TEMPORADA 2009/2010. I VAN DOTZE!!

17 d’octubre del 2009



-Temporada 2009-2010.-
El Teatre Nacional de Catalunya (TNC), comença una nova temporada -2009-2010-, i van dotze! Temporada aquesta, que esta marcada per els grans noms, tant clàssics com també textos de la tradició catalana, al igual que de teatre d'autor.

Les tres sales on es representaran les obres, seran el lloc on clàssics com; Shakespeare amb Nit de Reis — única de les tres que es representarà- i que, junt amb; Al vostre gust i Somni d'una nit d'estiu, són les obres més representades de Shakespeare.

En el 25é aniversari de la mort de Salvador Espriu, es representaran un recull de poemes amb adaptació escènica de textos narratius d'aquest gran autor. Un passeig per Sinera, on Salvador Espriu obra les portes de; El Jardí dels cinc arbres.

Electra de Sófocles. Electra, que viu presa del dolor per l'assassinat del seu pare -rei de Micenes- planeja junt amb el seu germà, venjar-se de l'assassina. La seva mare.

L'auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol, publicada com a novel·la l'any 1907 i representada com a comèdia teatral l'any 1917, obtenint un gran èxit. Obra cabdal del modernisme català i que repeteix representació dotze anys després doncs, fou l'obra escollida per inaugurar oficialment el TNC l’onze de setembre de 1997.

Platonov de Anton Txékhov. "Platonov esta travessada per una línia de febre, de bogeria, de vertigen, que li dóna un caràcter singular" —Gerardo Vega, director del espectacle-.

El Ball de Iréne Némirovsky. Madame Kampf és una nova rica, superficial i materialista, que gaudeix denigrant i ridiculitzant les altres dones. Combinació de teatre dansa.

El Nacional petit amb; El vestit nou de l'emperador de H. C. Andersen. Història d'aquell rei capritxós i aficionat als vestits. Dos bergants li diuen al rei, que seran capaços de fabricar un teixit que tant sols podran veure-ho la gent intel·ligent. Teatre musical. Reprís Teatre Mòbil. Pallassos per a totes les edats, no apte per a gent sense ganes de passar-s'ho bé.

Sí voleu passar-ho bé, aquí us deixo l'enllaç per gaudir d'aquets espectacles i de molts més. (blocaires disfrute-ho!)

6 comentarios:

ELS PEIXOS ha dit...

Fins avui no m'ha sortit el post nou teu , em marcava que n'havies fet un però em sortia el anterior, no entenc res !!
Graciés per la informació que ens dones del teatre.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Uns dies sense passar i veig canvi de look. Molt bé. Salut!!!!

bajoqueta ha dit...

Osti tan de bo pogués anar al teatre :) És de les coses que trobo a faltar més de Barcelona.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolors; -Els Peixos- Sempre va be poder sortir i anar a canviar una mica la rotina diària, poder anar al teatre és una alternativa. Poder veure en directa els personatges que veiem per la "tele" i si a més a més l'actor és "guapo", en directa... no diguem¡¡. A l'enllaç i trobaràs moltes més funcions. Salutacions Dolors¡¡.

Olles i somriures; Es tracta d'anar renovant de tant en tant d'aquesta manera es veuen les coses d'altra manera. Salutacions també.

Bajoqueta; -A la taula i al llit al primer crit- El TNC moltes de les funcions que fan aquesta temporada van de gira i de segur que alguna que altre, de ben segur que passarà a prop d'on vius.
Una escapadeta a Barcelona potser és l'excusa perfecta per anar també el teatre -per exemple-

PILAR ha dit...

Gracies per l´informació. Segurament portaré al Xavier a veure el vestit nou de l´emperador. L´hi encanta aquest conte.
Fins aviat!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -Cau de cuina- Si apretes l'enllaç, trobarás molts més espectacles per a tota la familia¡. Salutacions Pilar¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,