ESQUEIXADA DE BACALLÀ

3 de maig del 2010





Seguint amb les menges de bacallà, crec que no podia faltar en aquest apartat, aquesta amanida d’esqueixada de bacallà amb ingredients vegetals i regat tot plegat amb oli d’oliva.
Encara que l’esqueixada és una amanida d’estiu, avui en dia tenim formes, maneres, i també ganes, de poder fer aquest plat per menjar-lo tot l’any.

A la zona de València, es fa un plat molt semblant anomenat esgarraet, es fa servir igualment el bacallà esgarrat (a tires) però tant sols admet, pebrots escalivats. A la zona de Alcoi , un altre forma de preparació, és l’anomenat pericana, encara que només fa servir pebrots vermells i all, i es fregeix - tanmateix, rep el nom d'amanida.

 Plat típic de la dieta mediterrània i molt saludable.


Ingredients: (per a 4 persones) (*)

- 400 Grams de bacallà esqueixat i dessalat.
- 2 Cebes de Figueres mitjanes.
- 1 Pebrot vermell mitjà.
- 1 Pebrot verd mitjà.
- 2 Tomàquets madurs per amanir.
- Un grapat d’olives negres.

Preparació:

En una plata posarem oli d’oliva formant un llit, a sobre i col•locarem el bacallà esqueixat, les cebes tallades a juliana, el pebrot vermell, el pebrot verd i els tomàquets tallats formant mitges llunes, per sobre i posarem el grapat d’olives, amanit-ho tot plegat un altre cop.

(blocaires; que vagi de gust¡¡)

(*) Els ingredints a dalt exposats, són els més "originaris", encara que també si pot posar ou dur, mongetes blanques (ganxet), tàperes...

15 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Com sempre, sigueu benvinguts i moltes gràcies per els vostres comentaris.

paco ha dit...

josepb, me has tocat una fibra molt sensible en la tégüa esqueixada, sentsilla-ment maravellosa, en agraden molt aquets tipus de plats que tráuen bacallá, has anomenat en aquest post dugues plats semblants al téu, un que es fá a tot arreú de valencia y un altre en Alcoy, si em permitixes la mégua arrogánçia, i si nó els has preparat, y vols fer-los, en el méu apartat "aperitivos" els tens en video, el esgarrat, y la pericana, en el méu poble aquest últim plat es díu "picaillo", guarde de tú disculpes per el méu atreviment....abraçades paco

Gemma ha dit...

Ai, amb l'esqueixada ja saps que no puc... A casa els meus pares és d'aquells plats que els encanten, i també la fan amb totes les verdures tallades petites...

Fem un mos ha dit...

Un plat deliciós i refrescat per l`estiu, m´encanta
Una abraçada

mercè ha dit...

L'esqueixada de bacallà és dels plats refrescants que més faig i demano quan vaig a sopar fora i no sempre és bo...(salat,dur,"soso"...).Segur que la teva esqueixada, com a entès en el tema del bacallà, és boniiiiissim!A REVEURE!!

No tot són postres ha dit...

Quin plaer d'esqueixada que ens presentes, per a mi un entrant immillorable!
PTNTS
Dolça

josep ha dit...

Josep,
A mi el bacallà m'agrada de moltes maneres, però esqueixat no, i és que no puc amb el peix cru. Reconec que és un plat magnífic i molt refrescant i que s'acompanya molt bé amb les verdures tal i com tu l'has presentat.
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Josepb, em permets que li doni una alternativa al Josep al bacallà cru de l'esqueixada?, bé al Josep i a tothom que tingui problemes amb elpeix cru! Confita el bacallà en oli de girasol (queda més lleuger que amb oli d'oliva), el deixes escòrrer be, el desfàs a làmines i en fas una esqueixada!! Una manera de menjar esqueixada sense menjar peix cru!

PTNTS
Dolça

PTNTS

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Uf fa molt temps que no menjo esqueixada, la meva mare la preparava abans però jo no l´he feta mai i mira que és bona!!! em fa molta goleta :)

El cullerot Festuc ha dit...

Un dels meus plats preferits! M'encantaaaaa!!! i és d'una de les úniques maneres que disfruto del bacallà...fresc no m'acaba d'agradar gaire...això si, esqueixat o en brandada em xifla! :)
Petunets,
Eva.

ELS PEIXOS ha dit...

Una amanida bonísima per el temps que entra!!!!
felicitats!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Paco;-Pau&Vell- Moltes gràcies per els teus consells des de el teu blog d'aquest, esgarraet i també, la pericana, ja ho he mirat i també he escoltat les havaneres.
Moltes gràcies de nou Paco¡¡
Salutacions a Crevillent¡¡:-D

Gemma; -La cuina de casa- No és pot matar tot el que és gras...
Fins la propera Gemma¡¡ :-D

Sión i Miquel; -Fem un mos- Ho és de deliciós... i també és pot menjar tot l'any¡¡. :-D
Una abraçada¡¡

Mercé; -Destapant cassoles- Com a casa no hi ha res, a fóra de casa, ja sé sap...
Fins la propera Mercé.

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Les esqueixades ho són de bones i queden molt bé amb força variació de productes.
Una abraçada cap a Reus Dolça¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -El café de nit- Contra gustos no hi ha rés escrit... encara que la Dolça una mica més avall dóna una alternativa per no menjar-ho cru del tot.
Records a la Glória. :-D

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Com diuen en castellà; A la cama no te iràs, sin saber una cosa más. Gràcies de nou Dolça¡¡.

Maria José; -Dit i fet- És d'aquells plats -al meu gust- que quedés bé amb tu mateix i els qui els hi agrada, també els distruten força.
A veure si aquesta goleta, es fa realitat. Salutacions Maria José¡¡ :-D

Eva; -El cullerot festuc- És un plat l'esqueixada, que et fa quedar bé com a entrant i també com a primer plat, sigui d'una manera o d'altre a mi també em xifla. PERtunets també Eva¡¡ :-D

Dolors; -Els Peixos- Ho és Dolors, encara que també, per tot l'any.
Una abraçada Dolors¡¡.

Anònim ha dit...

Amiable brief and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Amic anónim; Celebro que aquest "post" t'hagui sigut d'utilitat i que aquí ho haguis trobat.
Salutacions¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,