GATÓ D'AMETLLES ACOMPANYAT AMB GELAT D'AMETLLES

16 de novembre del 2009







Al final m’ha sortit… síííí…¡¡¡… hi ha no el tinc pas a “pendents”, aquest formidable Gató d’ametlles, del formidable blog que és; Dit i fet de la María José. Un blog el quàl jo no puc entrar, doncs em quedaría cada día a esmorzar, a dinar, a sopar… i també a fer el ressupor… i a pendre el café… i a berenar… Caramb,¡ quins plats més lluits i deliciosos que hi trobareu en aquest blog, la veritat no us el perdeu.¡¡ Jo l’he fet acompanyat amb un Gelat d’ametlles, que tal i com diu la María José, és com normalment s’acompanya aquest Gató, típic i tradicional de Mallorca.

Una mica més avall hi trobareu la recepta d’aquest Gelat d’ametlles

Ingredients per el Gató d’ametlles : (per a 4/6 persones) 6 Ous –separant les clares dels rovells-. 200 Grams de sucre. 200 Grams d’ametlles mòltes. Ratlladura d’una llimona.
 
Preparació: Batarem els rovells amb el sucre, afegirem l’ametlla i la ratlladura de la llimona i ho barrajarem bé. Batarem les clares a punt de neu i ho barrajarem a la barreja anterior, amb una espàtula i amb compte de que no baixi la barreja. Ho courem al forn a 180º i fins que punxant amb una agulla, aquesta, surti neta. Llest per fer-li la “foto” i naturalment per menjar-ho¡¡. Ingredients per el Gelat d’ametlles: (per a 4/6 persones). 250 Grams de llet.- 250 Grams d’aigua.- 125 Grams d’ametlles en pols.- 125 Grams de sucre.-  

Preparació: Posarem un cassó al foc amb la llet, l’aigua, l’ametlla en pols i el sucre, i ho anirem remenant, per tal de barrejar bé tots els productes. Quànt començi a bullir ho retirarem del foc i ho deixarem refredar. Quànt estigui fred, ho posarem al congelador i ho anirem remenant cada mitja hora, un cop fred ho servirem junt amb el gató d’ametlles. (Blocaires que vaigi de gust!!)

19 comentarios:

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit...

Hola josepb , com estas??
Que contenta que estarà la Mª Jose amb tu..
I el pastis te una pinta estupenda, a mi no m´agrade´n els dolços però aquest si .
i el gelat ?? boníssim
Adéu i fins a la pròxima

Maria ha dit...

Josep, te molt bona pinta aquest pastís.
I el blog t'ha quedat molt maco amb el canvi de look i amb l'explicació del qui és un bacallà li has donat el punt.

Glòria ha dit...

Grans receptes, magnífic resultat.
Una abraçada

Mercè ha dit...

Josep, felicitats perque t'ha quedat perfecte aquest gato! I la combinacio amb el gelat ha de ser ben bona!
Petons!

Gemma ha dit...

Felicitats, has brodat la recepta! Veient els ingredients, ha de ser com una tarta de Santiago però amb avellanes enlloc d'ametlles... M'encanta el canvi, el provaré!
I amb el gelat, ha de ser un acompanyament perfecte ;)

Cristina ha dit...

Quina bona pinta i sembla fàcil de fer, ho poso a pendents!!!
Al final l'has fet d'ametlles o d'avellanes?

El cullerot Festuc ha dit...

No hi ha més satisfacció que quan vas "tatxant" pendents de la llista, oi? Aquest gató i el gelat han d'estar ben bons...felicitata!
Petunets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

Tens raó; un gran bloc el de la Mari José. I aquest gató t'h quedat molt bé, fa una pinta deliciosa.

No tot són postres ha dit...

Josep, pel títol he pensat que m'estas fent la competència en el meu apartat les receptes del mes: avellanes de Reus, però després he vist a la recepta que ho has fet amb ametlles. Que vol dir això que és pot fer de les dues maneres isempre és tan espectacular com es veu a la foto?
PTNTS
Dolça

bajoqueta ha dit...

Unes receptes genials, mai he provat el gelat d'avellanes però ha d'estar boníssim.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vos-guard a tothom i sigueu benvinguts. Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris que sempre són ben rebuts.

Dolors; -Els Peixos- El mèrit ha estat de la María José -Dit i Fet- i l'esplèndit blog i receptes qe hi tè, jo tant sols he "copiat" la recepta, res mes¡¡. Fins la propera Dolors¡¡.

Maria; -La Menta Fresca- La veritat la té molt i molt bona la pinta. Renovar una mica sempre va bé... renovar o morir... no diuen aixó?. Celebro que t'hagi agradat María.

Glória; i també comn diuen; La feina ben feta no tè fronteres... Una abraçada igual per tu Glória¡¡.

Mercé; -Cuina per llaminers- Gatò, gelat, ametlles, un triàngle per anunciar uns bons postres -amb permis de la María Josè- Fins la propera Mercé¡¡.

Gemma;-La cuina de casa- Aquest Gatò és de d'ametlles i no d'avellanes, és tal i com estava en el enllaç que vaig posar de la María José, el gelat l'hi dòna un punt "gelat" -quin acudit més dolent no?-

Cristina; -Crijoarmael- El tindràs molt ben posat a "pendents"... però fes-ho, que com dius tu i és veritat és fàcil de fer. L'únic, és entretenir-se a pelar les ametlles.

Eva; -El Cullerot Festuc- Saps? vaig està a punt de fer un apartat amb l'etiqueta "pendents" i potser no sería mala idea... amb els plats que arriven a sortir i les combinacions quasi -molts d'ells- perfectes dels "post" que hi penjen. La combinació és molt gratificant i el mèrit el té la María José amb el seu blog tant i tan meravellós que té. PERTUnets també Eva¡¡.

Annafs; -M'agrada cuinar- Tens tota la raò Anna, com dic en el "post" no puc entrar en el seu blog, doncs em quedaría cada día a dinar i a sopar i a fer el café... i a fer els postres... deliciós¡¡.
És molt aconsellable de fer-lo de debó¡¡ Salutacions Anna¡¡

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Aquest gatò és d'ametlles i el gelat també és d'ametlles. Jo no he dit en cap moment que és pot fer de les dues maneres,l'únic que jo he fet és "copia" del blog de la María José. Les "fotos", les tres son del mateix, d'ametlles. Era el meu tercer intent d'aquest Gató i amb el consell de la María José, a la tercera em va sortir. En cap moment vull fer competència a ningú, al contrari Dolça aprenc moltísim de molts blogs que hi penjen receptes extraorinàries, i el teu blog n'és un d'ells. Salutacions Dolça¡¡.

Bajoqueta; -A la taula i al llit el primer crit- Genial de veritat de la bona i aquest gelat d'ametlles estava -repeteixo-"estava" bonísim. Salutacions al Francesc¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

VAIG POSAR GATÒ D'AVELLANES I GELAT DE AVELLANES I ERA GATÒ DE AMETLLES I GELAT DE AMETLLES.

LES MEVES DISCULPES MÉS SINCERES¡¡

No tot són postres ha dit...

Josep, en el meu comentari anterior res més lluny de voler-te ofendre, això de fer la competència ho dic amb molt de carinyo, és una expressió que faig servir molt quan algú fa una cosa semblant a mi i trobo que ho fa tan bé o millor que jo!
Per cert, ja tinc les "vellanes" ara em falta comprar les albergínies i posar-me mans a l'obra.
PTNTS
Dolça)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Com et vaig dir-te ni molt menys voldría fer la competència a ningú -crec que no val la pena- jo el que penjo, està dins del meu "nivell" i és la manera que tinc de entendre la cuina, la de "cada día" amb receptes entenibles i fàcils de realitzar, que és el que busquem, no et sembla?
Vinga doncs Dolça, a fer aquestes albergínies amb "vellanes" que ja em diràs¡¡.
Si vols seguir un bon "blog", entra en el de Ca l'Assur,amb bones receptes, bona cuina i bona poesía recitada la quàl pots escoltar-la... és el meu germà¡¡.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolça; Torno a ser jo el Josepb l'adreça de ca L'Assur és; http://calassur.blogspot.com/

PILAR ha dit...

Josep, t´ha quedat fantàstic i el gustet... deu ser la mar de bó. El gelat, tot un descoriment.
Petons!

No tot són postres ha dit...

Josep, gràcies per l'adreça del teu germà. Ara hi vaig
PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -El Cau de cuina- La veritat és molt i molt bo, i el gelat és diferent i acompanya molt bé també en aquest gatò. Salutacions també Pilar¡¡.

Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Doncs ja em diràs que tal¡¡. Salutacions també per tu Dolça¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,