SALVADOR ESPRIU. EL JARDÍ DELS CINC ARBRES

28 de novembre del 2009





Aquesta vegada me’n vaig anar al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a veure; El jardí dels cinc arbres, nom que Salvador Espriu anomenava el petit pati de la casa dels seus estiueigs a Arenys. Un passeig per Sinera transformació de la seva Arenys d’infantesa, i és aquí on obra el jardí dels cinc arbres, el pati de la casa familiar, única pàtria ideal i perduda d’ Espriu. Aquest pati rebrà la visita dels habitants mítics del poble.
L’obra dirigida per Joan Ollé posa en escena una adaptació escènica de textos narratius i poètics –cap de teatral- de Salvador Espriu, en la aproximació del seu 25é aniversari de la seva mort . Començar el dia en aquest jardí i veure tots el personatges passejant-hi, observar els jocs dels nens; mirar com els boixets de les mans destres van formant dibuixos al voltant de tots aquests personatges que hi van passant , al igual que passa la Semana Santa ... i també el mateix Espriu disfressat de Salom lúdic i nihilista com pocs:


Em dic Salom, fill de Sinera.
Contemplo el buit, mirant enrere.
I, temps enllà, només m’espera
desert, tristor d’hora darrera.

Mai no m’ha entès ningú
perquè sempre parlo
del meu món perdut.


Llàstima que l’obra hi ha s’ha acabat, la durada ha estat curta. La meva intenció hagués estat –i ho dic de debò- tornar-la a veure un altre cop, l’últim dia fou el 25 de novembre, m’he quedat amb les ganes de poder dir: Un altre Espriu, si us plau... peró bé, em quedo amb el que he vist que aixó no m’ho treu ningú i escoltaré –si així ho voleu- junt amb tots vosaltres aquest poema de Salvador Espriu musicat per Raimon.
Endinsem-nos en aquest jardí i que ens envoltin les seves essències¡¡.
(blocaires bona passejada també)


6 comentarios:

josep ha dit...

Josep,
Molt bé, la poesia d'Espriu és única i aquesta obra, tal com expliques és un merescut homenatge.
Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Segurament que si estas alerta , la tornaran a fer un altre temporada.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -El café de nit- És una llàstima que no la faigin, doncs fa tres anys que tinc l'abonament del teatre, i així que vaig venir de veure-la, vaig dir-me farè el "post", doncs és de les coses més boniques que he vist, si hagués durat una mica més, de segur que hagués tornat a veure-la¡¡. Val la pena¡¡ Salutacions també per tu i la Glória¡¡.

Dolors; -Els peixos- De moment no està en perspectives de que la faigin, potser l'any vinent, estigués alerta a veure si la fan del lloc on ets tu, si és així no t'ho perdis¡¡

PILAR ha dit...

Jo no conec gaire l´obra de Salvador Espriu però vec que a tu t´agrada força. Quina sort haver-ho disfrutat tant.
Fins aviat!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -El cau de cuina- La veritat ho vaig disfrutar, perquè són les parts nerratives i també en vers posades teatralment, -com ho dic en el "post"- dels seus textos, representant un día en el seu jardí dels cinc arbres. Val la pena de debó¡¡. Una abraçada Pilar¡¡.

Anònim ha dit...

I tend not to write a leave a response, however after browsing a ton of
responses on this page "SALVADOR ESPRIU. EL JARD� DELS CINC ARBRES".
I do have a few questions for you if you tend not to mind.
Could it be simply me or does it appear like some of the comments look
as if they are written by brain dead people? :-P And, if you are writing at additional sites, I would like to keep up with you.
Could you list of all of your social networking pages like your linkedin profile, Facebook
page or twitter feed?

Also visit my weblog ... www



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,