MOTLLE D'ARRÒS AMB XOCOLATA

30 de març del 2010



Camarles





.-Dansa de Castellterçol.-



Camarles. Balcó del Delta.
.-Els colors de l’arròs.-

CamarlesBaix Ebre- és una població, que es troba en ple Delta de l’ Ebre i on els seus habitants –camarlenca/camarlenc- superen els 3700 veïns -2008-

Un cop aparcat el cotxe als voltants de la Torre de Camarles podrem endinsar-nos per la seva població, i entrar per els seus carrers, tots ells amb noms de números, i arribar-nos fins el Balcó del Delta on, a totes les estacions de l’any, trobarem marcats, l’ampli ventall de colors i tonalitats de l’arròs.

L’arròs avui en dia continua essent a Camarles, el seu plat fort i val la pena seguir durant quasi tot l’any aquest espectacle de visió tant sorprenent ; les llacunes omplint-se d’aigua a mitjans d’abril, per després per Sant Jordi -23 d’abril- sembrar l’arròs i després esperar fins Sant Joan -24 de juny- on veurem les marques de les llacunes fent fites amb el verd enfilant-se fins arribar a la superfície. No serà fins Sant Jaume -25 de juliol- on començarem a veure les primeres espigues amb tons daurats i brillants, tot mirant-se la tardor del setembre que es quant es collirà l’arròs amb els colors més majestuosos i daurats que el color palla pot donar i, després serà portat cap a les cooperatives, per elaborar-lo de cara al consum. Una munió de tractors deixaran els rostolls ensorrats i finalment pel novembre, les llacunes quedaran seques, per tornar el mes d’abril a començar el cicle de nou.

L’any 2008 al Delta del Ebre, és van recollir, de la variació arròs bomba; 1.750 mil.lions de kilos.

Aquí damunt, podem escoltar la Dansa de Castellterçol, aquesta Dansa és tocada, ballada i cantada el dia de la Festa Major en aquesta població de Castellterçol -del 22 al 26 d'agost, i on el color palla estarà a punt de collir-se-i on les autoritats del poble vestits amb les seves millors gales llueixen l’esplendor en aquest dia tant assenyalat, repartint el ball posteriorment a tota la gent que s’hi vulgui afegir.

Comparable amb aquestes gales de Castellterçol llueix, tot bellugant-se, l’arròs durant tot l’any.


-. Motlle d’Arròs al xocolata.-

Ingredients:

- 200 grams d’arròs.
- 1 litre de llet.
- 1 branca de vainilla.
- 150 Grams de sucre.
- 100 Grams de xocolata per fondre.
- 250 Grams de panses-
- 4 Culleradetes de ron.
- 20 Grams de mantega

Preparació:
Primer de tot rentarem les panses i les estovarem amb el ron al voltant de dues hores.

Bullirem 1litre d’aigua en una cassola, posarem l’arròs amb un colador i el rentarem amb força aigua. El tirarem amb l’aigua bullint i el deixarem coure al voltant de 2 minuts.

Posarem la vainilla, amb la llet freda i seguidament posarem la llet a bullir.

Escorrerem l’arròs, el tirarem amb la llet bullint, el taparem i el deixarem coure a foc lent, fins que l’arròs hagi begut tota la llet; un cop cuit hi tirarem el sucre. Untarem un motlle amb mantequilla, traurem la baina de la vainílla, ho abocarem en el motlle i ho deixarem refredar. Tallarem la xocolata i la posarem en un cassó que es desfaci amb un parell de culleradetes de llet a foc baix. Quant el xocolata comenci a formar una crema, afegirem les panses i el ron; ho remenarem. Posarem l’arròs en un plat, ho cobrirem amb la salsa de xocolata i ho deixarem refredar. Ho servirem fred.

(blocaires que vagi de gust!)

Dedico aquest “post” en el Manel de; Cuinar és generós, per la seva perfecta organització el dia de la trobada de blocaires feta a Castellterçol-gener del 2010- i també per tots els seus “post”-32 l´última vegada que el vaig llegir- dedicats en aquest aliment; el més important del món. L’Arròs.

Moltes gràcies Manel!!

16 comentarios:

paco ha dit...

josep, aquest magnífic arrós que tás espolçat es molt bó per el colesterol oi?? jajajaja....fenomenal arrós josep.....paco

Cuinagenerosa ha dit...

josep, mai no m'havien dedicat un post! t'ho agraeixo molt, celebro que ho passessis bé el dia de la trobada, i espero que en podrem fer una altra ben aviat. gràcies per la dedicatòria i felicitats per aquest arròs tan ben amanit, segur que té molt més èxit que no pas els meus, amb aquesta xocolata tan bona.
fins aviat, una abraçada!

Cuinetes-Carme ha dit...

Josep,
Quin arròs, ideal per aquests dies de Setmana Santa.
Una abraçada,

mercè ha dit...

No m'hagués imaginat mai arròs amb xocolata!,però de fet a Catalunya la xocolata es fa servir tant per dolç com per guisats!...ja hi faria cullerada!a reveure josep.MERCÈ-DEST.CASS.

Unknown ha dit...

Un bàsic peró indispensable, com bé dius el millor aliment del mon, m'agrada l'arrós fet de totes maneres i aquesta amb xocolata promet.
Muas!

ELS PEIXOS ha dit...

Hola Josepb!
Que maco tot aixó que ensenyes de la terra alta ....
L´arròs no l´havia vist mai amb xocolata ....deu ser molt bo....

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que rico tiene que estar, nos encanta el arroz con leche y siempre lo uso del Delta.

Muy bonita la presentación.

Besos

glutoniana ha dit...

L'arròs del Delta el millor del món!

És preciós vore tot el procés de l'arròs, llàstima dels mosquits! jajaja.

Mercè ha dit...

Ostres Josep, no hauria dit mai que l'arròs i la xocolata es trobessin en un mateix plat!!! De ben segur que ha de ser ben bo!
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

He hagut de llegir varis cops el títol...no m'imagino pas el gust...xo si a mi que m'encanta l'arròs amb llet...segur que aquest arròs amb xocolata tb m'encantaria!
Petunets,
Eva.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vosguard a tots els que entreu en aquest blog i sigueu benvinguts.

Paco; -Pau&Vell- Em sembla que no ho has entés... de "colesterol", jo no he parlat en cap moment, jo he parlat de "Castellterçol"... jejejeje :-D

Manel; -Cuinar és generós- Sempre hi ha una primera vegada, no et sembla?
L'arròs..., qui no n'ha mengat més de 50 0 100 vegades a la seva vida...? i sempre fa festa... paella, a la cassola, amb peix o carn... si portes fets més de 30 arrossos amb els teus "post" vol dir que els que et seguim, sempre hi ha un motiu de festa per llegir-te i disfrutar-ho.
Aquest arrós amb xocolata, son tant sols els postres de tots els teus arrossos Manel...
Salutacions ben coordials cap a Castellterçol¡¡.

Carme; -Cuinetes Carme- per aquets dies l'he fet... encara que és pot menjar durant tot l'any, naturalment¡¡
Una abraçada Carme¡¡.

Mercé; -Destapant cassoles- Doncs ja ho veus Mercé, un altre manera de trecar "motlles" amb un toc dolç per postres¡¡.
Una abraçada Mercé¡¡

Gemma; -Cuinant des de Canet-
Un bàsic -l'arrós- quasi imprescindible per a tot i aquest n'és un altre model, per disfrutar-ho per a postres. Fins la propera Gemma¡¡.

Anònim ha dit...

Quina combinació!!!! sembla bo!

salutacions

lamambalina

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolors; -Els Peixos- L'apartat que vaig fer de "Racons Amagats", tant sols vull donar a coneixa, les petites meravelles que tenim al nostre voltant... mercats, pobles, festes... acompanyades -si pot ser-dels àpats que l'acompanyen, amb dites festes, si el producte, és autónom, doncs millor que millor.
Aquets "Racons Amagats", son escapades -com a molt- d'un cap de setmana¡¡.
Fins la propera Dolors¡¡ Una abraçada¡¡.

Maria Pilar; -Cocina de Beas- Tot un espectacle veure l'arrós, transformar-se durant tot l'any i gaudir-lo -també- durant el mateix any¡¡. :-D
Una abraçada cap a Saragossa¡¡.

Glutoniana; L'arrós, sempre és un espectacle veure'l tant sigui a les llacunes, com també; a taula, siguin amb verdures, paellas, postres... els mosquits l'hi donen el toc de que; tota regla tè la seva accepció...

Mercé; Cuina per llaminers- A un mateix plat es van trobar i van fer la felicitat ben "dolça" a moltes persones...,jo entre elles, dono fe¡¡.
Salutacions cap a California¡¡ :-D

Eva; -El Cullerot festuc- Si l'arrós amb llet hi ha t'agrada, amanit amb xocolata amb panses i una micona de ron... quin plaer no?
PERTUnets també Eva¡¡

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Lamambalina; Ho és de bo, t'ho puc assegurar, i si ho fas ja m'ho sabràs dir...¡¡
Moltes gràcies per entrar al men bloc¡¡.

Gemma ha dit...

Josep, l'arròs amb llet a casa no agrada gaire, però acompanyat així amb xocolata segur que triomfaria... serà qüestió de donar-li una altra oportunitat! :)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Doncs tenim que donar una segona oportunitat a les coses.. i aquesta potser trionfaría no? :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,