POLLASTRE AMB NOUS

1 de setembre del 2009



Aquesta és la meva aportació a l’ HEMC que la amfitriona d’aquest mes la Núria de cocinarte ha proposat, sobre cuina de Asia, tema ampli amb ingredients senzills tant per cuinar com per trobar-los en els mercats i a les grans superfícies. Fou als Estats Units i també a Anglaterra on l’emigració xinesa fou més abundant, multitud de famílies es van instal·lar fa molts anys formant comunitats molt nombroses en aquests dos països i que van portar amb ells les costums i també els hàbits alimentaris que generació darrera generació havien conservat. A Europa aquets fenòmens migratoris no foren tant elevats, encara que la afició per el menjar asiàtic avui en dia és molt elevat, és fàcil trobar productes d’aquesta cuina a cases especialitzades i també a grans superfícies; begudes alcohòliques, tés, verdures, algues seques, peix fumat…

Per acabar no deixeu de visitar aquest fabulós bloc de la Núria que és cocinarte.

.-Pollastre amb nous.-


Ingredients per a 4 persones: 2 Pits de pollastre.- ½ tassa de xeres.- ½ tasseta de sake.- 1 Clara d’ou.- 2 Culleradetes de maizena.- 1 Grapat de nous.- Oli.- 3 Culleradetes de salsa de soja.- Sake.- Sucre.-

Preparació: Tallarem els pits de pollastre a filets i després a daus petits. Posarem la mitja tasseta de xeres i mitja tasseta de sake. Vetarem la clara d’ou, incorporarem els daus de pollastre, barrejarem amb la maizena i fregirem els daus de pollastre a foc moderat. Escalfarem oli en una paella, hi posarem el pollastre i tot seguit, l` adobarem amb tres culleradetes de salsa de soja, dues de sake i una de sucre. Tirarem una culleradeta de maizena. Ho retirarem del foc. Fregirem les nous i les hi posarem tot seguit junt amb el pollastre. (Bon profit¡¡.)

Tingueu compte quant fregiu les nous, doncs enseguida es cremen.

Esta es mi aportación al HEMC de este mes que la Nuria de cocinarte ha propuesto, sobre cocina de Asia, tema amplio con ingredientes sencillos tanto para cocinar como para encontrarlos en los mercados y en las grandes superficies. Fue en los Estados Unidos y también en Inglaterra donde la inmigración de origen asiático fue más abundante. Multitud de familias se instalaron hace muchos años formando comunidades muy numerosas en estos dos países y trajeron junto con ellos las costumbres y también los hábitos alimentarios que generación tras generación habían conservado. En Europa estos fenómenos migratorios no fueron tan elevados, aún que la afición por las comidas asiáticas hoy en día es muy elevada, es fácil encontrar productos de esta cocina en casas especializadas y también en grandes superficies; bebidas alcohólicas, tes, verduras, algas secas, pescados ahumados…

Para terminar no dejéis de visitar este fabuloso bloc de la Nuria que es Cocinarte.

-.Pollo con nueces.-

Ingredientes para 4 personas: 2 Pechugas de pollo.- ½ taza de jerez.- ½ taza de sake.- 1 Clara de huevo.- 2 Cucharadas de maizena.- Un puñado de nueces.- Aceite.- 3 Cucharadas de salsa de soja.- Sake.- Azúcar.

 Preparación: Cortaremos las pechugas de pollo a filetes i después a dados pequeños. Pondremos la media taza de jerez y también la de sake. Batiremos la clara de huevo, incorporaremos los dados de pollo, lo mezclaremos con la maizena y freiremos los dados de pollo a fuego moderado. Calentaremos aceite en una sartén y colocaremos el pollo y seguidamente lo sazonaremos con tres cucharadas de salsa de soja, dos de sake y una de azúcar. Tiraremos una cucharada de maizena. Retiraremos del fuego. Freiremos las nueces y las colocaremos por encima del pollo. (Que aproveche¡¡.)

Tenemos que tener precaución al cocer las nueces, pues enseguida se cuecen.

hemc 36 - cocina asiática y oriental

14 comentarios:

El cullerot Festuc ha dit...

Josep, fantàstica aportació! Jo epr això hauré de canviar les nous ja que sóc alèrgica! Però segur que amb ametlles també estava boníssim, no?
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Pollastre amb sake... ben original, segur que queda boníssim!

ANNAFS ha dit...

Quin pollastre! Segur que és molt bo i a mi m' encanten les nous...

ELS PEIXOS ha dit...

Caram Josebt que treballador est , ens poses el bloc amb català i traduït al castellà.Molt bé, tothom estarà content.
El pollastre amb nous molt bo..

Margarida ha dit...

Això sí que és fer els deures! Jo encara estic pensant quina recepta puc fer i tu ja n'has presentat una!
A mi la cuina oriental no m'agrada gaire (o és la idea que tenia), però després de mirar alguns llibres i fins i tot la teva recepta, veig que hi ha coses que em poden agradar, i a més no són difícils de fer. I amb ingredients que no costen gaire de trobar.
Aquest pollastre ha d'estar molt bo, oi?

Mercè ha dit...

Caram Josep, aquest pollastre amb sake ha de ser d'allò més bo! :)
Petons!

josep ha dit...

Josep

Bo, bo, bo ha de ser aquest pollastre. Les nous són un complement perfecte per a molts plats. Felicitats!

Francesc ha dit...

Quin pollastre més bo!!! A més, crec que tinc tots els ingredients llevat del Sake. Me l'apunte a l'apartat "receptes per a fer", que a aquest pas esdevindrà una enciclopèdia de tantes coses com hi tinc pendents. Salutacions

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Primer de tot benvinguts un altre cop al meu blog i també en aquest nou "curs", espero i desitjo que haiguiu passat una bones vacances tots plegats.

Eva; -El cullerot festuc- De segur que si, que amb ametlles quede igual de bo. Jo vaig fer-la tal i com és. PERTUNETS també Eva¡.

Gemma; -La cuina de casa- És original i molt i molt bona. El sake vaig probar-ho tot sol i és molt aixut, en canvi per cuinar la cuina asiàtica el fa servir molt.

Annafs; -M'agrada cuina- Si el fas més o menys seguint la recepta, queda molt bé, doncs queda cruixent i amb la salsa de soja li dona un equilibri molt suau.

Els Peixos; Amb català i amb castellà, per què la anfitriona d'aquest mes del HEMC la Núria de cocinarte, té un bloc molt internacional i de molta gent que el segueix. La recepta, de debó molt bona¡, peixos¡¡¡.

Margarida; -El món de la cuina- Els ingredients -com dic en el "post"- són fàcils de trobar i també de cuinar. La recepta queda ben bona, de debó Margarida¡¡.

Mercé; -Cuina per llaminers- La veritat que està ben bona aquesta recepta, la idea que la fes, ha estat de la Núria de Cocinarte, la anfitriona d'aquest mes amb la cuina asiàtica.

Josep; -El café de nit- Tens tota la raó, els fruits secs és un complement, per a molts plats... e inclús és podría fer un HEMC sobre fruits secs, doncs tenen molta surtida¡¡. Fins aviat.

Francesc; -A las taula i al llit...- Apunte'l per fer, a "pendents" val la pena aixó sí amb el sake, li donaràs el toc encara més asiàtic. Records a l'Oretto.

Núria ha dit...

Estimat Josep!!Has sigut molt ràpid...jo ja sé que ets noi ben aplicat!! M'agrada molt aquest prollastre amb nous i sake...m'en he adonat que tinc que comprar sake...jeje...perque es necesita a moltes receptes asiàtiques.

No oblidis de posar un comentario a la pàgina del HEMC perque sigui vàlida!! Jo ja em prenc nota.


Petons
Núria

Pd: I gràcies per recomanar-me ...et un sol!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Amb nous no ho hagués pensat mai, sempre ho he menjat amb ametlles. M'agrada aquesta idea. Salut!!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Nuria; -cocinarte- Els deures els vaig fer, doncs molt sobint vaig a xinesos a sopar i el tema el vaig trobar com un repte, és a dir, si vaig tant sobint, perqué no puc fer-ho jo?, el pollastre per regla general agrada a tothom, acompanyat de nous passats amb sake i salsa de soja, és un plat que els restaurants xinesos si troba i també no carrega, doncs està fet amb oli de girasol.
Jo l'únic que he fet ha estat, escriure el que veig, i el que hi fet ha estat recomenar el que m'agradat. Salutacions Núria¡¡.

Olles i somriures; L'he fet tal i com l'he vaig llegir, amb nous, encara que amb ametlles també es pot fer i queda molt bé. Celebro que la idea sigui del teu agrat "olletes". Salutacions també per a tu¡¡.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quin plat! I acompanyat amb fruit sec. Un plat complert. El sake... no sé.
Vaig a mirar això de de HEMC que és.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

A peu coix; Un plat molt complert. El sake li dóna el toc asiàtic. Salutacions¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,