CONILL AMB PERES (peres de Sant Joan)

20 de juny del 2009



Quant arriba l’estiu, la fruita de la mateixa temporada la trobem en el seu punt més brillant, tant sigui per menjar-la com a postres, o be sigui per cuinar-la en infinitat de plats, amb el rostit; de pollastre, conill, ànec… i totplegat ruixat amb el caldo i un gotet de vi ranci o també amb una mica de conyac per tal que redueixi i el suquet obtingut, que l’acompanyarem amb un troçet de pa i que el provarem –i ens el menjarem després- tot sentint la dolçor de la fruita espessida, be siguin pomes, peres, cireres… 

Jo l’he fet amb conill, i peres -de Sant Joan-, a partir d’aquí blocaires, la combinació de gustos i sabors pot ser força elevada… que vagi de gust!

Ingredients: (per a 4 persones) 

- 4 Cuixes de conill.
- 8 Peres.
- Tomàquet concentrat.
- 2 Cebes de Figueres mitjanes.
- 2 patates petites.
- 125 c. c. de caldo.
- ½ copeta de vi ranci.-
- 1 branqueta de romaní.
- Oli.
- Sal pebre.

Preparació: 

Primer de tot posarem un cassó d’aigua al foc i, un cop estigi calenta, hi posarem les peres punxades amb una forquilla, d’aquesta manera obtindrem el suc i les estovarem per posar-les i acompanyar-les al final del plat junt amb el conill. Seguidament salpebrarem les cuixes del conill i les posarem amb oli calent en una paella, fins que agafin color. Les reservarem. Bullirem les dues patates. A la mateixa paella sofreginem les cebes tallades ben finetes, un cop tingui el color rosadet hi posarem el tomàquet concentrat i ho remenarem amb una cullera de fusta per ajuntar els dos productes. Un cop obtingut aquest resultat, hi posarem la mitja copeta de vi ranci i ho deixarem que redueixi. En una cassola col·locarem el sofregit, les cuixes de conill i la branqueta de romaní, ho cobrirem amb el caldo i ho deixarem a foc moderat durant 45 minuts, quànt faltin 5 minuts per acabar, posarem les peres junt amb el conill que ja ho tindrem fent el famós “xup-xup”. Servirem el conill en el plat acompanyat amb les patates tallades a rodanxes i per sobre les peres. Llagrimejarem una mica el plat. En un platet a part, hi posarem el suc i ho barrejarem amb una mica del suc obtingut del bullit de les peres, un parell de voltes amb una culleradeta i ho presentarem al costat del plat amb el conill.

18 comentarios:

Gemma ha dit...

M'encanten les peres de Sant Joan, quan s'acosta l'època em faig pesada a la fruiteria preguntant: encara no teniu peres de sant Joan? I ahir en vaig comprar per primer cop!
Però sempre les menjo crues com a fruita, mai n'he posat als rostits... i penso que ha de quedar molt bé, ho provaré! :)

Glòria ha dit...

Molt encertat aquest plat amb peretes de SantJoan, tenint en compte que s'acosta aquesta diada. També han de ser molt bones amb ànec.

Fins aviat

Marta Padenous ha dit...

...el conill...el sustituiré per l'ànec o pollastre...a veure que tal surt!
El conill el faig a la xocolata...i no en menjo!!
Ptnts

Margarida ha dit...

Quan arriba la temporada de les peres de Sant Joan, acabo amb mal a les genives de tantes com en menjo , perquè m'agraden verdes!
Mai ho provat de fer-les cuites, però per què no? si bé ho fem amb altres tipus de peres.
Veig que a tu també t'agraden més les cuixes que altres parts del conill! A casa en faig sovint perquè és un animal que no té gaire greix. M'apunto, doncs la teva recepta.
Gràcies, Josep.

No tot són postres ha dit...

Jo, com la Gemma, me les menjo crues, no les he cuit mai, em sembla que ho provaré en el pròxim rostit que faci, tenen molt bon aspecte cuites!
PTNTS
Dolça

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Queden molt bones al rustit... la prova "la foto" i també la meva paraula de que estava aquest rustit deliciós. Si ho proves ja m'ho diràs. Fins aviat Gemma¡

Glória; -El café de nit- Acertat sí, però sobretot bo, doncs la pera estovada d'aquesta manera queda francament molt dolça i -en aquest cas- amb el conill queda molt estovat el gust del conill. Fins aviat¡¡

Marta; -Pa de nous- De segur que molt bó, amb ànec o pollastre segur que si¡¡. Potser si el fas amb aquestes peres de Sant Joan, podría ser que si que ho provaràs...Igualment per a tu Marta, petons també¡¡

Margarida; -El món de la cuina- Desitjo que t'hagi agradat aquesta recepta i que l'ha disfrutis tant com jo ho vaig fer, fent-la i menjan-la. Gràcies a tu Margarida per entrar al meu bloc.

Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Tenen molt bon aspecte -com molt bé dius- i si ho fas, disfrute'l força aquest rostit, Dolça¡¡. Petons també per tu Dolça¡¡.

ANNAFS ha dit...

I que bones són les peres de Sant joan! I amb conill... sempre les fem amb anec, amb conill no ho hem provat mai.

Mercè ha dit...

Josep, doncs les peres de Sant Joan em recorden els estius a la platja. La meva mare sempre en portava unes quantes per picar a mig matí, i com ens agradaven!! Però mai les hem posat en un rostit, bona idea! (Malauradament, els americans no les coneixen i aquí no existeixen. :()
Petons!

Maria ha dit...

Mmmmm, delicios... m'encanta aquesta combinació, suau de la fruita i carn tan gustosa i tendre... Me l'apuntaré per fer.
Records..

Mai ha dit...

Hola Joan , primer que res Molttes felicitats ! no vull deixar de felicitar els Joans , e un dia com avui.
Aquest rostit d´allò més encertat , m´agrada moltíssim la combinació de les fruites amb les carns i el conill és la meva carn favorita, sempre ho dic, així que per mi, avui un plat deu.
Que passis un bon dia

mai

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Annafs; -M'agrada cuina- Doncs sempre ja una primera vegada, per fer-ho, ja em diràs que tal si ho fas, Anna¡. Que vaigi de gust.

Mercé; -Cuina per llaminers- Doncs no saben el que es perden aquets americans... California el clima és mediterrà no? i fruita d'estiu -com ara aquí- s'en deu trobar en agún lloc o altre. Fins aviat Mercé¡¡.

Maiblog;

Maria; -La menta fresca- Celebro que t'agradi aquesta combinació, i si l'ha fas disfrutala força, Maria¡¡ Records per a tu també, María¡¡

Mai; -Maigblog- Si és per felicitar-me per la recepta , moltes gràcies i molt agraït, si és per el meu sant ja va passar -19de març, Sant Josep, però gràcies igualment.
La combinació és molt i molt agradable al paladar i molt fina de gust, de veritat, celebro que t'ahgi agradat aquesta combinació. Que vaigi de gust¡¡.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Amb peres de Sant Joan, deliciós. Salut!!!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Olles i somriures; Doncs sí, deliciós salut per tu també¡¡.

PILAR ha dit...

Hola Josep! Quin conill més bó que has preparat amb aquestes peres de Sant Joan. No les he fet mai servir per cuinar però han de quedar força bones. Gracies per aquesta magnifica recepta.
Fins aviat!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Pilar; -Cau de cuina- Desitjo de veritat, que faigis aquest plat i et quedi tant bo com a mí, val la pena fer-lo, doncs queda d'alló tann i tant bo de gust amb aquestes peres de Sant Joan.
Gràcies a tu per entrar en el meu bloc. Fins un altre. Josepb.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Molt bona recepta...encara que jo la prepararé amb pollastre perquè el conill no m´agrada, suposo que quedarà igual de bona...m´ha fet molta gola jajajaja

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria José; -Dit i fet- Queda igual de bo amb pollastre... jo tenía aquesta recepta amb conill i així l'he presentat.Disfruta-la força, Maria José. Salutacions.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Camelia; Gracies per la seva atenció, ho tindré en compte oer un altre vegada. Josepb



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,