RACONS AMAGATS (PRESENTACIÓ)

30 de juliol del 2009



- Racons amagats.-
Presentació.

Amb aquest nom voldria donar a coneixa, aquells llocs on, potser sense voler, sigui passant amb el cotxe o simplement caminant veiem aquells racons amagats que moltes vegades no el hi fem cas o, simplement, ho tenim tant a prop que sempre acabem dient Ja vindrem un altre dia, o també; ho tenim tant a prop que ja hi serem a temps…i potser per alguna raó o altre no hi anem, i si anem, el temps sens tira a sobra, i ho deixem.

Aquells pobles que potser sense voler ens fascinen, a l’estiu; per l’aigua de mar, el sol…per després poder anar a dinar i gaudir d’aquells plats que esperem amb ànsia doncs, l’amo d’aquell restaurant el coneixem de molts anys, o si més no ens han donat bones referències. Tot deixant el mar i ens falta la muntanya -i, com molts plats també així ho testimonien-, ens podem arribar fins algun racó d’interior per provar els plats que dins les cuines es couen i, desprenen les olors dels rostis de; conills, pollastres de pagès, ànecs, oques... molts d’ells amb l’afany de no despendres de les pomes, peres, cireres o be prunes que acompanyàn els rostits.

També els mercats on anem a comprar per fer l ’arrós del diumenge, la carn per fer el fricandó, o si més no el “suquet de peix” que volem fer- i que mai trobem el moment i si així ho fem, és quant es l’aniversari del familiar estimat,- per després sortir del mercat, tot mirant els colors de les verdures i fruites de les parades de la pagesa, mentre va descapçalant aquells pèsols i faves tot esperant els clients.

Al igual que els barris on vivim i que també tenim a prop on estem, escoltant músiques marroquines, salses i merengues, van canviant d’olors i sabors i que barrejats amb el tarannà diari van filtrant-se entre nosaltres.

Ja ho veieu; pobles,barris, mercats, fires …sempre acompanyats amb el sabor i gust dels menjars que hi seràn presents.

11 comentarios:

PILAR ha dit...

Tens tota la raó hi han indrets que tenim ben a prop i que per aquest fet no els hi concedim el temps que es mereixen. Estarè pendent dels racons que ens recomanis.
Fins aviat!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

I tant molts llocs per descobrir. Esperem les teves recomanacions. Salut!!!!!

ANNAFS ha dit...

Ben aprop en tenim molts de racons per descobrir. A vegades fem turisme ben lluny i ens oblidem dels llocs més propers i que potser mai hem visitat.

Margarida ha dit...

Esperem que amb el teu ajut aviat hi hagi racons que deixin d'estar amagats i als que puguem anar-hi!
Hi ha tantes coses que no sabem o no veiem! Fins i tot passant-hi pel costat no les veiem, perquè anem pensant les nostres coses i no ens fixem en els detalls que ens envolten. A veure si amb les teves recomanacions ampliem el nostre ventall de coses maques!
Felicitats!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -El cau de cuina- Tants i tants llocs de debó... i ben a prop, i sempre amb les preses de que ja ho farem un altre día..¡¡ Fires i mercats que envolten les tradicions dels pobles sempre acompanyats dels menjars típics d'aquests llocs.

Olles i somriures; que ja són descoberts, però sempre el que diem, ja ho farem unaltre día... Espero fer-les ben aviat aquestes recomanacions.


Annafs; -M'agrada cuinar- Els turistes per Catalunya "s'en fan molts" alguna cosa tindrà no? i venen a veure La Catedral de la ciutat, les platges, el sol... i ja molta gent amagada en racons amagats que sembren aquets productes que la terra dona i ningú més com ells, per fer-los extraordinàris.

Margarida; -El món de la cuina- I les que a mí s'em passan i tampoc veig... peró les que veig, són les que m'agradaría poder i donar a coneixa.

Gemma ha dit...

Una de les coses que ens agrada més de la nostra afició per l'escalada esportiva és que et permet descobrir nous pobles i nous indrets totalment desconeguts, que no per això són menys bonics... al contrari, ben sovint sorprèn com racons amagats amb tant encant són precisament això, amagats! Segirament és per aquest motiu que segueixen tenint aquest encant tan especial ;)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Les masses del turisme, exploten els llocs més coneguts... i els llocs amagats són els paisatjes que són favorits, per aquella tranquil.litat, el silenci o el fet de passejar i veure en aquell lloc aquell encant que el fas teu.

bajoqueta ha dit...

Tota la raó tens que de vegades diem ja tornarem... i no hi anem. Esperarem que ens portis a llocs ben bonics :)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Oretto; -Bajoqueta- ... I també tens raó, i al final no hi anem. Procuraré que hi poguis anar, al menys virtualment. Salutacions al Francesc¡¡.

Francesc ha dit...

Molt bona idea!!! ;D

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Salutacions per a tu també Francesc¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,