TOMÀQUETS FARCITS D'ARRÒS. - Hemc.(En catalàn y castellano.)

10 de gener del 2010


hemc #40 - platos con sobras



Tots els aliments un cop cuinats són reciclables. La societat de consum ens ha introduit els costums poc saludables a la cuina... el ritme de vida que portem... tenim els menjars preparats i fets, sinó ens els acabem, s’ens queden a la nevera uns quànts dies, aquests aliments començen a voltar per la nevera uns quànts dies més fins que el final, cansats de veure el canvi de color que si fan, ho llençem totplegat a les escombraries... però el guió pot canviar si diem; àquets tomàquets que vaig comprar fa díes i abans que es fagin malbé faré, junt amb l’arrós blanc que em va sobrar de dinar i aquells trocos de llom sobrant ... També diuen que un bon cuiner, a la cuina no llença mai res a les escombraries –menjívol, és clar¡- i aquesta proposta que Wivith de Cuchifitos, ens ha proposat ha estat una bona raó per participari.
Bé i sense més presentacions, posem-nos el davantal i som-hi...¡¡¡

Ingredients: (*) (per a 4 persones).
8 Tomàquets.-
2 Talls de llom.- ( trocos de pit de pollastre, carn rostida, gall d’indi...)
250 Grams de arròs.- (de sobres).
1 Ceba mitjana.-
50 Grams de mantega.-
Una taseta de caldo.-
Formatge ratllat.-
Julivert.-
Pebre, pa ratllat i sal.-

Preparació:
Agafarem els tomàquets i els hi tallarem una rotllana de la part de sobre, traurem la polpa amb una cullera. Procurarem que quedin al màxim estables possible. Desfarem la mantega en una paella i un cop desfeta i tirarem la ceba finament picada. Quant comenci a enrosir i tirarem els talls de carn picats molt finament i l`arròs –si és de sobres-. Un cop estigui tot ben remenat hi posarem una micona de caldo. Esquitxarem amb el julivert tallat finament, salpebrerem i courem al voltant de 5 minuts més, fins que el caldo quedi rebaixat. Omplirem els tomàquets, els posarem en un atuell untat amb oli o bé amb mantega que pugui anar al forn, esquitxarem amb una micona de formatge i pa ratllat per sobre dels tomàquets, col.locant-los uns 20 minuts al forn a foc mitjà. Servirem els plats adornats amb una micona de julivert. (Bon profit¡¡.)
(*) Amb aquest plat, tindrem moltes combinacions, sobre un mateix tema. Tant sigui amb l’arròs, al igual que amb la carn o els tomàquets o... I en algún dels casos, també, podem matar dos ocells d’un tret.


.-Tomates rellenos de arróz.- Hemc
Todos los alimentos una vez cocinados son reciclables. La sociedad de consumo ha introducido costumbres poco saludables en la cocina... el ritmo de vida que llevamos, tenemos los alimentos preparados y listos para comer, si sobran los dejamos en la nevera unos quàntos dias màs, hasta que al final cansados de ver el canvio de color que se producen los tiramos todo a la basura... pero el guión puede canviar si decimos; estos tomàtes que compre hace unos días y antes de que se me estropeen, junto con el arróz blanco que me sobro de la comida del día anterior y los pedazos sobrantes de lomo... También dicen que un buen cocinero, en la cocina nunca tira nada –comible claro¡- y esta propuesta que Wivith de Cuchiflitos que nos ha propuesto, ha estado una buena razón para participar. Y sin màs preàmbulos, vamos a meternos manos a la obra...¡¡¡

Ingredientes: (*) (para 4 personas).
8 Tomates.-
Pedazos de lomo.- ( trozos de pechuga de pollo, carne asada, pavo...)
250 Gramos de arròz.- (de sobras)
1 Cebolla mediana.-
50 Gramos de mantequilla.-
Una tacita de caldo.-
Queso rayado.-
Perejil.-
Pimienta, pan rayado y sal.-

Preparación:
Cortaremos los tomates en una primera rodaja de la parte superior, sacàndole la pulpa con una cuchara.
Procuraremos que queden estables lo màximo posible. Desharemos la mantequilla en una sartèn y una vez deshecha le tiraremos la cebolla finamente picada.
Cuando la cebolla empieze a estar transparente le tiraremos los pedazos de lomo,-carne asada, pavo...- picados finamente y el arróz. Una vez estè todo bien revuelto, le pondremos el caldo. Tiraremos el perejil cortado finamente, pondremos la sal y también la pimienta y lo colocaremos alrededor de 5 minutos màs, hasta reducir el caldo. Llenaremos los tomates, los colocaremos en una fuente de horno huntado con aceite o bien mantequilla y los pondremos al horno, salpicaremos con un poco de queso y tambièn con pan rayado por encima de los tomàtes, colocàndolos alrededor de unos 20 minutos al horno a fuego moderado. Serviremos los platos adornàndolos con un poco de perejil. (Buen provecho¡¡.)(*) Con este plato tendremos muchas combinaciones, sobre un mismo tema. Tanto sea con el arroz, como con la carne sobrante, al igual que con los tomàtes, o... Y, en alguno de los casos, tambièn, podemos matar dos pàjaros de un tiro.

18 comentarios:

Karolina cookiss ha dit...

que buenos!!! a mi lo tomates asi me encantan!!!, yo tambien los hago!!!

josep ha dit...

Josep
Molt bona feina de "cuina d'aprofitament". El menjar no és pot llençar, ja ens ho deien de petits.
Una abraçada

dolorss ha dit...

A mi em varen ensenyar, ja de petita, que el menjar no es llença i jo a creure... però aquesta recepta deliciosa que has fet amb les sobres em corrobores que és poden fer meravelles... Chapeau !!
Una abraçada.

Margarida ha dit...

Sempre que faig arròs blanc miro de fer-ne de més perquè fa temps que tinc ganes de tornar a menjar uns tomàquets com aquests. Però l'arròs no em dura gaires dies a la nevera: sempre se l'acaben menjant (que si em ve de gust, que si demà surto amb la bici i necessito energia,que si...)!
Un dia els faré i no serà cuina d'aprofitament, serà cuina de creació, coma questa teva!
Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Aquest si , que no els hi fet mai!!!
i tinc ganes de provar-ho.
Felicitats

Gemma ha dit...

El tema d'aquest mes de l'HEMC m'encanta, a casa tampoc llancem mai res. Aquests tomàquets són un bon recurs per gastar totes aquestes menges sobreres i ben bones que ens han quedat per la nevera...

Mai ha dit...

Molt ben aprofitat tot Josep! és un plat ideal i que agrada a petits i gran, com a mínim als de casa meva...
Va ser tot un plaer conèixe´t Josep tot i que vam estar tots una mica atrafegat i pendents de tot que quasi no vam tenir temps d´unes bones presentacions oi?
A mi em costa posar cara , però avui repassant blocs us estic començant a ubicar.
Fin un altra trobada i fin el proper apunt

Cristina ha dit...

Realment l'arròs combina amb tot, jo també en faig uns de tomàquets així.
Vaig a veure si trobo sobres a la nebera per fer el sopar!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Com sempre, sigueu benvinguts en aquest blog.

Karolina; -Fuchicando en mi cocina- Sin duda los tomates combinan con -casi- todo, este és un plato de sobras, que como he dicho en el "post" se pueden matar dos pàjaros de un tiro, dentro del mismo plato.
Un placer que hayas entrado en mi blog, prometo entrar en el tuyo... me ha parecido ver unas vieiras...
"Boa sorte" para este año 2010 Karolina¡¡.

Josep. -El café de nit- Aquest mes l'Hemc l'he trobat interessant, per aixó he fet aquesta recepta d'aprofitament, tot recordant, les paraules teves... el menjar no és pot llençar...¡¡ Una abraçada també per la Glória¡¡.

Dolorss; -Blog de cuina- Jo també he fet bondat de la bona
-amb aquest cas amb el menjar- i aprofitant l'arròs de les sobres, he fet aquets tomàquets farcits, que tant serveixen per l'estiu com per l'hivern, poguen posar-hi ingredients tant d'aprofitament, com no. Encara que la idea també m'ha la donat la; Wivith de Cuchiflitos amb l'Hemc. Salutacions a Lleida¡¡.

Margarida; -El món de la cuina- Amb creació o amb sobres, es pot ser creatiu igual... un restaurador -de mobles- és un artista creatiu igual o millor, i els tomàquets donen molta imaginació també. Una abraçada cap a Tiana¡¡

Dolors; -Els Peixos- Doncs vinga Dolors... tant sols necessites els ingredients i poca cosa més... imaginació i sobres -en aquest cas- o no si ho fas de primera vegada. Fins la propera Dolors¡¡.

Gemma; -La cuina de casa- Quànt erem petits la mare ens deia; s'ha de menjar de tot... i llençar el menjar és pecat... si és pot aprofitar -com aquest cas- ja no sembla tant pecat oi?. Fins aviat Gemma¡¡

Mai; -Maiblog- Dins dels tomàquets podem posar-hi infinitat de ingredients diferents... ou dur,tunyina,alcapàrras,pèssols, patates bullides... en fi¡¡
Igualment dic per les "ganxetes" de Reus. Amb tanta "marató" de empresses i productes i també d'un bon dinar -tot sigui dit- no varem poder gaudir d'una mica més de paraules, però bé, aquesta va ser una bona trobada... per repetir-la... a Reus... potser? :-D
Salutacions a Reus¡¡

Cristina; -Crijoarmael- L'arrós, i els tomàquets, i les patates, i els ous... tot plegat es pot fer una bona combinació de imaginació com també de sobres... a veure que trobes per la navera... ja em diràs¡¡ Fins la propera Cristina¡¡

No tot són postres ha dit...

Aquí tenim els tomàquets que tanta propaganda en vas fer dissabte!!!
Em va agradar compartir el dia amb tu!
PTNTS
Dolça

Fem un mos ha dit...

Com molt be dius, no sa de llençar res de menjar, i si a sobre et surten plats com aquet encara menys
Mols petons

ANNAFS ha dit...

A la cuina s' ha d' aprofitar el menjar, si hi posem imaginació, millor. Un plat fabulós.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; Doncs sí, aquí estàn... doncs sinó em faig propaganda a mí mateix, qui m'ho farà?
Igualment dic de vosaltres les "ganxetes", un día per repetir-ho. :-D Josepb.

Sion; -Fem un mos- Doncs com pots llegir també amb el Josep i la Glória -Café de nit- Dolorss -bloc de cuina- (i amb dues esses) :-D La Gemma -La cuina de casa- Tothom està d'acord en que el menjar no es llença i la proposta de Wivith de Cuchiflitos, m'ha agradat per poguer fer aquest plat de tomàquets farcits¡. Una abraçada per vosaltres dos, Sión i Miquel¡¡.

Anna; -M'agrada cuinar- Amb una micona de totplegat, podem fer coses realment senzilles, sense massa presupost i naturalment vistoses i maques. Fins la propera
Anna, salutacions al Berguedà¡¡

PILAR ha dit...

Hola Jopep!
Un plat d´aprofitament moooolt bó. A casa tampoc llençem res i si alguna vegada ho he hagut de fer per algun motiu, tinc uns remordiments... Vaig a possar-me al dia del que has fet aquestes festes que espero hagin anat molt be.
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Jo penso que la cuina d'aprofitament és un art...pq d'unes sobres surt un altre plat igual o millor que el primer! aquests tomàquets en son un exemple! :)
Petunets,
Eva.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; -El Cullerot Festuc- Com he dit una micona més amunt a la Margarida de; "el móm de la cuina", qui és millor, un fabricant de mobles o un restaurador de mobles...?
Amb sobres és poden muntar un món de plats de creació i art a la vegada :-D
PERTUnets també Eva¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -Cau de cuina- Tots els ingredients un cop cuinats són reciclables. La proposta d'aquest mes de "wivith de Cuchiflitos" és una bona proposta, per aixó he volgut participar amb aquets tomàquets farcits i si els tornés a fer seríen diferents -i potser- i amb productes reciclats o no... la cuina té aquest encant tant meravellós.
Que tinguis un bon any també Pilar, salutacions¡¡ :-D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Wivith; Encantado yo de haber participado y encantado igual que te haya gustado el plato, (en este caso los tomàtes rellenos).

Petonets======Pochoncicos :-D



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,