar)

Per la salsa:

100 grams de  mantequilla.
Un grapat de nous.
1 llimona (el suc).
1 branca de farigola -timó-
Sal i Pebre.

Preparació:

Un cop tinguem el bacallà enfarinat, el posarem a la paella i deixarem que agafi color. To seguit el traurem i en un cassola amb una micona d'oli i un parell d'alls,  posarem els talls de morro al forn, durant un màxim de 10 minuts  i on l'escalfor no sigui massa elevada -90º/100º- . Mentrestant en una paella desfarem la mantequilla, hi posarem el suc de la llimona, la branca de farigola/timó, els nous trencats ben petits  mentrestant ho remanem l'hi donem un punt de sal i de pebre. Treurem la cassola del forn i servirem el bacallà acompanyat de la salsa de nous.
(blocaires, que vagi de gust¡¡)

20 comentarios:

Anònim ha dit...

HOLAjOSEP... Te Felicito por darnos esta receta de bacalao al horno con salsa de nueces se ve muy rica,deliciosa y muy facilita de hacerla sabes me apunto la receta que mañana la preparo aqui en casa.....un beso y un abrazo a la distancia,, carme consol

paco ha dit...

josep, de la receta que has preparado queda un trocito para hoy a medio dia.....me imagino la textura dels llesquetes del bacallá........ufffffffff que bó.........abraçades paco

Curra ha dit...

Supongo que no queda nada ya, así que tomo nota porque esto tiene que estar pa morirse lentitaments.
Un abrazo y buen fin de semana

mercè ha dit...

Fantàstica recepta i fantàstica la salsa!, fa poc vaig fer el bacallà amb salsa d'ametlles i el punt dels fruits secs és realment boníssim amb el peix. A reveure Josep!

Margarida ha dit...

Per als que ens agrada el bacallà, qualsevol recepta és bona. Però aquesta salsa de nous sembla que faci un bon maridatge amb el bacallà. Provaré de fer-lo així aquesta setmana.
Una abraçada

josep ha dit...

Josep,
Una magnífica recepta de bacallà, que tot i ser un gran dinar de "quaresma" ho es també dels grans dies de festa.
Una abraçada

xisca ha dit...

Josep, a ca nostra ens ha agradat molt aquest bacallà amb salsa de nous. Ho haurem de provar , trobam que aquesta salsa ha d'anar molt bé amb el bacallà i ja esteim pensant en provar-la amb altres plats.

Una abraçada

Maria ha dit...

Josep, que bonet sembla aquest bacallà...Fent receptes així, vols dir que seguiras massa temps com bacallà ?? Fins la propera...

No tot són postres ha dit...

Josepb, últimament estàs que et superes dia a dia!!!!
Aquesta recepta de dia de festa o de quaresma m'encanta!

Això que dius de les nous es pot generalitzar a tota la fruita seca, La URV, en col·laboració amb l'Hospital Universitari de Reus en van fer un estudi i van arribar a la conclusió que el consum d'uns 50g de fruita seca al dia anaven bé pel cor.

PTNTS
DOlça

Fem un mos ha dit...

El bacallà m`agrada de totes formes, però les nous no ja que hi tinc al•lèrgia
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vos-guard a tots el que entreu en aquest -el vostre- blog i moltes gràcies per els vostres comentaris.

Carme Consol; (anónim) Aquesta recepta és molt senzilla de fer, i de igual manera pots fer servir un altre classe de peix, i donar-hi el mateix punt de suavitat de la salsa.
Amb la distancia trobo que es fa més portatil aquest, petó i l'abraçada...¡¡ :-D

Paco;-Pau&Vell- Es va acabar, -com és llógic-però si tens que venir -sempre que ho vulguis- s'en pot fer una mica més, sense cap problema¡¡.
Salutacions a Crevillent¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Curra; -La cocina és imaginación- Pren nota, per que quedaràs molt bé fent aquest bacallà, en familia o bé amb "bacallà" -sòla- i ja m'ho diràs Curra¡¡
Moltes gràcies per la teva visita.

Mercé; -Destapant cassoles- Tens tota la raó Mercé, el fruits secs, l`hi donen un punt de suavitat molt i molt bo al peix. Jo tenía els nous, però amb avellanes o inclús també amb pinyons es pot fer una bona salsa per aquest llom de bacallà. Salutacions Mercé¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Margarida; -El món de la cuina- Un maridatge, que no vol ni accepta cap classe de divorci... Si la fas, ja m'ho dirás que tal t'ha sortit.
Salutacions Margarida¡¡.

Josep; -El Café de nit- Un àpat aquest el bacallà, que podem dir que és un "tot terreny", per tot l'any, sense cap dubte¡¡.
Records per la Glória¡¡.

Xisca; -La cuina de Son Fe- Un plat, aquest, que queda d'alló tant i tant bé amb baacallà i també amb altres classes de peixos... i per aquí a les Illes amb el gust del mar de darrera fons, de segur que hi ha peixos per poguer-hi posar aquesta salseta...
Salutacions a "Ses Illes" Xisca¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria; -La menta fresca- ...tot arribarà...

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Moltes gràcies per els teus elógis envers a mí. Comentaris que són provats científicament... quina sort els que sou de Reus... poder sortir a fòra de casa i replegar quatre avellanes del arbre estant... Salutacions a Reus Dolça¡¡

Sión i Miquel; -Fem un mós- Com ja he anat dient al llarg dels comentaris, és pot fer amb altres classes de fruits secs, i l'èxit està assegurat igualment.
Una abraçada Sión i MIquel¡¡ :-D

Gemma ha dit...

Josep, ja sapas que a mi el bacallà no m'entusiasme, però la mateixa salsa amb un altre peix em sembla sensacional. I les nous, a part de ser molt saludables, m'encanten!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Ja ho sé, que no t'agrada gaire el bacallà... però bé tinc que fer lluançes en el meu blog, aquesta salseta queda d'lló tant i tant bé en qualsevol classe de peix també¡¡.
Salutacions a Terrassa Gemma¡¡ :-D

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Hola Josep! ara feia un temps que no venia a veure la teva cuina i m´agrada molt la nova imatge que has posat de fons!! la salseta ha de ser deliciosa!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Aquesta nova imatge, és adaptada i modificada per Ca L'Assur, però sobretot per la meva cunyada l'Anna María, qui se la va "currar".
La salseta em fruits secs -nous en aquest cas-queda molt bé per el bacallà, encara que aquest peix tambè hi ha persones que no els grada, però és pot aprofitar per altres peixos.
Fins la propera Maria José¡¡ :-D

Francesc ha dit...

Caram, Josep, i quina recepta més bona!!! Aquesta cau, segur!!! De restaurant de cinc forquilles!!!

PILAR ha dit...

Arribo una mica tard i estic embaladida mirant aquest bacallà. Però quin plat més bó, i amb aquesta salseta... El passo a la llista de pendents urgents.
Petons!



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,